Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Протокол комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій №15 «ПРОТОКОЛ № 15 позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій»

Кількість переглядів: 407
Скликання: 8 скликання
Сесія: Протоколи засідань оперативного штабу
Тип документу: Протокол комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій
Дата: 29.04.2021
Номер документу: 15
Назва документу: ПРОТОКОЛ № 15 позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.05 МБ)

     

                                                                                           УКРАЇНА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

СВІТЛОВОДСЬКА МІСЬКА РАДА КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

           вул. Героїв України, 14,  м. Світловодськ, Кіровоградська область, 27501, тел./факс 7-22-55

 

ПРОТОКОЛ № 15

позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 

29  квітня 2021 року                                

м.Світловодськ                                                                                                                                     

                                                                          

Головує: Маліцький А. І. голова комісії  

Присутні члени комісії: Соловей Р.М., Степура Т.О., Кривошея Т. А.,  Котенко Ю. М.,  Берест О.О., Ахтирська К. Ю.,  Федоров А. С.,  Яременко Н. К.

Запрошені: Атамась В.М. начальник відділу з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю,   Яковенко Є. П.  начальник управління охорони здоров’я,  Васін О. В.  оперуповноважений   Олександрійського районного відділу УСБУ у Кіровоградській області, Сачевська Л. Р. голова ліквідаційної комісії.

 

СЛУХАЛИ I: Про виділення пального з міського резерву ПММ

           Доповідає: Соловей Р. М.  начальник відділу з питань НС та ЦЗН.

  З метою компенсації витрат пального для  проведення дезінфекційних заходів в житлових будинках та під час гасіння пожеж,  є необхідність виділення пального з міського резерву ПММ 17-й ДПРЧ УДСНС України в області, для можливості своєчасного реагування на підконтрольній території.

В И Р І Ш И Л И :

    1. Інформацію взяти до відома.                                                                          

    2. Виділити  з міського резерву ПММ 100 л. бензину А-92 для компенсації  витрат спеціальною технікою 17 ДПРЧ УДСНС України в Кіровоградській області під час тушіння пожеж та проведення дезінфекції житлових будинків.

 Термін виконання – до 30.04.2021 р.

 

    3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на начальника відділу з питань НС та ЦЗН Солов’я Р.М.

 

   Рішення прийнято одноголосно.

 

       СЛУХАЛИ IІ: Про продовження дії карантину до 30 червня 2021 року та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів на території Світловодської міської територіальної громади з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

      Доповідає :    Яковенко Є. П.  начальник управління охорони здоровя

          Розповів про те, що статистика захворювання на коронавірусну хворобу не покращується  За минулий  тиждень - 56 підтверджених  випадків захворювання на коронавірусну хворобу, станом на сьогодні, за останніх 4 дні - 12 підтверджених  випадків, та відправлено ще 74 ПЛР –тестів,   чекаємо на результати дослідження., тому підтверджених випадків може бути на рівні з минулим тижнем.

 

          Доповідає:  Степура Т. О. відповідальний секретар міської комісії ТЕБ та НС  

24  квітня 2021 року набрала чинності  Постанова КМУ від 21 квітня 2021 року № 405 "Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України") відповідно до якої  дію адаптивного карантину продовжено на свій території України до 30 червня 2021 року, та продовжено режим надзвичайної ситуації.  На території Світловодської міської територіальної громади  продовжується «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки  із запровадженням посилених заходів контролю за  дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів.

З метою недопущення загострення епідемічної ситуації, звернула  особливу увагу на важливості дотримання протиепідемічних заходів під час Великодніх свят.   

В И Р І Ш И Л И :

           1.  Інформацію взяти до відома.

Керівникам підприємств, установ та організацій

 

           2. Забезпечити виконання та контроль за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів на території Світловодської міської територіальної громади, встановлених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (зі змінами).

Термін виконання – до 30 червня 2021 року

 

Управлінню економіки, ресурсів та розвитку міста (Ахтирська К.Ю.)

Світловодському управління ДППС (Кривошея Т.А.)

ВП № 1( м.Світловодськ ) Олександрійського РВП ГУНП України в області (Гулий А.А.)

 

  3. Посилити контроль за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанами, кафе, барами, закусочними, їдальнями, кафетеріями, буфетами тощо), особливо у вихідні та святкові дні.

 3.1. Проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу про дотримання карантинних обмежувальних протиепідемічних заходів з населенням та суб’єктами господарювання під час проведення перевірок.

3.2. Посилити контроль за виконанням протиепідемічних заходів під час здійснення пасажирських перевезень.

 Термін виконання – до 30 червня 2021 року

 

           Управлінню освіти (Меркулова О. О. )

Управлінню молоді і спорту (Брусенцева Н. Є. )

Управлінню культури та туризму (Мельник Т. А.)  

 

           4. Рекомендувати своїм рішенням продовжити дистанційну форму навчання в закладах  середньої  та позашкільної освіти.

Термін виконання  -   з 05.05.21р. по 07.05.2021 р.

 

          4.1.Здійснювати діяльність закладів освіти з урахуванням необхідності забезпечення належних протиепідемічних заходів, затверджених постановою Головного Державного санітарного лікаря України від 23 квітня 2021 року № 4 "Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID – 19)".

      

          4.2. Забезпечити проведення масових спортивних заходів на відкритому повітрі у відповідності до постанови Головного Державного санітарного лікаря України від 22 квітня 2021 року № 3 "Про затвердження протиепідемічних заходів під час проведення масових спортивних заходів на відкритому повітрі на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID – 19)". 

Термін виконання – до 30 червня 2021 року

 

Рекомендувати представникам усіх релігійних організацій та церков

 

          5.  Впродовж дії режиму надзвичайної ситуації при можливості проведення богослужінь та інших релігійних обрядів усіх видів лише в дистанційному варіанті ;

          5.1. Обмежити проведення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній та процесій в культових будівлях,  інших місцях богослужінь або релігійних зібрань, місцях паломництва, а також перебування громадян у таких будівлях і місцях, а також здійснення таких дій за технічної можливості з використанням електронних засобів комунікації;   

          5.2. Встановити обмеження на здійснення обрядів, що передбачають фізичний контакт (наприклад поцілунки святинь );

          5.3. Проінформувати прихожан на службах напередодні Великодня, а також при вході до храмів щодо формату святкування ;

          5.4. Утриматись від відвідування служби людьми похилого віку та з хронічними захворюваннями.

Термін виконання – під час Великодніх свят

 в подальшому постійно на період карантину

 

ВП № 1( м.Світловодськ ) Олександрійського РВП ГУНП України в області (Гулий А.А.)

Оперуповноваженому Олександрійського районного відділу УСБУ у

Кіровоградській області (Васін О.В.)

 

6. Посилити взаємодію та відпрацювати алгоритм спільних дій по супроводженню Великодніх свят, поминальних, вихідних та святкових днів, фіксувати факти порушення карантинних заходів.

6.1.Забезпечити охорону публічної (громадської) безпеки і порядку в місцях проведення релігійних заходів та масових заходів під час святкових, вихідних днів. 

 

Термін виконання – під час Великодніх свят

з 01 травня по 04 травня 2021 року,

з  08 травня по 14 травня 2021 року

 

 

Світловодському лабораторному відділенню ОМУ ДУ «КОЛЦ» МОЗ України  (Могильна О.О.)

7. Продовжити здійснювати моніторинг епідемічної ситуації та наявності на території Світловодської міської територіальної громади ознак для посилення протиепідемічних заходів відповідно до відомостей, опублікованих на офіційному веб-сайті Міністерства охорони здоров’я України.

Термін виконання  - на період карантину

 

Відділу з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю (Атамась В. М.)

 

         8. Забезпечити інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення щодо продовження на території Світловодської міської територіальної громади дію карантину до 30 червня 2021 року та обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (зі змінами).

 

        8.1. Провести інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання соціальної дистанції між прихожанами та недопущення масового скупчення людей під час проведення релігійних заходів, присвячених святкуванню Великодня.   

 

 

        8.2. Дане рішення  довести до усіх релігійних організацій та церков та опублікувати на офіційному сайті Світловодської міської ради

 

Термін виконання –до 30.04.2021 року  

 

9. Наступне засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС провести 07.05.2021року

    

         10. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Орлову Ю.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 Голова міської комісії з питань ТЕБ та НС                                                     Андрій МАЛІЦЬКИЙ

 

 

Відповідальний секретар  міської комісії з питань ТЕБ та НС                        Тетяна  СТЕПУРА


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь