Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

II етап Кубку України з велокросу та Відкрита Першість з велокросу КДЮСШ №1 у Світловодську

Дата: 25.10.2021 14:12
Кількість переглядів: 1081

 

З 22 по 24 жовтня м. Світловодськ став центром спортивного духу суперництва з велокросу на спрощених та ускладнених маршрутах. За сприяння Світловодської міського голови А. Маліцького і організації управління молоді та спорту Світловодської міської ради, директора КДЮСШ №1 В. Мороза, місцевого тренера з велоспорту А. Пустовіта, а також завдяки Міністерству молоді та спорту України та Федераціям велосипедного спорту України і Кіровоградщини, численним меценатам уже вчетверте наше місто приймає Кубок України як показовий і вагомий підготовчий етап для майбутньої участі у першості Європи.Фото без опису

Ще за місяць спритні організатори почали готуватись до проведення масштабного велозаходу у місцевому парку імені Г. Новікова: викошувати траву, робити і розчищати стартову галявину, велотраси для гостей з Кіровоградської, Полтавської, Черкаської, Донецької, а також Київської та Харківської областей. Загалом очікувалось прийняти 171 учасника велокросу різної вікової категорії – від 10 до 34 років. Першого дня змагань відбулись парад відкриття та парні естафетні гонки, а починаючи уже з другого дня – усі спортсмени змагались кожен сам за себе, підкоривши від 2 до 9 кіл (від 20-ти до 60-ти хв. залежно від вікової категорії)  довжиною у 2,5 км. кожне.

Завдяки завзятості, витривалості та спортивному хисту з початку змагань виокремились перші фаворити. Вихованцю КДЮСШ №1 А. Довганюку було урочисто вручено посвідчення майстра спорту України з велоспорту, решта ж переможців отримали кубки та індивідуальні (за попереднім замовленням) медалі разом з пам’ятними подарунками зі Світловодською символікою. 

Привітати і відзначити кращих на свято спорту завітали Світловодський міський голова А. Маліцький, профільний заступник з гуманітарних питань Ю.Орлова, начальник управління молоді і спорту Світловодської міської ради Н.Брусенцева, а також ті, хто вболівав за успішне влаштування змагань. Варто зазначити, що очільник МТГ А. Маліцький уже давно є шанувальником велоспорту, тому маючи звичку щодня пересуватись на двоколісному виді транспорту і під час змагань, користуючись нагодою, підтримав спортсменів, охоче долучившись до них.

 Під час гонок був передбачений належний медичний супровід. Велосипедисти обійшлись без переломів і серйозних травм.

Наступним етапом змагань стане подальша участь спортсменів у велокросі м. Кропивницький (через два тижні), після чого – Кременчук (через три тижні).

Загалом, з початку року, в нашій державі заплановано п’ять аналогічних Всеукраїнських змагань етапу Кубку України (м. Знам’янка – I етап, м. Світловодськ – II етап, м. Харків – III етап, м. Кропивницький – основний старт, Чемпіонат України з велокросу, м. Кременчук – IV етап та м. Миколаїв – V етап).

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь