Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт про творчу роботу Світловодського міського Палацу культури у 2020 році

Дата: 28.01.2021 18:45
Кількість переглядів: 950

Звіт про творчу роботу Світловодського міського Палацу культури у 2020 році

Традиційно, січень — це місяць, коли кожен заклад підводить підсумки роботи за минулий рік, відзначає  досягнення та перемоги і планує заходи на майбутній рік. Але 2020 рік  не був роком, який хтось міг передбачити. Оскільки ми зараз перебуваємо у розпалі чергового   карантину  ми міняємо форми роботи, знаходимо нові напрямки та способи роботи,  приймаємо участь у онлайн конкурсах та фестивалях.   Складно планувати майбутнє  та наш колектив працює,  міцніє і розвивається. Ми працюємо і наша мета – досягти найкращих результатів.

Звітний 2020 рік, хоч і не дав можливості здійснити усі задуми, плани та мрії, які будував Палац, але відкрив нові форми роботи з творчими колективами та жителями міста.

Перші три місяці міський Палац культури працював у звичному режимі. За цей час було проведено яскраві свята на площі: Новорічна Ніч, «Святе Різдво», Водохреща, «Проводи зими». У лютому фойє Палацу культури наповнилось різнокольоровими вогнями та диско музикою 70х-80х рр. Це було довгожданою подією для старшого покоління людей. Для них була підготовлена розважальна програма та конкурси.

Клуб «Місто добра» під керівництвом Ляшенко Л.О. традиційно не залишився осторонь біди, яка спіткала 2 дівчат з м. Світловодська, що потребували коштів для свого лікування. У лютому театром мініатюр «Faceless» була підготовлена благодійна вистава «Незвичайна історія», під час якої було зібрано більше 4 тис. грн на лікування Єлизавети Брусенцової. А вже через місяць на малій сцені Світловодського міського Палацу культури Марина Салабутіна разом зі своїм колективом «Дивосвіт» показала проникливі, місцями вражаючі свідомість «Звірині історії» Дона Нігро. Всі кошти зібрані на її виставі були передані Лізі Тристан.

В переддень Міжнародного жіночого дня, традиційно колективом Світловодського міського Палацу культури був підготовлений святковий концерт "Шануйте жінку", який зібрав у залі прекрасну половину людства. Програма була наповнена жартами та новими творчими номерами аматорських колективів.

З настанням весняного карантину, працівники Палацу культури перейшли на дистанційну роботу. Заняття проводились онлайн в додатках ZOOM, Skype, Viber. Кожного тижня керівники творчих колективів звітували про свою роботу текстовими звітами художньому керівнику та відео або фото звітами у соціальні мережі Фейсбук. Також був записаний тематичний, актуальний флешмоб #мийтеруки#залишайтесьвдома.

За період вимушеного карантину частина заходів проводилась онлайн. Керівники колективів більшість заходів проводили самостійно, це і конкурс віршів до річниці Чорнобильської трагедії, до дня вишиванки, Дня Перемоги, онлайн фотоконкурс до свята Івана Купала на кращий купальський віночок, конкурс новорічної прикраси зробленої власноруч. Всі конкурси проводились на сторінці Палацу культури у Фейсбуці, жителі міста та учасники колективів активно приймали в них участь.

У перший тиждень червня місто Світловодськ святкує свій день народження, в цьому році так масштабно, як завжди нажаль, його відзначити не вдалось, але без поздоровлень Палац культури залишити місто не зміг, тому запросивши місцеве телебачення був записаний святковий концерт, який змогли подивитися жителі міста. Так само був записаний концерт до Дня Незалежності України та святковий новорічний концерт «Свято наближається».

Також, самостійно художнім керівником та режисером були записані тематичні відео до дня Гідності та Свободи, дня пам’яті загиблих захисників України, Міжнародного дня миру та багато інших. Ці відео були викладені на сторінки Палацу культури у Фейсбук, Інстаграм та Ютуб для загального перегляду.

В цьому році, вперше, Світловодський міський Палац культури став учасником Всеукраїнського дня добрих справ #ЩедрийВівторок, що відзначається 2 грудня. У рамках цього проекту ми створили власну благодійну акцію «Передай тепло» метою якої було зібрати теплі шкарпетки для учасників ООС/АТО на передових. До акції приєдналися 21 організація та установа міста і сотні людей. В результаті, було зібрано 781 пару теплих шкарпеток, які 5 грудня, у день волонтера, вирушили на передову.

Творчі колективи міського Палацу культури завжди були активними учасниками обласних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, цей рік не став виключенням. За звітний період колективи змогли прийняти участь у таких конкурсах:

  • Обласний огляд-конкурс театральних колективів «Театральна весна Кіровоградщини»;

  • Обласний мистецький проект «Відкриваємо нові таланти»;

  • Творчий проект «Фестиваль зірок» м. Знам’янка;

  • Всеукраїнський відкритий фестиваль хореографічних мистецтв «Танцююча осінь» м.Кривий Ріг;

  • Всеукраїнський конкурс проектних ініціатив «Волонтерство: від усвідомлення до дії».

Традиційно наприкінці року Палац культури збирає у своїй залі дітей різних соціальних груп. Привітання діток відбулось і у цьому році, але з дотриманням всіх соціальних дистанцій та обмежень. Як завжди це було веселе, захоплююче театралізоване дійство, яке мало назву «Новорічний переворот». Дітки подякували акторам театру мініатюр своїм сміхом та бурхливим оплесками, а вони в свою чергу отримали солодкі подарунки.

Загалом, за 2020 рік Світловодським міським Палацом культури було проведено 49 заходів «на глядача», 25 онлайн заходів, розміщено більше 300 публікацій у мережі Фейсбук та отримано більше 20 тис. переглядів.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь