Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В УКРАЇНІ СТВОРИЛИ ЧАТ-БОТ «ВОБИ2», ЯКИЙ В ІГРОВІЙ ФОРМІ ВЧИТЬ МАЛИХ І СТАРШИХ УКРАЇНЦІВ, ЯК ПРАВИЛЬНО ДІЯТИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Дата: 20.12.2022 15:10
Кількість переглядів: 222

В Україні створили чат-бот «Воби2», який в ігровій формі вчить малих і старших українців, як правильно діяти в умовах воєнного стану.

Матеріал подано у формі гри: бот надсилає запитання, а користувач має обрати правильну відповідь із запропонованих варіантів. 

Завдяки проходженню всіх рівнів гри, діти здобудуть теоретичні знання щодо дій під час: 

  • повітряної тривоги; 
  • вуличних боїв, мінометного та артилерійського обстрілів; 
  • руйнування приміщення у якому перебувають люди та в разі потрапляння під завали. 

Чат-бот «Воби2» ознайомлює учасників із правилами надання першої домедичної допомоги, вчить повідомляти про своє місцеперебування (робота з визначенням координат за допомогою «Google Maps») і заразом видаляти інформацію про збережені координати, якщо небезпека окупації зростає і покинути населений пункт неможливо. Чат-бот «Воби2» пояснює, як поводитися людям, які потрапили в полон тощо.

Відповідаючи на питання в грі, які моделюють цілком життєві ситуації воєнного часу, діти не лише набуватимуть навичок щодо власних дій у разі небезпеки, а й матимуть можливість зберегти контакти, згідно з якими зможуть отримати необхідну інформацію або надіслати запит про допомогу в реальному житті.

Чат-бот «Воби2» розробила команда проєкту «Інженерний тиждень» разом із Олександром Білецьким, військовим експертом, віцепрезидентом з безпекових питань в Українському союзі промисловців і підприємців (УСПП), головою Української військової варти, Миколою Синюшком, дитячим психологом та співзасновником простору для сімей «Halli Galli» та Василем Кашубою, засновником компанії ГО «Курси першої домедичної допомоги CAB» у Львові, інструктором ВГО «Всеукраїнська рада реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги». Чат-бот «Воби2» покликаний навчити юних українців і українок діяти у небезпечних ситуаціях, які можуть спіткати їх під час війни.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь