Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як знайти роботу: актуальне питання сьогодення

Дата: 04.08.2022 11:47
Кількість переглядів: 255

«Я хочу працевлаштуватися, але не можу знайти роботу самотужки. Які мої подальші дії?» – із таким питанням чимало шукачів роботи звертаються по допомогу до Державної служби зайнятості.

Про що варто знати першочергово? Необхідно ознайомитися із ситуацією на  ринку праці, наявними вакансіями у регіоні та вимогами роботодавців.

Цю інформацію можна отримати під час безпосереднього спілкування із фахівцями Державної служби зайнятості, через телеграм-канал https://t.me/DCZWorkNowBbot, а також взявши участь у різнопланових заходах, що проводяться у центрах зайнятості та філіях. Водночас до них долучаються соціальні партнери, які інформують безробітних громадян про зміни в законодавстві, що регулює питання соціального захисту населення, про правовий захист, нові можливості навчання та перенавчання у рамках реалізації міжнародних грантів та програм тощо.

Для прикладу, до заходів, що проходять у Новоархангельській районній  філії обласного центру зайнятості, активно долучаються представники громадських організацій. Безробітних інформують про підтримку та стимулювання жінок до самозайнятості шляхом відкриття власного бізнесу.

Це можливо за допомогою програми, започаткованої Естонською радою у справах біженців у співпраці із Запорізьким благодійним фондом «Єдність за майбутнє» та Естонською організацією «Гараж48». Ця програма розрахована на тих жінок, хто втратив джерела доходів для забезпечення своєї родини через воєнний стан. 

Слід зазначити, що у програмі можуть взяти участь жінки, які проживають у Запорізькій (підконтрольна територія), Дніпропетровській, Київській (крім м. Київ), Чернігівській, Сумській областях та внутрішньо переміщені жінки, які проживають у Полтавській, Черкаській та Кіровоградській областях.

Зі свого боку служба зайнятості також сприяє розвитку підприємницької ініціативи безробітних громадян і має можливості організувати професійне навчання за професіями, що необхідні для організації бізнесу.

З орієнтовним графіком навчання за іншими професіями, за якими передбачається організація професійного навчання безробітних громадян у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості у серпні 2022 року, можна ознайомитися тут: https://cutt.ly/3Jdtth5

Якщо виникають питання, телефонуйте за гарячу лінію Кіровоградського обласного центру зайнятості:

- з питань працевлаштування, постановки та перебування на обліку у центрах зайнятості та філіях – +380665818784, (0522) 32-17-68, (0522) 32 28 41;

- з організації профнавчання –  (0522) 32-13-28;

- з питань профорієнтації –  (0522) 32 28 41;

- із загальних питань діяльності центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості –  +380934787081.

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь