Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

21 СЕСІЯ СВІТЛОВОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 8 СКЛИКАННЯ

Дата: 26.10.2021 17:16
Кількість переглядів: 1549

26 жовтня, за розпорядженням Світловодського міського голови А.Маліцького, було скликано чергове засідання 21 сесії Світловодської міської ради. Розпочинаючи роботу пленарного засідання, головуючий на сесії очільник МТГ повідомив присутнім депутатам приголомшуючу новину, що зранку (26 жовтня) невідомим, у під’їзді жилого будинку, було здійснено напад на їх колегу – депутата міської ради від партії ОПЗЖ Т. Красюк, яка прямувала на сесійне засідання. Жінка знаходиться у лікарні та проходить ряд обстежень, обставини інциденту з’ясовуються правоохоронними органами.  

На початку роботи 21 сесії слово для виступу було надане голові спілки АТО О. Скотнікову, занепокоєному повільним вирішенням питання надання земельних ділянок учасникам бойових дій, які, приблизно рік, чекають на реалізацію свого права. Як з’ясувалось, серйозною перепоною у даному випадку стало те (як запевнив начальник відділу архітектури та містобудування М. Баканов), що зазначені території, згідно затвердженого Генерального плану, були зарезервовані під багатоповерхові забудови, тому мають інше призначення. Щоб вирішити цю ситуацію слід вносити зміни до Генерального плану, а це немаловартісно. Проте міським головою А. Маліцьким, все ж було дане доручення знайти придатні ділянки для наших захисників.

У блоці “Депутатські запити” з трибуни витупила депутат міської ради М. Дмитренко, яка зачитала звернення від жителів гуртожитку по вул. Героїв України, 67. Світловодчани звертаються до міської влади з проханням провести реконструкцію внутрішньобудинкових електричних мереж з метою переходу на електроопалення.

 Міський голова А. Маліцький уважно вислухав звернення депутата і громадян та запевнив, що дане питання знаходиться на його постійному контролі, а також на контролі заступника з питань житлово-комунального господарства М. Ільченко і вирішується: “з бюджету міською радою передбачалось виділення більше 150 000 грн. на електроопалення ще в червні місяці поточного року, тендер було проведено, перешкоджання з боку міської влади, щодо наявності особових рахунків у жителів гуртожитку на електроенергію, відсутнє. Керівництво гуртожитком проводиться (відповідно Єдиного державного реєстру) лишень однією особою - Н. Оскер, без тиску і втручання керівництва міста. Мети накопичувати борги немає”, – запевнив очільник МТГ А. Маліцький.

- “Заключено договір з ПП “УКРАЇНА-СЕРВІС”, також зроблена робота по зовнішнім електричним мережам, проводилась процедура спрощеної закупівлі внутрішніх (двічі, на суму 89 000 грн.). Для того, аби суттєво пришвидшити вирішення цього питання, додатково спрямовувалось, на дані цілі, більше 142 000 грн. (для повторних двох спрощених закупівель). У результаті відсутності учасників закупівель, згідно законодавства, було заключено прямий договір”, - поінформував профільний заступник міського голови М. Ільченко.

 Під час сесії, на трибуну міської ради, піднялась і депутат О. Жмуріна, яка запропонувала розглянути та вирішити питання “Створення мережі нових громадських вбиралень, а також відновлення вже існуючих” з передбаченням усіх необхідних умов і для маломобільних верств населення.

У ході пленарного засідання, поміж інших питань, у блоці “Відповіді на депутатські запити”, було обговорено й стан будівництва міського скейт-парку. За словами профільного заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства М. Ільченка, проходить переговорна процедура, наближається етап підписання та опублікування договорів. Роботи заплановані на поточний рік.

Об’ємним виявися і наступний – фінансовий блок питань порядку денного. Зокрема, левова частка уваги депутатів була зосереджена довкола термінової потреби виділення коштів на придбання життєво необхідних балонів з киснем для пацієнтів з ознаками коронавірусної хвороби.

- “Стрімко збільшується кількість хворих на COVID-19. Є пацієнти, які, згідно рекомендацій медичних працівників та стану здоров’я, підключені до кисневих точок. На добу, приблизно, такими пацієнтами застосовується 15 балонів кисню. Протягом жовтня місяця уже використано 86 балонів кисню. Вартість одного балону складає – 350 грн., 27 000 грн. необхідно для того, аби привезти кисень одноразово”, - доповів начальник управління охорони здоров’я виконавчого комітету Світловодської міської ради Є. Яковенко. Також посадовець зосередив увагу присутніх депутатів і на тому, що у нашому місті поки немає опорної лікарні та “COVID-пакету” (який фінансуються державою). “COVID-пакет” лишається не підписаним через відсутність, згідно вимог Національної служби здоров’я України (НСЗУ), необхідної палати інтенсивної терапії у приймальному відділенні та повноцінного інфекційного відділення. Власне тому, хворі з ознаками коронавірусної інфекції, проходять лікування на самоізоляції (вдома) або ж, при певних ускладненнях, в пристосованому інфекційному відділенні, терапії чи реанімації. Середня і тяжка форми перебігу хвороби лікуються вже на базі міст Олександрія, Знам’янка, Кропивницький, Добровеличківка, Мала Виска.

Заслухавши усю серйозність ситуації міським головою А. Маліцьким та депутатським корпусом було прийняте рішення наразі профінансувати вартість 260 балонів у сумі 91 841 грн. 74 коп. та прискорити опрацювання питання ремонту інфекційного відділення з передбаченням кисневої станції, щоб увійти у програму і таки стати опорною лікарнею. 

Також у ході пленарного засідання депутатами було підтримано дискусійне (оскільки уже тривалий час знаходить свого вирішення у суді) питання “Встановлення 7 рангу посадової особи місцевого самоврядування колишньому секретарю Світловодської міської ради сьомого скликання Сапянову Ю.О.”. Разом з тим, депутатською більшістю було схвалено і колективне звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, від різних політичних сил, щодо забезпечення законодавчих змін, які дозволяють створити додаткові джерела наповнення місцевих бюджетів; щодо виключення законопроекту №6062 про дискримінаційні норми стосовно місцевого самоврядування; щодо забезпечення якісного теплопостачання населення.

Більш детально з перебігом чергової 21 сесії Світловодської міської ради 8 скликання пропонуємо Вам ознайомитись на YouTube-каналі Світловодської міської ради.

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь