Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Гол.спец. архітектури, адміністратор ВОНАП, начальник управління освіти молоді та спорту

Дата: 30.03.2021 15:18
Кількість переглядів: 915

«Виконавчий комітет Світловодської міської ради, м. Світловодськ, вул. Героїв України, 14, оголошує конкурс 30.03.2021 на заміщення:

 

1. Вакантної посади начальника управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради.

Вимоги до кандидатів: громадянство України, вища педагогічна освіта відповідного спрямування не нижче ступеня спеціаліста, магістра, вільне володіння державною мовою. Стаж роботи на службі в органах місцевого самоврядування, на посадах державної служби або досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше 2 років;

2. Вакантної посади головного спеціаліста відділу архітектури та містобудування апарату виконавчого комітету Світловодської міської ради. 

Вимоги до кандидатів: громадянство України, вища освіта не нижче ступеня бакалавра, за спеціальністю правознавство, вільне володіння державною мовою. Без вимог до стажу роботи;

3. Вакантної посади адміністратора відділу з організації надання адміністративних послуг апарату виконавчого комітету Світловодської міської ради.

Вища освіта відповідного спрямування, не нижче ступеня бакалавра, вільне володіння державною мовою.

Стаж роботи на службі в органах місцевого самоврядування, на посадах державної служби або досвід роботи на посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше 1 року.

 

До заяви про участь у конкурсі додаються  документи:

Заповнена особова картка ( форма П-2ДС зразка 1995року ) з відповідними додатками; копії документів про освіту, підвищення кваліфікації, присвоєння вченого звання, присудження наукового ступеня; декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік за формою, передбаченою Законом України «Про запобігання корупції», копії паспорта (військового квитка за наявності); копію довідки про ідентифікаційний номер, дві фотокартки розміром 4*6 см.

       Кандидати можуть подавати додаткову інформацію стосовно своєї освіти, досвіду роботи, професійного рівня і репутації (характеристики, рекомендації, наукові публікації тощо).

       Під час проведення конкурсу кандидати складають іспит та проходять співбесіду.

       Документи  на участь у конкурсі  подаються до конкурсної комісії кім. №35 протягом 30 календарних днів з дня публікації оголошення про проведення конкурсу.

       Докладніше ознайомитись із інформацією щодо основних функціональних обов’язків, розміру та умов оплати праці, переліком питань іспиту можливо в кабінеті №35  приміщення міськвиконкому (м. Світловодськ вул. Героїв України, 14. Про дату проведення конкурсу кандидатів буде повідомлено додатково.»

 

Питання на перевірку знань законодавства, яке регулює роботу управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради

 

  1. Законодавство України про загальну середню освіту та його основні завдання. Правові, організаційні та економічні засади функціонування і розвитку системи загальної середньої освіти (Закон України «Про повну загальну середню освіту»               від 16 січня 2020 року № 463-IX). 

  2. Доступність повної загальної середньої освіти (Закон України «Про повну загальну середню освіту» від 16 січня 2020 року № 463-IX). 

  3. Організація освітнього процесу (Закон України «Про повну загальну середню освіту» від 16 січня 2020 року № 463-IX). 

  4. Учасники освітнього процесу (Закон України «Про повну загальну середню освіту» від 16 січня 2020 року № 463-IX). 

  5. Характеристика закладів загальної середньої освіти (Закон України «Про повну загальну середню освіту» від 16 січня 2020 року № 463-IX). 

  6. Повноваження органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в системі загальної середньої освіти (ст.37 Закону України «Про загальну середню освіту» від 11 липня   2001 року № 2628-III).

  7. Дошкільна освіта. Державна політика у сфері дошкільної освіти. Завдання дошкільної освіти (статті .2, 3, 4, 5, 6, 7 Закону України «Про дошкільну освіту»                від 11 липня 2001 року № 2628-III ).

  8. Навчальні заклади системи дошкільної освіти їх повноваження(Закон України «Про дошкільну освіту» від 11 липня 2001 року № 2628-III).

  9. Повноваження органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в системі дошкільної освіти(Закон України «Про дошкільну освіту» від 11 липня 2001 року № 2628-III).

  10. Позашкільна освіта. Основні засади державної політики у сфері позашкільної освіти. Основні завдання позашкільної освіти (статті 3, 4, 8, 9,10 Закону України «Про позашкільну освіту»  від 22 червня 2000 року № 1841-III ).

  11. Структура позашкільної освіти, Здобуття позашкільної освіти. Організація позашкільної освіти (Закон України «Про позашкільну освіту» від 22 червня 2000 року       № 1841-III).

  12. Основні нормативно – правові документи, якими керується у своїй діяльності управління освіти.

  13. Здійснення керівництва навчальними закладами, що належать до сфери місцевого самоврядування.

  14. Порядок призначення начальника управління  освіти  на посаду та звільнення.

  15.    Підпорядкування начальника управління освіти.

  16. Відповідальність за неякісне або несвоєчасне виконання посадових завдань та обов’язків, бездіяльність або невикористання наданих  прав.  

  17. Організація роботи з охорони праці, безпеки життєдіяльності учасників  освітнього процесу в установах і закладах освіти (Наказ КМУ від 26 грудня 2017  № 1669 «Про затвердження Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти»).

  18. Законодавче визначення надзвичайної ситуації, її характеристика.

  19. Атестація педагогічних працівників. Мета, основні принципи та умови проведення атестації (Наказ Міністерства освіти і науки України від  06 жовтня 2010 р.            N 930).

  20. Тарифікація педагогічних працівників. Мета, основні принципи та умови проведення.

  21. Функції, завдання управління  молоді та спорту.

  22. Основні повноваження управління молоді та спорту.

  23. Законодавство у сфері оздоровлення та відпочинку дітей. Основні принципи та напрями державної політики у сфері оздоровлення та відпочинку дітей. Державні соціальні стандарти оздоровлення та відпочинку дітей ( Закон України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» від  04 вересня 2008 року № 375-VI).

  24. Визначення понять відпочинок, оздоровлення та дитячий оздоровчий    заклад.   Типи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Категорії  дітей, які мають право на   відпочинок та оздоровлення   за рахунок коштів державного бюджету ( Закон України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» від 04 вересня 2008 року № 375-VI).

  25. Державний контроль за діяльністю дитячих закладів оздоровлення та відпочинку бюджету ( Закон України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» від 04 вересня         2008 року № 375-VI).

  26. Гендерна політика сутність та поняття. Гендерна рівність. Принципи гендерної рівності.

  27. Законодавство про протидію торгівлі людьми. Визначення поняття «торгівля людьми» (Закон України «Про протидію торгівлі людьми» від 20 вересня 2011 року
     № 3739-VI ).

  28. Боротьба з торгівлею людьми. Завдання у сфері боротьби з торгівлею людьми (Закон України «Про протидію торгівлі людьми» від 20 вересня 2011 року № 3739-VI ).

  29. Законодавство про попередження насильства в сім'ї (Закон України «Про попередження насильства в сім'ї» від 15 листопада 2001 року N 2789-III).

  30. Насильство в сім`ї, фізичне насильство в сім`ї, жертва  насильства в  сім`ї, попередження насильства в сім`ї (Закон України «Про попередження насильства в сім'ї» від 15 листопада 2001 року N 2789-III).

  31. Заходи з попередження насильства в сім'ї   (Закон України «Про попередження насильства в сім'ї» від 15 листопада 2001 року N 2789-III).

  32. Органи та установи, на які покладається здійснення заходів з   попередження  насильства в сім`ї (Закон України «Про попередження насильства в сім'ї» від 15 листопада 2001 року N 2789-III).

  33. Повноваження управління ( відділу) у справах сім`ї, молоді та спорту  щодо попередження насильства в сім`ї  (Закон України «Про попередження насильства в сім'ї» від 15 листопада 2001 року N 2789-III).

  34. Законодавчі акти, які регулюють присвоєння почесного звання  України   «Мати – героїня». Ким і кому присвоюється почесного звання  України «Мати – героїня» (Указ Президента України «Про почесні звання України» №476/2001).

  35. Законодавчі акти, що регулюють надання статусу багатодітної   родини.«Багатодітна родина» (дати визначення). Підстава для  продовження  статусу дитини з багатодітної родини  після досягнення нею 18- річного віку.

  36. Законодавчі акти у сфері  фізичної культури та спорту.«Спорт», «вид спорту», «масовий спорт», «олімпійські види спорту»,   «не олімпійські види спорту», «національні види спорту» ( дати визначення).

  37. Суб'єкти сфери фізичної культури та спорту (дати визначення).

  38. Проведення тендерної процедура та проведення переговорної процедура закупівлі.

  39. Види і відмінності  тендерів.

 

Питання на перевірку знань законодавства, яке регулює роботу відділу архітектури та містобудування апарату виконавчого комітету Світловодської міської ради

 

  1. Законодавство у сфері містобудівної діяльності. Планування і забудова територій (Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17 лютого 2011 року № 3038-VI).

  2. Будівельний паспорт забудови земельної ділянки, що він визначає. Склад будівельного паспорту. (стаття 27 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17 лютого 2011 року № 3038-VI).

3. Ким видаються містобудівні умови та обмежується забудова земельних ділянок, склад містобудівних умов. (стаття 29 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17 лютого 2011 року № 3038-VІ).

  1. Порядок видачі містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок.

5 Об’єкти та суб’єкти містобудування (стаття 4 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17 лютого 2011 року № 3038-VI).

  1. Дати означення понять «містобудівна документація», «містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки», «проектна документація», «схеми планування території на регіональному рівні» (стаття 1 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17 лютого 2011 року № 3038-VI).

  2. Види містобудівної документації, дати означення (стаття 1 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17 лютого 2011 року № 3038-VI).

  3. Планування територій на місцевому рівні (стаття 16 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17 лютого 2011 року № 3038-VI).

  4. Генеральний план населеного пункту (стаття 17 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17 лютого 2011 року № 3038-VI).

  5. Детальний план території (стаття 19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17 лютого 2011 року № 3038-VI).

  6. Що таке містобудівний кадастр, його призначення (стаття 22 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17 лютого 2011 року № 3038-VI)

  7. Що таке містобудівний моніторинг (стаття 23 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17 лютого 2011 року № 3038-VI).

  8. Що таке технічні умови і ким вони видаються (стаття 30 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17 лютого 2011 року № 3038-VI).

  9. Проектна документація на будівництво (стаття 31 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17 лютого 2011 року № 3038-VI).

  10. Право на виконання будівельних робіт (стаття 34 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17 лютого 2011 року № 3038-VI).

  11. Прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів (стаття 39 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» ) від 17 лютого 2011 року   № 3038-VI).

  12. Громадські слухання щодо врахування громадських інтересів, порядок їх проведення. (стаття 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від  17 лютого 2011 року № 3038-VI).

  13. Що таке архітектурно-містобудівна рада (стаття 20 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17 лютого 2011 року № 3038-VI)

19. Тимчасові споруди для проведення підприємницької діяльності. Порядок отримання паспорту прив’язки тимчасової споруди.  (наказ Мінрегіону України від 21 жовтня 2011 р. №244).

20. Законодавство про архітектурну діяльність. Державне сприяння архітектурній діяльності. Організація архітектурної діяльності (статті 2, 3, розділ ІІ  Закону України «Про архітектурну діяльність» від 20 травня 1999 року № 687-XIV).

21. Комплекс робіт, пов’язаних із створенням об’єкта архітектури (стаття 4 Закону України «Про архітектурну діяльність) від 20 травня 1999 року № 687-XIV).

22. Розроблення та затвердження проекту об’єкта архітектури (стаття 7 Закону України «Про архітектурну діяльність від 20 травня 1999 року № 687-XIV).

23. Будівництво об’єкта архітектури; державний архітектурно-будівельний контроль та нагляд (статті 9,10 Закону України «Про архітектурну діяльність від 20 травня 1999 року № 687-XIV).

24. Права архітектора (ст.22 Закону України «Про архітектурну діяльність»                  від 20 травня 1999 року № 687-XIV).

25. Права замовників (стаття 23 Закону України «Про архітектурну діяльність»            від 20 травня 1999 року № 687-XIV).

26. Обов’язки архітектора, інших проектувальників (стаття 26 Закону України «Про архітектурну діяльність» від 20 травня 1999 року № 687-XIV).

27. Обов’язки замовників та підрядників (стаття 27 Закону України «Про архітектурну діяльність» від 20 травня 1999 року № 687-XIV).

28. Головні напрями містобудівної діяльності (стаття 2 Закону України «Про основи містобудування»  від 16 листопада 1992 року № 2780-XII).

29. Зміст державного регулювання у сфері містобудування (стаття 8 Закону України «Про основи містобудування» від 16 листопада 1992 року № 2780-X).

30. Компетенція обласних і районних рад у сфері містобудування (стаття 11 Закону України «Про основи містобудування» від 16 листопада 1992 року № 2780-XII).

31. Компетенція сільських, селищних, міських рад та їх виконавчих органів у сфері містобудування (стаття 12 Закону України «Про основи містобудування» від 16 листопада 1992 року № 2780-XII).

32. Компетенція місцевих державних адміністрацій в сфері містобудування (стаття 13 Закону України «Про основи містобудування» від 16 листопада 1992 року № 2780-XII).

 

Питання на перевірку знань законодавства, яке регулює роботу відділу надання адміністративних послуг апарату виконавчого комітету Світловодської міської ради

 

  1. Законодавство у сфері надання адміністративних послуг. Адміністративна послуга (стаття1 п.1 Закону України «Про адміністративні послуги»). Якість надання адміністративної послуги (стаття 7 Закону України «Про адміністративні послуги»).

  2. Суб’єкт  звернення,  суб’єкт надання адміністративної послуги  (стаття 1 п.2, 3 Закону України «Про адміністративні послуги»).

  3. Законодавчі акти, які регулюють надання адміністративних послуг (Конституція України, Закон України «Про адміністративні послуги» з урахуванням особливостей, визначених законами, що регулюють суспільні відносини у відповідних сферах, зокрема Закон України "Про ліцензування видів господарської діяльності").

  4. Державна політика у сфері надання адміністративних послуг. Права суб’єктів звернення (стаття 4 Закону України «Про адміністративні послуги»).

  5. Обов’язки суб’єктів надання адміністративних послуг (статті 7, 8, 9, 12 п. 8 Закону України «Про адміністративні послуги»).

  6. Інформаційна і технологічна картки адміністративної послуги (стаття 8 Закону України «Про адміністративні послуги»).

  7. Документ, що  регулює терміни надання адміністративних послуг (стаття 8 п. 5, стаття 10 Закон України «Про адміністративні послуги»).

  8. Порядок надання адміністративних послуг. Які документи не можна вимагати у суб’єктів звернення. (стаття 9 п. 6 Закону України «Про адміністративні послуги»).

  9. Центр надання адміністративних послуг. Визначення відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» (стаття 12 Закону України «Про адміністративні послуги»).

  10. Посадові обов’язки адміністратора ЦНАП (стаття 13 Закону України «Про адміністративні послуги»).

  11. Віддалені робочі місця адміністратора (стаття 12 п.4 Закону України «Про адміністративні послуги»).

  12.  Організаційне забезпечення надання адміністративних послуг (стаття 14 Закону України «Про адміністративні послуги»).

13. Надання супутніх послуг. Що таке супутні послуги? (стаття 15 Закону України «Про адміністративні послуги»). 

14. Що таке групи адміністративних послуг? (послуги розподілені на групи за суб’єктом надання адміністративних послуг).

15. Що таке комплексна адміністративна послуга? (декілька послуг за однією заявою, наприклад є-Малятко).

16. Чи може староста здійснювати обов’язки адміністратора ЦНАП? (стаття 13 п.6 Закону України «Про адміністративні послуги»).

17. Якими якостями повинен володіти адміністратор ЦНАП? (стаття 8 Закону України «Про адміністративні послуги»).

18. Як працювати з «важкими» суб’єктами звернення (відвідувачами)?

19.  Хто включається до складу робочого органу апарату?  (стаття 13 п.1 Закону України «Про адміністративні послуги»).

20. Нормативно-правові акти, які  регулюють надання адміністративних послуг крім Закону України «Про адміністративні послуги» (Конституція України, розпорядження КМУ від 16 травня 2014 року № 523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг, регламент ЦНАП, положення ЦНАП, положення про відділи і т. ін.)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь