Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Освітяни Світловодської МТГ отримають в повному обсязі виплати за інклюзивні години з місцевого бюджету

Дата: 22.12.2021 15:37
Кількість переглядів: 2067

Фото без описуНезважаючи на недофінансування з державного бюджету освітньої субвенції на інклюзивну освіту: оплату додаткових корекційних годин для розвитку особистості дітей, їх фізичного, психічного і духовного здоров’я та повноцінного доступу до якісної освіти, міський голова А. Маліцький та виконавча влада, вболіваючи за питання заробітної плати освітян, не могли залишитись осторонь даної проблеми і негайно втрутились з метою її екстреного вирішення.

Так учора – 21 грудня на черговій 24 сесії міської ради, з метою недопущення недостатньої виплати заробітної плати педагогічним працівникам закладів освіти, міською владою було ініційовано, а, відповідно, депутатським корпусом підтримано прийняття Програми “Інклюзивна освіта на грудень 2021 року”, яка дозволила виділення з бюджету громади потрібних коштів на вирішення проблемного питання у грудні місяці поточного року.

Згідно програми було передбачено кошти в сумі 284807 грн. на заробітну плату з нарахуваннями, для оплати корекційно-розвиткових занять, які проводяться для осіб з особливими освітніми потребами.

За роботу педагогів закладів загальної середньої освіти з 117 дітьми, які отримують по 4 корекційні години на тиждень (всього, приблизно, 468 годин), орієнтовно буде сплачено – 296517 грн.

По закладам дошкільної освіти, за роботу педагогів з 32 дітьми, які отримують по 3 корекційні години на тиждень (всього, приблизно, 96 годин), орієнтовно буде сплачено – 60824 грн.

Таким чином, для забезпечення виконання Закону України “Про освіту для надання належних освітніх послуг в розрізі інклюзивної освіти, загалом буде спрямовано на заробітну плату за грудень місяць (на корекційні години) – 284807 грн з місцевого бюджету та 72536 грн. – із залишку державного бюджету.

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю

    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь