Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ ОТРИМУВАЧІВ ЖИТЛОВОЇ СУБСИДІЇ

Дата: 16.06.2021 09:08
Кількість переглядів: 778

ДО УВАГИ ОТРИМУВАЧІВ ЖИТЛОВОЇ СУБСИДІЇ

 

Управління соціального захисту населення Світловодської міської ради надає наступну інформацію.

 

Актуальні питання

для призначення житлової субсидії з травня 2021 року

 

  • Стосовно визначення права на отримання житлової субсидії з урахуванням майнового стану членів домогосподарства

З урахуванням вимог пункту 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій житлова субсидія призначається за наявності у конкретного члена домогосподарства та члена сім’ї особи зі складу домогосподарства одного транспортного засобу, якому більше 5 років, або двох транспортних засобів, яким менше 15 років (крім мопеда і причепа). Для прикладу: за наявності в однієї особи двох транспортних засобів, яким 10 і 14 років, субсидія не призначається, а за наявності в однієї особи двох транспортних засобів, яким 8 і 17 років, домогосподарство матиме право на отримання субсидії.

Те ж саме стосується житлових приміщень, що перебувають у власності осіб, - за наявності у конкретного члена домогосподарства та члена сім’ї особи зі складу домогосподарства одного житлового приміщення (квартири або будинку) субсидія призначається. При цьому не враховуються наявні у власності кімнати в гуртожитку, а також квартири та будинки (незалежно від їх кількості та місця реєстрації особи), які:

розташовані в сільській місцевості,

знаходяться на тимчасово окупованих територіях і територіях на лінії зіткнення,

перебувають у спільній власності (сумісній або частковій),

непридатні для проживання.

При цьому до міських населених пунктів належать міста і селища міського типу, до сільських - села і селища.

 

  • Стосовно права на призначення житлової субсидії за наявності коштів на депозитному рахунку (рахунках), купівлі валюти

Враховуючи редакцію підпункту 9 пункту 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, згідно з якою житлова субсидія не призначається, якщо будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства на 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія, має на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти у сумі, що перевищує 100тис. грн, суми коштів на різних депозитних рахунках мають додаватися при встановленні права на отримання житлової субсидії. Для прикладу: за наявності в однієї особи двох депозитних рахунків, на яких розміщено 40 і 90 тис. грн, субсидія не призначається.

Операції з купівлі іноземної валюти, а також банківських металів враховуються для кожної особи в загальній сумі за 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії.

 

  • Стосовно скасування норми щодо призначення субсидії за рішенням комісії

Положенням про порядок призначення житлових субсидій не передбачено з 1 травня 2021 року призначення житлових субсидій на підставі рішень комісій. Усі випадки, коли житлова субсидія призначалася за рішенням комісії, розділені на дві групи:

коли житлова субсидія призначається на загальних підставах (на понаднормову площу житла; за наявності заборгованості з оплати послуг за умови укладення договору про її реструктуризацію; у випадку розділених особових рахунків; за фактичним місцем проживання орендарям та внутрішньо переміщеним особам; без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих);

коли житлова субсидія не призначається (наявність транспортного засобу, якому менше 5 років; купівля житла, земельної ділянки, товарів або оплата послуг на суму більше 50 тис. грн.; відсутність доходу у працездатної особи або її дохід менший мінімальної заробітної плати та / або не сплата ЄСВ (за винятком окремих випадків).

Рішення про призначення або відмову в призначенні житлової субсидії приймається структурним підрозділів з питань соціального захисту населення.

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь