Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мітинг-реквієм до Дня пам’яті жертв голодоморів

Дата: 27.11.2021 09:01
Кількість переглядів: 698

 

27 листопада – День пам’яті жертв голодоморів. З тугою і невимовним сумом та щемом у серці, у Світловодську відбувся мітинг-реквієм біля пам’ятного знаку жертвам голодоморів на старому міському цвинтарі. З нагоди цього дня покласти квіти й схилити голови на знак пошани невинних жертв страшних подій уже минулого століття, від імені міського голови А. Маліцького, виконавчого комітету та депутатського корпусу Світловодської міської ради, зібрались: перший заступник міського голови В. Кореняк, керуюча справами виконавчого комітету Т. Головачова, помічник-консультант Народного депутата України О. Довгого - А. Трубаченко, а також представники бюджетної сфери міста, громадськість.

Фото без опису

Ведуча заходу Л. Розумнікова нагадала присутнім трагічні сторінки нашої історії як жорстокий приклад людської байдужості, що передчасно забрав життя мільйонів українців, які загинули мученицькою смертю.

На знак вшанування світлої пам’яті жертв голодоморів в Україні було оголошено хвилину скорботи як жест покаяння і перестороги, а керуюча справами Т. Головачова, звертаючись до присутніх, зазначила, що “український народ пережив багато трагедій і голодоморів, але найстрашнішим був голодомор саме 1933 року - зла воля одних людей проти інших. Наш обов’язок – зберегти пам’ять про тих, хто недожив, недолюбив і, навіть, не народився” та побажала кожному українцю, щоб на столі завжди був хліб, щоб життя було щасливим та ситим, щоб ми були сильними і пам’ятали нашу історію та нашу трагедію.

Фото без опису

Насамкінець ведуча заходу звернулась до всіх з проханням приєднатися до Всеукраїнської акції “Запали свічку” сьогодні, 27 листопада, о 16-тій годині як символ пам’яті жертв голодоморів!     

Фото без опису

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь