Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Феєрично, незабутньо та яскраво в Світловодську святкували день міста

Дата: 08.06.2021 10:00
Кількість переглядів: 1106

Святкування Дня міста- це Всесвітня традиція, данина засновникам, будівникам та почесним громадянам, які вклали в розвиток міста велику складову своєї роботи. Цього року Світловодськ покликав на гостину гостей, колег, родичів, та фантастично відзначив свій День народження урочистими заходами, неймовірними концертними програмами, яскравими локаціями в душевному колі друзів.

Свято розпочалося урочистою ходою від міського Парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка до центральної площі міста за участі представників влади, депутатського корпусу, гостей та мешканців Світловодська під музичний супровід оркестру Кременчуцького педагогічного коледжу. Головна локація на центральній площі міста розпочала святкування грандіозним танцювальним флешмобом, в якому за багаторічною традицією взяли участь дитячі творчі колективи з багатьох регіонів України, які є учасниками щорічного фестивалю «Барви рідної землі».

З вітальним словом до громади звернувся Світловодський міський голова Андрій Маліцький, який у своїй промові щиро побажав рідному місту економічного та соціального росту, мирного неба, а мешканцям здійснення заповітних мрій та благополуччя кожній світловодській родині. Також Андрій Іванович урочисто вручив нагрудні знаки "За заслуги перед Світловодщиною" світловодцям, які багаторічною та плідною працею розвивають рідне місто.

З нагоди свята помічниця народного депутата України Олеся Довгого Анна Трубаченко привітала Світловодськ зі святом та презентувала міському голові Андрію Маліцькому сертифікат на алею магнолій. Міський голова разом з депутатами Світловодської міської ради та представниками виконавчого комітету в рамках свята здійснили висадку магнолій на Бульварному узвозі. Відтепер, алея магнолій прикрашає головний бульвар міста.

Приємною традицією для світловодців є святкування Дня міста в зеленому осередку Світловодська, тож в міському Парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка і цього року була створена святкова локація з концертною програмою, святковою торгівлею та зоною дитячих розваг. Яскравим забарвленням зеленої локації стали «Козацькі розваги», презентація та майстер-класи від представників Світловодського професійно-технічного училища №5 та фестиваль-конкурс домашніх собак «МІ МІ Няшка», розважальна програма «Місто дитячих мрій», виставка-презентація Кіровоградського обласного Центру туризму і краєзнавства, розважальна програма «Бібліотека під відкритим небом», а також тематична програма для гостей поважного віку «Оксамитова зустріч».

Виставка художників та чудовий концерт від юних талантів дитячої музичної школи та школи мистецтв вражали глядачів на Бульварному узвозі, а на набережній Світловодська була проведена літня дитяча олімпіада 2021 року. Святкова вітрильна регата, приурочена до Дня міста Світловодська феєричним дійством надихала хвилі Дніпра та глядачів.

Головна локація святкування Дня народження Світловодська була зосереджена на центральній площі міста. Фестиваль вуличної їжі, дитячі атракціони, арт-галерея під відкритим небом, виставка від майстрів декоративоно-ужиткового мистецтва, живі скульптури, святкова лотерея з цінними призами, Open-air «Sонце. Mоре. Sвітловодськ» - все це проводилося в синхронії під танцювальні ритми «Барв рідної землі», де талановиті учасники змагалися за титул першості фестивалю. Великий святковий гала-концерт за участі Світловодського рок-гурту «LESS», талановитого молодіжного реп-гурту «URBAN Family» та Кременчуцького кавер-гурту «On-Line» відбувся на головній сцені Світловодська, а на завершення свята для світловодців та гостей міста пролунав яскравий святковий салют.

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь