Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робоча поїздка голови Кіровоградської обласної державної адміністрації М.Чорної до м.Світловодськ

Дата: 23.10.2021 18:35
Кількість переглядів: 1641

Фото без опису23 жовтня, з метою контролю процесу вакцинації населення від гострої респіраторної хвороби COVID-19, а також ознайомлення зі станом опалення у закладах освіти міської територіальної громади до м. Світловодськ, з робочим візитом, завітала голова Кіровоградської обласної державної адміністрації М.Чорна разом з профільними фахівцями з облдержадміністрації: директором департаменту охорони здоров’я О. Рибальченко, директором департаменту житлово-комунального господарства О. Довжук, директором департаменту освіти і науки Е. Лещенко. Також, аби вдосталь володіти інформацією щодо перебігу справ, на зустріч завітали і перший заступник голови районної державної адміністрації С. Афанасьєв,  заступник голови РДА Р.Домбровський, керівники відповідних закладів і деякі депутати Світловодської міської ради тощо. Радо зустріли гостей з обласної та районної державних адміністрацій Світловодський міський голова А. Маліцький за присутності також профільних заступників і начальників управлінь.    

Спершу делегація відвідала Світловодський Центр вакцинації населення. За даними керівника КНП “ЦПМСД Світловодської міської ради” Л. Шумейко, як показує практика, останнім часом громадяни почали відповідальніше ставитись до свого здоров’я, тому щодня медичним персоналом Центру вакцинації проводяться щеплення чималій кількості бажаючих. Проте, все ж, невтішною залишається ситуація з кількістю хворих на коронавірус. Показово, що 90% із них є невакцинованими.

Перебуваючи у м. Світловодськ делегація поцікавилась і станом прийомного відділення яке за програмою "Велике Будівництво" було збудовано у місті Світловодську, та умовами введенням його у експлуатацію. Міський голова зазначив на ряді недоліків (відсутність палати інтенсивної терапії, протікання даху, промокання стелі, невідповідність розміру оглядового вікна для контролю проходження процедури комп’ютерної томографії, зауваження щодо встановлення водонагріваючої техніки тощо), які представники підрядної організації пообіцяли найближчим часом опрацювати і усунути.

Наступними об’єктами, де побували високопосадовці з області та району, стали: дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №3 “Зайчик”, КЗ “Світловодська спеціальна школа Кіровоградської обласної ради” та КЗ “Павлівське НВО “Загальноосвітня середня школа |-||| ступенів – дошкільний навчальний заклад”. Було вивчено питання опалення, оглянуто приміщення де займаються і відпочивають діти, проінспектовано харчоблоки.

Безпосередньо щодо ясла-саду №3 “Зайчик” головою КОДА М. Чорною було рекомендовано місцевій владі продумати процес наповнення бюджету громади з метою модернізації садочку, закупівлі нових стільчиків для дошкільнят та заміни старих вікон на нові - більш сучасні. Адміністрація закладу, натомість, доповіла, що опалювальна система готова до прийняття тепла.

Стосовно КЗ “Світловодська спеціальна школа Кіровоградської обласної ради”, то представників влади приємно вразили умови навчання дітей та наявність тепла у школі завдяки злагодженій роботі їхньої автономної котельні. Цікаво, що ця школа єдина в області, яка спеціалізується на навчанні незрячих дітей. Саме тут школярі, завдяки шрифту Брайля, перекладають англійську мову на українську, вивчають математику та рідну мову на дотик. Також у закладі, для соціалізації учнів, є і спеціальне допоміжне обладнання та принтер для друку шрифтом Брайля, на якому виготовляється відповідна література для одночасної роботи незрячої дитини з слабозорою. Разом з тим діти вивчають ритміку, проходять лікувальну фізкультуру, логопедичні заняття, а також набувають базових знань і навичок з певних спеціальностей – техніки масажу, квітникарства для майбутньої реалізації себе у цих професіях.

Керівництво навчального закладу с. Павлівка теж продемонструвало гостям з області, району та міста відповідальний підхід до початку опалювального сезону теплом і затишком у приміщеннях, оскільки також успішно утримує комфортну температуру для дітей завдяки роботі автономної котельні. Оглянувши і цей комунальний заклад обласне керівництво запропонувало детальніше зупинитись на програмах енергозберігаючих технологій, утепленні та пропозиції прийняття ще більшої кількості дітей до класів Павлівської школи з метою економії у тих закладах освіти, де навчається незначна кількість учнів. 

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю

   



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь