Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ситуація з проходженням опалювального сезону у м. Світловодськ (оновлено)

Дата: 12.01.2022 10:30
Кількість переглядів: 476

Фото без опису12 січня, під головуванням очільника громади А. Маліцького, відбулось чергове засідання міського оперативного штабу з питань опалення. Аналізуючи ситуацію з проходженням опалювального сезону, станом на ранок, зберігається негативна динаміка стосовно опалення терапевтичного стаціонару, поліклініки, дитячого відділення, інфекційного відділення КПН “Світловодська ЦРЛ” СМР за адресою: вул. Павлова, 16. Існують проблеми з опаленням і у наступних будинках: вул. Павлова, 10; вул. Героїв України, 29, 31, 44, 46, 48; вул. Приморська, 32. До вказаного переліку додався і порив на мережі за вул. В. Куцевича, 8 (від теплопостачання відключена будівля поліції).

Без централізованого опалення досі лишаються 6 будинків приватного сектору:

-вул. А. Соловяненка, 1, 2, 5, 10, 28;

-вул. Коцюбинського, 10.

Продовжується недотримання СП ТОВ Світловодськпобут температурного режиму згідно затвердженого раніше графіку. Станом на 07:30 ранку на котельні №2 температура подачі теплоносія сягала - 60 градусів (норма при  мінус 7-ми градусах зовнішнього повітря - 82,2 градуси), зворотня температура теплоносія - 44 градуси (норма при мінус 7-ми градусах температури зовнішнього повітря - 54,6 градусів). Тиск подачі теплоносія - 6,8 атмосфер, зворотній тиск - 2,5 атмосфер. Підпитка – 29 кубів за годину.

На котельні №3 температура подачі теплоносія була в межах - 59 градусів (норма при  мінус 7-ми градусах зовнішнього повітря - 82,2 градуси), зворотня температура теплоносія - 42 градуси (норма при мінус 7-ми градусах температури зовнішнього повітря - 54,6 градусів). Тиск подачі теплоносія – 7,3 атмосфер, зворотній тиск – 3,8 атмосфер. Підпитка – 38 кубів за годину”, - наголосив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства М. Ільченко.

Також сьогодні, за підсумками вранішнього засідання міського оперативного штабу з питань опалення, буде видано Розпорядження Світловодського міського голови щодо комісійного обстеження температурних умов закладів освіти та медицини міста. До складу комісії увійдуть: представники освітньої та медичної галузей, відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення апарату виконавчого комітету Світловодської міської ради, Держпродспоживслужби, управління житлово-комунального господарства, а також – офіційний представник місцевого теплогенеруючого підприємства СП ТОВ “Світловодськпобут” (за згодою). На підставі обстеження протягом дня  визначатимуться рекомендації щодо подальшого здійснення освітнього процесу шляхом дистанційного чи очного навчання.

Зважаючи на недотримання температурного режиму, погіршення погодних умов і можливе похолодання, з проханням втрутитись, до міської влади звернувся і головний лікар КНП “Світловодська ЦРЛ” СМР Ю. Котенко. У відділеннях медичного закладу, в палатах інтенсивної терапії знаходяться на цілодобовому лікуванні тяжкохворі пацієнти, які, будучи під’єднаними до концентраторів повітря, вимушені постійно грітись і знаходитись у теплому верхньому одязі. Також у холодних приміщеннях потерпає й медичний персонал лікарні.

Фото без опису

 

Слід зазначити, що не менш хвилюючою є і ситуація з опаленням у закладах освіти, де теж фіксується недотримання температурних умов. Так, з метою особистого контролю, міським головою А. Маліцьким декілька разів на день здійснюється загальний моніторинг ситуації на соціально-культурних обєктах та у житловому фонді міста. Учора, після засідання вечірнього оперативного штабу з питань опалення, очільник громади, разом з представниками депутатського корпусу, комісійно здійснив об’їзд закладів освіти Світловодська, а також відвідав терапевтичне відділення Світловодської ЦРЛ, щоб з’ясувати реальну ситуацію з опаленням у місті. Відповідно було зафіксовано, що температурний режим поки не відповідає санітарним нормам і несе загрозу навчальному процесу та здоров’ю дітей. Недостатній тиск теплоносія фіксується і у закладі охорони здоров’я.

Фото без опису

За оновленням інформації щодо опалення міста та продовження навчання здобувачів освіти слідкуйте протягом дня.


У результаті вечірнього розширеного засідання міського оперативного штабу з питань опалення міською владою, згідно 3-ьох денного моніторингу температурних умов у закладах освіти міста, було прийнято рішення рекомендувати управлінню освіти, молоді та спорту територіальної громади допустити до очного навчання здобувачів освіти ЗШ№2 та початкової ланки НВК №4 (за умови організації учбового процесу саме у теплих приміщеннях).

Решті ЗОШ – продовжити дистанційне навчання, до стабілізації ситуації з опаленням, з причин недостатності температурного режиму та його не відповідності належним санітарним нормам. Дане питання та моніторинг температурних показників і надалі будуть знаходитись на контролі міської влади.

Станом на вечір продовжується несприятлива тенденція стосовно неякісного опалення терапевтичного стаціонару, поліклініки, дитячого та інфекційного відділень КНП “Світловодська ЦРЛ” СМР (вул. Павлова, 16). Відсутнє опалення у багатоквартирних будинках за адресами:

-вул. Павлова, 8, 10;

-вул. Героїв України,29, 31, 38, 40, 44, 46, 48;

-вул. Приморська, 30, 32;

-вул. В. Куцевича,8 (порив на мережі, немає теплопостачання до будівлі поліції).

Тепло не надходить і до 6 будинків приватного сектору:

-вул. А. Соловяненка, 1, 2, 5, 10, 28;

-вул. Коцюбинського, 10.

Для пришвидшення подолання проблеми з теплопостачанням міською владою було вирішено терміново звернутись листом до обласної державної адміністрації – ліцензіату місцевого теплогенеруючого підприємства СП ТОВ “Світловодськпобут”, для залучення незалежної експертизи та фахівця – теплотехніка з метою фіксації неналежного температурного режиму третьою стороною і сприяння у наданні допомоги.

Додатково інформуємо, що о 09-тій годині ранку робочою групою буде проведено комісійне обстеження закладів  соціальної сфери для отримання актуальної інформації щодо температурного режиму для прийняття подальших рішень.

 

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь