Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Брифінг з обласною державною адміністрацією щодо опалювального сезону в місті Світловодську

Дата: 26.11.2021 14:55
Кількість переглядів: 906

Фото без опису

24 листопада, за участю голови обласної державної адміністрації М. Чорної, Світоводського міського голови А. Маліцького та керівника приватного теплопостачального підприємства СП ТОВ “Світловодськпобут” С. Московського, відбувся онлан-брифінг з приводу проходження опалювального сезону в місті Світловодську. Причиною проведення онлан-зустрічі стали постійні перебої або ж відсутність подачі теплоносія як до будинків житлової, так і до закладів соціальної сфери міста, що, у результаті, цього тижня - 23 листопада спровокувало незадоволення та мирну акцію протесту  (з подальшим перекриттям доріг) серед жителів Світловодська. Для того, аби розібратись у питанні та знайти спільну мову і досягти конструктиву у вирішенні цієї важливої проблеми й таки пройти опалювальний сезон без ускладнень було заслухано позиції та зауваження усіх сторін перемовин.

Так, зокрема, відкриваючи нараду голова ОДА М. Чорна, звертаючись до громади, зробила невеликий відступ та пояснила жителям Світловодська процес теплопостачання та, безпосередньо, зону відповідальності залучених до цього осіб, аби містяни добре у цьому розібрались та, подекуди, самі не провокували й без того аварійні ситуації. Треба відповідально поставитись до подачі тепла з дотриманням усіх відповідних норм, адже для мене і Президента основний пріоритет – люди і вони мають бути в теплі, - підсумувала очільниця області.

Далі до слова було запрошено Світловодського міського голову А. Маліцького, який зауважив, що добробут Світловодчан для нього також є передусім, і власне тому, аби інформувати громаду та невідкладно реагувати на проблеми з теплопостачанням у місті за своїм власним розпорядженням створив оперативний міський штаб, де перевіряється і доповнюється інформація, надана теплопостачальним підприємством щодо наявних поривів на тепломережах. Також міською владою для цих цілей, в екстреному порядку, організовується технічна допомога комунальних та приватних підприємств.

Голова Світловодської МТГ акцентував увагу на тому, що одними з причин, які спровокували масове невдоволення та мирну акцію протесту серед громади, стали невчасне і неякісне надання послуг, а також відсутність бажаної комунікації з боку теплогенеруючого підприємства з владою і громадою, а також невичерпність, а, подекуди, й невідповідність тих даних, які надаються керівництвом СП ТОВ “Світловодськпобут”. Також викликає зауваження й те, що представники підприємства не співпрацюють з міською владою й не відвідують засідань оперативних штабів з питань опалення (крім одного) з метою спільного координування дій та узгодження даних для ліквідації аварійних ситуацій. Водночас критику викликає і те, що до початку опалювального сезону приватне підприємство запевняло щодо технічної готовності в повному обсязі. Підтвердженням того є відповідні документи.

Фото без опису

Натомість керівник СП ТОВ “Світловодськпобут” С. Московський зазначив, що не має заперечень співпрацювати з владою і її представниками, проте є причини, які стають на заваді стабільному проходженню опалювального періоду. Серед них і високе підживлення котелень, що заважає їх роботі і перешкоджає подачі нормального тиску до будинків, а також пориви уже зношених тепломереж. Щодо комунікації з громадою, то директор підприємства запевнив, що це здійснюється безпосередньо на офіційному сайті СП ТОВ “Світловодськпобут”. Якщо підживлення й тиск на котельнях будуть в межах норми, то котельні й надалі працюватимуть в сталому режимі і теплоносій надходитиме до споживача по модернізованих тепломережах, а останнє уже має включати інвестиційна програм і тариф.  

Після доволі тривалої розмови сторони домовились, що не проти узгоджувати інформацію та свої дії, а також співпрацювати. Міський голова А. Маліцький зауважив, що готовий надати обласній державній адміністрації, а також теплогенеруючому підприємству список тих додаткових (яких немає у переліку СП ТОВ “Світловодськпобут”) будинків, на теплопостачання яких теж слід звернути увагу. Разом з тим очільник громади і наділі працюватиме над пришвидшенням усунення поривів та нормалізацією опалювального сезону.

Голова ОДА М. Чорна, з свого боку, пообіцяла приїхати і проконтролювати цей процес, оскільки теж залучала до Світловодська робочу групу й аварійні бригади для того, щоб жителі міста якнайшвидше отримали теплоносій належної якості.

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь