Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДЕНЬ СЕЛИЩА ВЛАСІВКА

Дата: 27.09.2021 18:11
Кількість переглядів: 956

Учора, жителі селища Власівка відзначали ювілейну дату заснування свого населеного пункту – 465 річницю від Дня його народження. З самого ранку як дорослі, так і зовсім юні власівчани, у приємних клопотах та з хвилюючою радістю, ніжились під теплим промінням осіннього сонечка на Власівському стадіоні загальноосвітньої школи №8 організовуючи цілий ряд спортивних заходів на будь-який смак: виступи спортивних клубів, змагання з баскетболу, волейболу, футболу, тенісу, шашок та шахів, а також різноманітні естафети, аби з різних боків та якомога краще показати свої уміння і позмагатись у майстерності.

Привітати та задати бадьорого настрою на свято спорту завітали голова міської територіальної громади Андрій Маліцький разом зі своїм заступником з гуманітарних питань Юлією Орловою та начальником управління економіки, ресурсів і розвитку міста Крістіною Ахтирською. До гостей охоче приєдналися й староста селища Власівка Любов Жарікова, а також представники депутатського корпусу – Мирослав Івасюк та Олександр Ода, які створили усі умови для того, аби свято вдалося на славу (організували громадські вбиральні, підвоз води і частування яблуками, щоб усі учасники змагань були налаштовані лишень на перемогу).

Протягом декількох годин на шкільному стадіоні було весело і гомінко: учні старших класів демонстрували згуртованість та завзяття змагаючись зі своїми вчителями й наставниками. Дівчатка, поряд з хлопцями, показували високі результати у футболі й бойовому мистецтві. Учні початкових класів демонстрували неабияку кмітливість у грі з старшокласниками в інтелектуальні ігри (шашки і шахи). Панувала захоплююча атмосфера тріумфу та азарту.   

Утомлені, але задоволені учасники змагань, у фіналі, були нагороджені почесними кубками, медалями і грамотами, а також солодкими подарунками.

Тільки-но завершились спортивні змагання естафету бадьорості й радості підхопили учні Власівської музичної школи, які влаштували вишуканий концерт для поціновувачів музики.

Тим часом поблизу Власівського Будинку культури також було багатолюдно. Розгорталась вулична торгівля, влаштовувались пересувні атракціони та ігрові намети, облаштовувались фотозона і виставки місцевих митців, смачно пахла польова кухня з домашньою кашею. 

Усередині ж Будинку культури поквапно займали місця жителі селища, втішаючись різноманіттю заходів до Дня народження рідного населеного пункту, оскільки відсвяткувати цей день разом з ними до Власівки, поряд з місцевими колективами, поспішили й учасники художньої самодіяльності Світловодська та Кременчука, сіл Озера, В.Скельова й Павлівка.

Дорогих власівчан, а також гостей свята, привітав міський голова Андрій Маліцький, який побажав усім щастя, здоров'я, радості й натхнення, а також достатку й добробуту в оселях. Зазначивши, що тепер ми уже єдина громада, яка обов'язково, з кожним роком, буде заможнішою і місцева влада докладе усіх можливих зусиль, аби цього досягти.

Цього дня громада селища приймала безліч віншувань й цінних подарунків від її очільника Андрія Маліцького, старости селища Любові Жарікової та старости сіл Озера, Талова Балка, Олексіївка Василя Кучугури, помічника депутата Верховної ради України Олеся Довгого Юлії Семенюк, помічника депутата Обласної ради Михайла Литвиненка Олександра Рихлицького, які адресували найтепліші слова привітань та любові до цього мальовничого містечка і його обдарованих жителів.

Гордістю та пошаною селища стали її Заслужені та Почесні громадяни, яких на урочистості також було удостоєно грамот і подарунків. Серед них: Іван Марон, Ольга Горбатенко, Валентина Волкова – це одні із тих людей, які зробили неоціненний вклад у розвиток, добробут і культурне життя любого селища. Також, під час святкового концерту, віддали данину шани і тим Почесним громадянам, яких уже немає поряд з нами, але пам'ять про яких буде вічною.

Данину глибокої поваги було віддано і тій людині, яка торік трагічно загинула в самому розквіті сил, все своє життя віддано служивши прекрасній, складній і не завжди вдячній справі: розвитку самодіяльної творчості в селищі – Оксані Анісімовій. Її матері – Людмилі Василівні, в День народження селища, яке так любила Оксана, було урочисто вручено Відзнаку Світловодської міської ради “За заслуги перед Світловодщиною – 1 ступеню, посмертно”, виконавши авторську пісню її талановитої доньки.

Якби важко і гірко не було, але життя мусить продовжуватись. Так як незамінних людей немає, а є лиш неповторні, на святі з великою пошаною привітали й поважних жителів селища, яким пощастило відсвяткувати 90 і більше років, а також відзначили найменшого жителя селища, який тільки нещодавно народився. Запросили на сцену Будинку культури й ті пари, які мали честь відсвяткувати своє “золоте весілля” (50 років подружнього життя), нагородили здібні й працьовиті колективи  Власівського Будинку культури та бібліотеки, загальноосвітньої школи №8, музичної школи, дошкільного навчального закладу №2 “Буратіно”, відзначили надзвичайну творчість самобутніх художників селища, які дають можливість доторкнутись до прекрасного.

Насамкінець, феєричності та незабутності святу додали виступи гуртів “Молодість” (м. Кременчук) та “Авіатор” (спеціальних гостей, які завітали до власівчан з м. Київ), енергійна дискотека та помпезний феєрверк.

 

Слід зазначити, що святкування Дня селища не завершилося святковим феєрверком. Уже наступного дня, 27 вересня, активна власівська громада на чолі з міським головою Андрієм Маліцьким, його профільними заступниками, представниками депутатського корпусу, працівниками бюджетної сфери та учнями школи відзначили 78-му річницю від Дня визволення Власівки від фашистських загарбників. Як приклад своєї глибокої поваги і шани перед безцінним подвигом визволителів учасники мітингу відвідали пам’ятник загиблим воїнам. Поклали квіти до пам’ятного знаку, встановленого 97-мій гвардійській дивізії, і до поховань тих односельців, які за буремних часів Другої світової війни, ціною власного життя, подарували нам шанс на мирне сьогодення та відродження такого квітучого й промислово розвиненого селища на розкішному березі Дніпра.

 

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь