Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Патронат над дитиною

Дата: 07.12.2021 13:35
Кількість переглядів: 356

https://gazetask.net/sites/default/files/styles/medium/public/patronat.jpg?itok=S5leUbqmПатронат над дитиною

 

Патронат над дитиною є інноваційною послугою підтримки сімей з дітьми, які потрапили у складні життєві обставини, і передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини у сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин.

Сім’я патронатного вихователя - це сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі. Патронатний вихователь - це особа, яка за участю членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї.

До сім’ї патронатного вихователя можуть бути одночасно влаштовані тільки діти, які є між собою рідними братами та сестрами, або діти, які виховувалися в одній сім’ї. Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя встановлюється органом опіки та піклування і не може перевищувати трьох місяців. У разі наявності обставин, що обґрунтовують необхідність і доцільність перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя понад зазначений термін, орган опіки та піклування може його продовжити. Загальний термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати шість місяців.

Запровадження цієї послуги дозволяє забезпечити реалізацію права дитини, яка з певних причин не може проживати з біологічними батьками, на виховання в сімейному середовищі.

Фінансування послуг патронату складається з оплати послуги (праці патронатного вихователя), а також соціальних виплат на дітей, влаштованих під патронат. Соціальні виплати становлять 2 прожиткових мінімуми на кожну дитину відповідного віку. Розмір оплати за послугу патронату над дітьми прирівняний до 5 прожиткових мінімумів для працездатної особи.

З метою пропагування послуги патронату над дитиною 02 грудня 2021 року міським центром соціальних служб в приміщенні Світловодського міськрайонного центру зайнятості було проведено семінар на тему «Патронат над дитиною» для осіб, які перебувають  на обліку центру в пошуку роботи.

Якщо Ви виявили бажання стати патронатним вихователем, звертайтеся до Світловодського міського центру соціальних служб за адресою: м.Світловодськ, вул. Героїв України, 14,  каб.47


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь