Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робочий візит депутата Верховної Ради України Олеся Довгого до смт. Власівка та м. Світловодськ

Дата: 27.10.2021 17:44
Кількість переглядів: 1704

Фото без опису27 жовтня, в рамках робочої поїздки, з метою контролю та моніторингу стану справ щодо ремонту ЗШ №8 (смт. Власівка) та відновлення інфекційного відділення КНП “Світловодська ЦРЛ Світловодської міської ради (м. Світловодськ) до нашої територіальної громади завітав народний депутат України (по 102 виборчому округу) О. Довгий. 

Спершу народний обранець, разом з міським головою А. Маліцьким та профільними фахівцями, зустрілись з виконавцем робіт - директором будівельної компанії ТОВ Монтажні системи О. Мазуренко. Було оглянуто зовнішні та внутрішні ремонтні роботи та проінспектовано стан шкільного харчоблоку.

Нагадаємо, згідно договору підряду, ще у 2019 році, за сприяння депутата Верховної Ради України О. Довгого, було виділено 25 млн. грн. на капітальний ремонт школи №8, з яких освоєно близько 10 млн. грн. За ці кошти провели заміну і утеплення покрівлі, встановили нові вікна та двері. Наразі тривають роботи по благоустрою і облаштуванню фасаду  (відмостка, ремонт ганків). Внутрішні роботи розпочаті частково (ремонт їдальні та приміщення для приготування їжі). З фонду соціального розвитку додатково було виділено ще близько 5 млн. грн., проте ця сума виявилась недостатньою для завершення будівельних робіт у повному обсязі. Також постала необхідність і корегування проекту з новими нормами будівництва (обовязкова наявність інклюзивності (ліфти чи підйомники, санітарні вузли) для маломобільних верств населення, а також урахування зростання цін на додаткові роботи), що суттєво уповільнює процес. 

Наразі особливої уваги потребує заміна комунікацій (системи опалення, водопроводу та каналізації, електромонтажних мереж). Окремо слід зупинитись на введені в експлуатацію новітньої пожежної системи. З наступного року (за наявності коштів) запланованим є ремонт і приміщень.

У результаті зустрічі О. Довгий пообіцяв, що розпочата ним справа обовязково буде завершеною та зазначив: Загалом зрушення у процесі капітального ремонту є і ми зуміли дати Власівській школі нове життя. Цей проект опорний для нас, з усіх 207 населених пунктів округу жоден інший не має такого масштабного фінансування. На цю школу уже спрямовано 15 млн. грн., сьогодні, за рішенням Кабінету Міністрів України, додатково буде виділено ще 5,5 млн. грн. і близько 6 млн. грн. заплановано надати наступного року. Щодо питання нового харчоблоку, то підрядник пообіцяв, що упродовж кількох місяців його відремонтують та буде встановлено нове обладнання. Також я сьогодні запропонував профільному заступнику міського голови з гуманітарних питань Ю. Орловій опрацювати запровадження досвіду Олександрівки і не лише запустити новий харчоблок, а й зробили новітню електронну систему за допомогою якої діти матимуть можливість онлайн та завчасно обирати те меню, яке їм до вподоби. Сподіваюсь, що вже наступного року ми зможемо повністю завершити цей обєкт.

Наступним обєктом, де побував народний депутат разом з представниками влади, стало Світловодське інфекційне відділення (реконструкція якого ще донедавна була призупинена). Керівник підрядної організації ТОВ ЛІДЕР БУД-МОНТАЖ А. Тесленко доповів, що, на сьогоднішній день, уже отримано дозвіл на початок робіт обсягом 8 місяців і вже декілька тижнів ведеться відновлювальна робота відділення (на цей рік запланованою є заміна внутрішньої мережі опалення, водопостачання, ремонт електричної та пожежної частин, ремонт стелі та підлоги, утеплення). Для реалізації задуманого було виділено більше 3 млн. грн. (із запланованих 5 млн. грн.), очікується ще й додаткове надходження коштів наступного року (1,5 млн. грн.) за умови співфінансування з місцевою владою (70/30). 

До слова, ще у 2016 році, на відновлювальні роботи, народним депутатом О. Довгим було спрямовано 5 млн. грн., однак частина коштів попередньою владою не була освоєна та повернулась до державного бюджету. Як наслідок - обєкт був заморожений. З обранням нової влади розпочата справа зрушила з місця  і ось уже наступного року планується повноцінне відкриття інфекційного відділення, переконаний депутат Верховної Ради України О. Довгий.

Після обїзду обєктів незавершеного будівництва народний обранець О. Довгий та міський голова А. Маліцький обговорили й інші нагальні питання з життєдіяльності громади, після чого Олесь Станіславович продовжив свою робочу поїздку, відвідавши селища Онуфріївка та Павлиш.     

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю    

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь