Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Дата: 07.12.2021 13:33
Кількість переглядів: 538

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.  Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини. Дієвим способом запобіганню насильства є інформування кожної людини про її право на вільне від насильства життя, про невідворотність покарання за будь-яке насильство, недопустимість самоствердження над слабшими. Адже змалечку людина повинна мати добре ставлення один до одного. Доброта формується з дитинства і є основою корисних дитячих вчинків.

Ось і в Світловодській міській територіальній громаді дана акція теж стартувала, до якої приєднався і міський центр соціальних служб.

 Так, 30 листопада 2021 року,  в приміщенні Світловодської міської дитячої бібліотеки спеціалістами Світловодського міського центру соціальних служб було проведено захід «Спіши творити добро», учасниками якого були діти- постійні відвідувачі бібліотеки. Метою проведення заходу було недопущення насильства в дитячому колективі та формування доброзичливого ставлення один до одного. В ході заходу діти мали змогу взяти участь у різноманітних вправах, вікторинах, конкурсах. Переможці конкурсів отримували заохочувальні призи, а на згадку про захід – буклет «Золоті правила доброти і милосердя». Вони з задоволенням наповнювали сонечко «Доброти» промінчиками добрих справ,  розгадували кросворд з кодовим словом «Доброта»,  складали прислів’я про добро, визначали корисні та шкідливі звички. А особливою родзинкою була музична рухавка-фізкультхвилинка, під час якої всі діти жваво посміхалися один одному і  виконували танцювальні рухи. Дітям сподобалось бути учасником такого заходу, вони з задоволенням реагували на сюрпризи і вірили в перемогу добра.

Спіши творити добро!

Мій улюблений світ –

Без насильства.

Без жорстокості, болю, зла.

Тут народом складена пісня

Містить тільки хороші слова.

Мій улюблений світ –

Без насильства,

Де немає страждання й війни,

Де розквітла калина барвиста

І пісень не почуєш сумних.

Мій улюблений світ – це не казка

А реально щасливе життя.

Бо звільнивши наш світ від насильства

Можна сміло іти в майбуття.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь