Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА. ПОНЕДІЛОК 10.01.2022 р.

Дата: 10.01.2022 13:35
Кількість переглядів: 1002

Фото без опису10 січня, під головуванням очільника міської територіальної громади А. Маліцького, відбулась щотижнева оперативна нарада.

Серед низки важливих питань міський голова заслухав доповідь начальника управління охорони здоров’я Є. Яковенка, який поінформував про ситуацію із захворюванням населення на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Так, за минулий тиждень, лабораторно, було підтверджено 11 нових випадків. Спостерігається позитивна тенденція до зменшення кількості хворих, скорочується, відповідно, й кількість пацієнтів у інфекційному відділенні та терапії Світловодської ЦРЛ, проте у реанімаційному відділенні ситуація поки залишається незмінною. Забезпечення медичним киснем наразі є у достатній мірі, проектна документація для будівництва майбутньої кисневої станції уже готова.

Також, попри новорічні свята, тривала вакцинальна кампанія. 406 осіб, минулого тижня, виявили бажання імунізуватись і отримати необхідні щеплення.

Для економії бюджетних коштів, комфорту пацієнтів, а також медичного персоналу КНП “Світловодська ЦРЛ” Світловодської міської ради (вул. Героїв України, 110) збудовано індивідуальну модульну газову котельню, яку уже підключено до системи опалення і мережі газопостачання. На даний момент узгоджуються дозвільні моменти для подальшого пуску газу”, - повідомив Є. Яковенко.

Під час оперативної наради головою громади також підіймалось питання необхідності створення Наглядової ради у медичному закладі з метою контролю фінансових потоків тощо.

Далі, продовжуючи нараду, слово було надане заступнику міського голови з гуманітарних питань Ю. Орловій, яка пояснила причини дистанційного навчання у закладах освіти міста. “У зв’язку з невідповідністю, на вчора, температурного режиму, зважаючи на зауваження Держпродспоживслужби і скарги батьків, було прийнято рішення запровадження дистанційного навчання до стабілізації ситуації з опаленням. Це питання знаходиться на постійному контролі, щодня проводиться моніторинг температурних показників.

З січня 2022 року почало працювати новостворене управління освіти, молоді та спорту територіальної громади. Оголошено тендерні процедури на всі види послуг, в тому числі (ще у грудні) тендер і на послугу з харчування учасників освітнього процесу, відповідно якого наступного тижня уже буде відомо переможця. Очікуються нововведення і зміни до вимог харчування в закладах освіти: зменшиться кількість шкідливих продуктів, відповідно збільшиться обсяг м’яса, овочів та фруктів у раціоні дітей”.  

Наприкінці наради було обговорено план та спектр робіт у житлово-комунальній сфері міста на найближчий час, вирішено посилити роботу комунальних служб за несприятливих погодних умов для уникнення аварійних ситуацій тощо.

Щодо наказу Міністерства охорони здоров’я України про перелік професій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації, було заслухано керуючу справами виконавчого комітету  Світловодської міської ради Т. Головачову. “Насьогодні до цього переліку внесено й працівників органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ і організацій. У січні місяці працівники, за місцем роботи, повинні надати (для уникнення накладання фінансової відповідальності на роботодавця у вигляді штрафу) сертифікат або довідку від лікаря про наявність протипоказань до вакцинації. Щоб не бути відстороненим від роботи достатньо мати  жовтий сертифікат з підтвердженням про щеплення хоча б однією дозою вакцини”, - наголосила Т. Головачова.  

Про ці та інші питання щотижневої понеділкової наради, більш детально, пропонуємо ознайомитись на YouTube-каналі Світловодської міської ради.

 

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь