Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

“Доступних ліків” стало більше

Дата: 26.10.2021 11:29
Кількість переглядів: 754

   Фото без описуЗ  1 жовтня перелік ліків, які входять в Урядову програму реімбурсації “Доступні ліки”, розширено препаратами для лікування цукрового діабету, нецукрового діабету, епілепсії, розладів психіки та поведінки.

    Щоб отримати ці препарати за програмою “Доступні ліки”, необхідний електронний рецепт. З електронним рецептом пацієнт обирає будь-яку аптеку, в будь-якому регіоні країни, яка має договір з  Національною службою здоров’я України (НСЗУ) за відповідним напрямом реімбурсації.  Вартість препаратів в аптеці частково або повністю відшкодовує НСЗУ.
 

   Для отримання рецептів на інсуліни мешканцям Світловодської міської територіальної громади та Великоандрісівської об’єднаної сільської територіальної громади необхідно звернутись до свого сімейного лікаря, з яким укладено декларацію. Далі ваш сімейний лікар повинен виписати електронне направлення до лікаря-ендокринолога КНП «Світловодська ЦРЛ» СМР. Не забудьте, будь ласка, перевірити номер телефону, який вказано в декларації - він повинен співпадати з номером пацієнта, який отримує інсуліни.

    Для кожного пацієнта лікар-ендокринолог складає  план лікування та виписує електронні рецепти на інсуліни. При цьому перший електронний рецепт обов’язково виписує лікар-ендокринолог, а далі, за бажанням пацієнта, можна отримувати  рецепт на інсулін у свого сімейного лікаря або лікаря-ендокринолога. Для повторного отримання рецептів на інсуліни електронне направлення від сімейного лікаря брати не потрібно. Придбати інсуліни за рецептами можна в будь-якій аптеці, яка працює з програмою «доступні ліки», навіть в іншому місті.

   Враховуючи, що програма з виписки рецептів на інсуліни нова, потребує вдосконалення, та в ній одночасно працюють тисячі лікарів, можливі незручності, на які вплинути не можна. 

   Лікар-ендокринолог  КНП «Світловодська ЦРЛ»  ( м. Світловодськ, вул. Павлова, 16) приймає  в поліклініці, 3 поверх, кабінет № 46. Години прийому: з 08.00 до 14.36 щоденно, крім суботи, неділі.

 

Лікар-ендокринолог

КНП «Світловодська ЦРЛ» СМР                                               Ганна ШИШАЦЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь