ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі товару ( Капуста рання, кабачок молодий, огірок молодий, помідор молодий, перець солодкий, яблука), розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі товару ( Капуста рання, кабачок молодий, огірок молодий, помідор молодий, перець солодкий, яблука), розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради, ЄДРПОУ 44367468 пп. 1 ч. 4 ст. 2 ЗУ «Про публічні закупівлі»- органи державної влади та органи місцевого самоврядування, зазначені у пункті 1 частини першої ст, 2 Закону.
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності : Овочі свіжі , код 03220000-9 Овочі фрукти та горіхи за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Запит ціни пропозиції UA-2025-05-12-011509-a
Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі : 245 746,15 грн. Для розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі Замовником проаналізовано ринок, посилаючись на загальнодоступну інформацію, враховано наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі сільського господарства України від 18.02.2020 №275 зі змінами, а також проаналізовано офіційні статистичні дані.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: 245 746,15 грн з ПДВ.
При закупівлі Овочі свіжі , код 03220000-9 Овочі фрукти та горіхи за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.
Замовником враховано та дотримано норм законодавчих актів, зокрема Закону України «Про публічні закупівлі» (далі — Закон про закупівлі) від 25.12.2015 № № 922-VIII, Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабміну від 12.10.2022 № 1178, Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР, постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 24.03.2021 № 305 (далі — Постанова № 305), Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 № 2145-VIII, Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 16.01.2020 № 463-IX, Закону України «Про охорону дитинства» від 26.04.2001 № 2402-III, постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 116 «Про затвердження порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних закладах, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість», спільного наказу МОН України та МОЗ України «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах» від 15.08.2006 № 620/563.
Кількість товарів, що підлягає закупівлі, розраховано з огляду на аналіз споживання Овочів свіжих( Капуста молода, кабачок молодий, перець солодкий, огірок свіжий, помідор свіжий, яблука) за попередній рік, кількість дітей у закладах освіти Замовника.
Термін постачання — з дати укладання договору по 30 червня 2025 р.
Найменування та характеристики товару |
Кількість, кг |
Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі |
Огірки свіжі |
530 |
Огірки свіжі мають бути цілими, свіжими, здоровими, чистими, нормальної структури та форми, без механічних пошкоджень, з плодоніжкою або без неї. Допускаються плоди з незначним пожовтінням вершини, урожай-2025 року. Без ГМО. Не допускаються гнилі та запарені продукти. ДСТУ 3247-95 «Огірки свіжі. Технічні умови» або ТУ виробника певного виду товару. |
Помідори свіжі
|
530 |
Плоди томатів мають бути свіжими, цілими, чистими, здоровими, неперезрілими, щільними, без нетипової зовнішньої вологи, з плодоніжкою або без неї, без механічних пошкоджень і сонячних опіків,урожай -2025 року. Без ГМО. Допускаються на плодах томатів легкі натиски від тари. ДСТУ 3246-95 «Томати свіжі. Технічні умови» або ТУ виробника певного виду товару. |
Капуста рання |
875 |
Капуста має бути високоякісною, головки – щільними. Зовні головки мають щільно покриватися листками. Допускається незначне підмерзання зовнішніх зелених листків. Окрім цього, допускаються невеликі тріщини на зовнішніх листках, незначні механічні пошкодження і злегка підрізані зовнішні листки, без ознак гнилі. Головки свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, непророслі, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками, урожай 2025року. ДСТУ 7037:2009 «Капуста білокачанна свіжа. Технічні умови» або ТУ виробника певного виду товару. |
Кабачок свіжий |
330 |
Зовнішній вигляд та консистенція: плоди молоді, свіжі, чисті, здорові, цілі, з ніжно негрубою шкіркою. М’якоть соковита, щільна, без пустот, з молодим недорозвиненим насінням (насіння з м’якою соковитою оболонкою). Розмір плода по найбільшому поперековому діаметру не більше 8см. Без механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Колір та форма: в залежності від ботанічного сорту Запах: природний, властивий даному ботанічному сорту, без стороннього затхлого чи гнилісного запаху, без присмаку. Повинні відповідати ДСТУ 318-91 Кабачки свіжі. |
Яблука |
1300
|
Яблука свіжі, пізноьстиглі першого товарного сорту ,ДСТУ 8133 мають бути солодкі, кисло-солодкі на смак. Плоди мають бути середнього розміру діаметром не менше 70мм цілі, здорові, чисті, щільні, без механічних пошкоджень та тріщин, без ознак гнилі, пошкоджень шкідниками, уражених хворобами, в’ялих, підморожених, колір відповідно до сорту , без плям. Тара повинна бути міцною, сухою, чистою, без сторонніх запахів. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов`язкова. Вид пакування: мають бути упаковані так, щоб було забезпечено їх належне зберігання та транспортування. |
Перець солодкий |
80 |
Зовнішній вигляд: плоди свіжі, зрілі, чисті, цілі, здорові, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, з плодоніжкою; смак: солодкий з легкою гостротою; розмір плодів довжиною (довжина без плодоніжки) не менше 6 см для сортів подовженої форми, не менше 4 см (найбільший поперечний діаметр) сортів округлої форми; без перевищеного вмісту хімічних речовин, без ознак гнилі, без хвороб, механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками, з властивим для сорту запахом. Плоди повинні бути упаковані в ящики або спеціальні контейнери. Тара повинна бути міцною, сухою, чистою, без сторонніх запахів. Без ГМО. Повинен відповідати ДСТУ 2659-94 Перець солодкий свіжий. |
Бухгалтер ІІ категорії _______________________ Наталія ЄРУНОВА