Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

19 СЕСІЯ СВІТЛОВОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 8 СКЛИКАННЯ. ЧАСТИНА 2.

Дата: 24.09.2021 10:12
Кількість переглядів: 749

Як ми вже повідомляли, 21 вересня розпочала роботу 19 чергова сесія Світловодської міської ради 8 скликання під головування очільника міської територіальної громади Андрія Маліцького та секретаря міської ради Віталія Тетяниченка. На початку пленарного засідання депутатами міської ради, під час формування порядку денного сесії, було внесено чимало нагальних додаткових питань, а також  заслухано блок депутатських запитів та відповідей на них. Після вивчення декількох перших питань уже затвердженого порядку денного, головуючим була оголошена невелика перерва. У звязку з відсутністю необхідного депутатського кворуму, пленарне засідання продовжило свою роботу уже наступного дня – у середу, 22 жовтня.

Перейшовши до блоку “Фінансові питання” на трибуну міської ради було запрошено в.о. начальника фінансового управління Світловодської міської ради Антоніну Дику, яка доповіла “Про внесення змін до рішення міської ради від 24 грудня 2020 року №92 “Про бюджет Світловодської міської територіальної громади на 2021 рік”. У розрізі цього питання йшлось: про збільшення видаткової частини територіальної громади, за рахунок вільного залишку, у сумі – 150 000 грн. для забезпечення діяльності місцевої пожежної частини (для виплати заробітної плани працівникам до кінця 2021 року); збільшення видаткової частини територіального бюджету за рахунок залишку освітянських субвенцій з державного бюджету у сумі – 603 153 грн. 58 коп. Дана субвенція, за рішенням сесії, була спрямована на головного розпорядника коштів – “Управління освіти” (сюди були включені видатки на заробітну плату з нарахуваннями, забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсних центрів, державна підтримка особам з особливими освітніми потребами, видатки на придбання корекційних засобів).

Також депутатська більшість підтримала й збільшення дохідної та видаткової частини бюджету за рахунок субвенції на реалізацію програми “Cпроможна школа для кращих результатів”. Державна субвенція місту склала – 1 млн.750 т. грн. і передбачає співфінансування з міського бюджету у розмірі 30% (ці кошти спрямовуватимуться депутатами на сучасний кабінет англійської мови у сільській школі Павлівського НВО, витрати на ремонт харчоблоку загальноосвітньої школи №4).

Щодо фінансової підтримки головного розпорядника коштів – “Управління охорони здоров’я виконавчого комітету Світловодської міської ради”, то загальний фонд для централізованих заходів з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет склав 48 711 грн. Важливо, що зовсім скоро – з 01 жовтня 2021 року ця програма буде забезпечуватись та адмініструватись уже не за рахунок міської територіальної громади, а за підтримки Національної служби  здоров’я України.

Стосовно головного розпорядника Управління молоді та спорту було запропоновано і підтримано збільшити видаткову частину по спеціальному фонду та передбачити 63 000 грн. на потреби Міського спортивного комплексу ім. А. Тузовського для придбання двох баскетбольних щитів та для металевих конструкцій, відповідно стандартів Міжнародної  федерації баскетболу.

255 000 грн. було виділено Світловодському міському комунальному підприємству Комбінат комунальних послуг (ККП) з метою придбання насосу для забезпечення роботи насосної станції та проведення ремонту. Згідно кількох комерційних пропозицій, керівництвом “ККП”, заплановано придбання та монтаж насосного агрегату (у зборі зі станиною і двигуном) для водозниження на Великому озері, оскільки розпочинається сезон дощів і виникне необхідність перекачувати воду.

За рахунок Фонду охорони навколишнього природного середовища депутатами міської ради було схвалено і виділення 100 000 грн. на потреби головного розпорядника коштів Управління житлово-комунального господарства задля проведення процедури ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ на території м. Світловодськ.    

Також під час розгляду фінансових питань депутатами було проголосовано і підтримано “Затвердження звіту про виконання бюджету Світловодської міської територіальної громади за 6 місяців 2021 року”, розглянуто “Прогноз бюджету Світловодської міської територіальної громади на 2022-2024 роки”.

Крім фінансових, депутати опрацювали й низку інших питань, що стосувались культурного і соціально-економічного розвитку, врегулювання архітектурно-земельних відносин (серед яких найбільш резонансним стало питання “втрати чинності рішення Світловодської міської ради від 22.09.2020 року №2257 “Про поновлення договору оренди земельної ділянки за адресою: на розі вулиць Героїв України – Ювілейна, ТОВ “Фітерікс” та внесено цю ділянку до “Переліку вільних земельних ділянок, які надають у користування або у власність на земельних торгах”. Нагадаємо, зазначена земельна ділянка вже доволі тривалий час перебувала в оренді ТОВ “Фітерікс”, була огороджена і мала певні будівельні втручання з метою створення у місті розважального комплексу. Однак будівельні роботи були призупинені орендарем і ділянка жодним чином не експлуатувалась. Нині, за рішенням сесії, вона була знову віднесена до Переліку вільних земельних ділянок та, у подальшому, буде виноситись на аукціон). Також, у процесі роботи пленарного засідання, з другої спроби, депутатами було підтримано виділення коштів на програму фінансової підтримки КП Муніципальна варта у розмірі 240 000 грн. для виплати заробітної плати колективу до кінця поточного року.

Детальніше ознайомитись з 2 частиною 19 сесії Світловодської міської ради 8 скликання пропонуємо на YouTube-каналі Світловодської міської ради.

 

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю    

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь