Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Брифінг міської влади із засобами масової інформації

Дата: 15.11.2021 17:26
Кількість переглядів: 1090

 

15 листопада, під головуванням очільника МТГ А. Маліцького та за участю заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства М. Ільченко, заступника з гуманітарних питань Ю. Орлової, а також начальника управління економіки, ресурсів та розвитку міста К. Ахтирської, відбувся брифінг з пресою з найбільш нагального та хвилюючого питання – забезпечення теплоносієм громади міста . 

Так, спілкуючись з журналістами, міський голова зробив заяву з приводу опалювального сезону у м. Світловодськ. Зокрема він зазначив, що першочергову відповідальність за несвоєчасність початку опалювального сезону несе приватне теплопостачальне підприємство СП ТОВ “Світловодськпобут”, яке, не у повному обсязі, виповнило свої зобов’язання, звітуючи про 100% технічну готовність. Свідченням цього є відповідні офіційні листи, а також акти готовності теплового господарства до роботи в опалювальний сезон, підписані уповноваженими особами та керівництвом теплогенеруючого підприємства. З боку виконавчої влади було зроблено усі кроки на зустріч – затверджено річний план виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, надання послуг з постачання теплової енергії СП ТОВ “Світловодськпобут” на 2021-2022 рік, а також встановлено СП ТОВ “Світловодськпобут” тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання. Після цих дій місцева влада та громада розраховувала таки на початок опалювального сезону, як і було обіцяно керівництвом СП ТОВ “Cвітловодськпобут”, проте, по факту, бачимо іншу ситуацію – опалювальний сезон майже не розпочатий. І питання тут не у діях влади, чи готовності котелень, а, власне, у проблемі зношеності мереж. 

Фото без опису

 Зі свого боку міська влада, двічі на день, активно відслідковує ситуацію з подачею тепла, сприяє СП ТОВ “Світловодськпобут”, надаючи потрібні одиниці техніки, щоб температурний режим та графік подачі тепла були дотримані, а пориви, максимально швидко, усунені. Проте, за інформацією профільного заступника з питань житлово-комунального господарства М. Ільченка, “станом на сьогодні, не підключені до централізованого опалення 44 будинки (9 будинків по 3-тій котельні, та 35 будинків – по 2-гій котельні). На ранок їх було 45, за день ліквідовано один порив на мережах – по вул. Приморська,2. Натомість у 220 будинках, які опалюються, теплоносій не відповідає нормам, відповідно, температурний режим недотриманий з боку СП ТОВ “Світловодськпобут” (не вистачає ні тиску, ні температури). Тому можна констатувати, що та робота, яка повинна була робитись до початку опалювального сезону приватним підприємством не була зроблена” – зазначив під час прес-конференції М. Ільченко.

Далі, щодо готовності бюджетних установ соціальної сфери до початку опалювального сезону, було заслухано заступника міського голови з гуманітарних питань Ю. Орлову, яка доповіла, що “шість закладів освіти працюють дистанційно у зв’язку з відсутністю належного теплоносія, лише у першій та дев’ятій школі учні вийшли на навчання. Усі садочки працюють, але температурний режим не відповідає нормам. Цього року, як ніколи за останні 5 років, були проведені грандіозні заходи по бюджетним установам (витрачено більше 700 тисяч грн. по закладам освіти) для підготовки до опалювального сезону: заміна кранів, засувок, було враховано всі приписи та зауваження від приватної компанії “Світловодськпобут”. Спостерігаємо за численними поривами на мережах, приміщення охолоджуються до +10 - +11 градусів, що не відповідає чинним нормам Державних санітарних правил і норм для загальноосвітніх закладів. Жодного дня не було опалення в міському Палаці культури (акт готовності підписаний), Школа мистецтв (відбулось затоплення підвального приміщення і першого поверху у зв’язку з поривом на теплотрасі “Світловодськпобуту”. У приміщенні +8 градусів та пошкоджено музичні інструменти Школи мистецтв. Обраховуються збитки). По закладам культури на підготовку до опалювального сезону було витрачено, у цьому сезоні, 193 тис. грн. Для закладів охорони здоров’я витрачено на підготовку до опалювального сезону 350 тис. грн. (терапевтичне відділення) та внутрішні витрати сягнули 15 тис. грн. Тиск і температурний режим теж не відповідають нормам. Немає системної подачі теплоносія. Загалом, на підготовку до опалювального сезону і проведення ремонтних робіт (на бюджетну сферу), було спрямовано близько 1 млн. грн.” – відзвітувала профільний заступник з гуманітарних питань.

Фото без опису

Начальник управління економіки, ресурсів та розвитку міста К. Ахтирська теж приєдналась до розмови і зазначила, що органи місцевого самоврядування працюють в межах і в спосіб законодавства. СП ТОВ “Світоводськпобут” є приватним підприємством, всі котельні та мережі є приватною власністю, тому влада не має права впливати на ремонтні бригади чи на стан мереж тощо.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь