Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання робочої групи з підготовки економічно обгрунтованих тарифів на теплову енергію на 2021-2022 роки

Дата: 27.10.2021 18:03
Кількість переглядів: 1418

Фото без описуДнями, з метою обговорення та утворення економічно обгрунтованих тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для СП ТОВ “Світловодськпобут” та КП “Власівські мережі”, відбулось розширене засідання робочої групи.

Згідно протоколу засідання, порядком денним передбачався розгляд розрахунків тарифів, наданих СП ТОВ “Світловодськпобут” та КП “Власівські мережі”, на цей опалювальний період. 

Як зазначила начальник управління економіки, ресурсів та розвитку міста К. Ахтирська, працівниками її управління було проведено ретельну перевірку наданих розрахунків тарифу КП “Власівські мережі” та встановлено, що він цілком відповідає “Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання і постачання гарячої води”, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 р. № 869 “Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги” та умовам Меморандуму, укладеного 30 вересня 2021 року.

Разом з цим, комунальним підприємством “Власівські мережі”, під час розрахунку уточненого тарифу, враховано всі невідповідності та зауваження, надані вищезгаданим управлінням, тому проект рішення про встановлення економічно обґрунтованих тарифів на теплову енергію для КП “Власівські мережі” найближчим часом буде винесено на засідання виконавчого комітету Світловодської міської ради.  

Щодо СП ТОВ “Світловодськпобут”, то начальник управління К. Ахтирська повідомила присутнім на нараді, що “уточнені розрахунки тарифу на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, подані зазначеним теплогенеруючим підприємством, не відповідають умовам укладеного 30 вересня 2021 року Меморандуму (в частині розрахунку вартості палива (газу) в структурі тарифу). Уточнені розрахунки тарифу на теплову енергію СП ТОВ “Світловодськпобут” включають в себе вартість газу для населення не тільки 7420,0 грн. за тис. м.куб. (з ПДВ), як зазначено в Меморандумі, але й вартість газу 24933,69 грн. за тис. м.куб. (з ПДВ), що використовується за обсягом ІІ ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” для інших споживачів, а не для населення. Використання вартості газу за обсягом ІІ збільшує витрати на паливо в структурі тарифу на 40 700 000,0 грн. Тому управління економіки, ресурсів та розвитку міста не має можливості взяти до уваги подані СП ТОВ “Світловодськпобут” уточнені розрахунки тарифу на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання та підготувати відповідний проект рішення на засідання виконавчого комітету Світловодської міської ради”.

Також К. Ахтирська зауважила, що включення до собівартості теплової енергії вартості різниці в ціні газу за опалювальний період 2020-2021 років для бюджетних, релігійних організацій та інших споживачів, також не має обґрунтування, тому що наведений в таблиці розрахунок витрат на технологічне паливо не є аналізом витрат ліцензіата, як зазначено в Постанові Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 р. № 869 “Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги” тощо.  

Відтак, секретар міської ради В. Тетяниченко зауважив, що виконавчий комітет, за таких обставин, не може прийняти до уваги уточнені розрахунки тарифу на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, подані  СП ТОВ “Світловодськпобут”, де враховано завищену вартість газу для населення, що не відповідає умовам Меморандуму.

На що У. Бакута (директор з економіки СП ТОВ “Світловодськпобут”) повідомила, що надані розрахунки відповідають Постанові Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 р. № 869 “Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги” і є цілком правомірними.

У результаті ділової зустрічі сторонами було вирішено доопрацювати це питання та підготувати працівниками управління економіки, ресурсів та розвитку міста листа до керівництва СП ТОВ “Світловодськпобут” стосовно проведення перерахунку вартості газу для населення, врахованої в структурі тарифу, згідно умов Меморандуму (7420,0 грн. за тис. м.куб. (з ПДВ) та зазначити в листі, що витрати на технологічне паливо, згідно наданого розрахунку вартості різниці в ціні газу за опалювальний період 2020-2021 років (для бюджетних, релігійних організацій та інших споживачів), не відповідають аналізу витрат ліцензіата згідно Постанови № 869.

 

Відділ з внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь