Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги мешканців Світловодської міської територіальної громади!

Дата: 13.01.2022 10:49
Кількість переглядів: 490

Світловодський міський центр соціальних служб нагадує, що з метою запобігання та зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть викликати людські жертви в зимовий період, слід звернути увагу на наступне.

       Кататися на ковзанах та санчатах лише у перевірених та обладнаних місцях, віддалених від  проїзджої частини дороги або залізничної колії потягу.

       Одягати дітей у яскравий верхній одяг, який легко помітити на відстані або надягати на куртку та взуття дитини спеціальну світловідбиваючу смужку. У темряві вона стане помітнішою, що допоможе водію швидше помітити дитину. Що особливо важливо, адже швидко зупинити машину на слизькій дорозі практично неможливо.

       Вибрати для малюка відповідний час для прогулянки в світлий день доби, адже взимку темніє дуже рано і швидко, тому дітям  доводиться повертатися додому коли на вулиці горять ліхтарі, що може стати небезпечно.

       Не ходити під дахом будинків, коли погода може раптово змінитися з морозу до температури з позначкою «плюс». В цей час бурульки, які звисають з дахів будинків можуть впасти за лічені секунди.

       У жодному разі не можна виходити на тонкий лід та перевіряти його міцність ударом ноги. Забороняється стрибати та бігати по льоду, збиратися великими групами на одному місці, особливо коли температура різко змінюється і починається відлига.

       Під час сильних морозів треба необхідно одягати дітей відповідно погоді, слідкувати, щоб не було відмороження рук, ніг, вух. Після переохолодження потрібно негайно зайти у тепле приміщення, переодягнути дитину в теплий одяг, зігріти її та напоїти теплим чаєм.

       Особливо обережним необхідно бути дітям під час зимових ігор на вулиці та пам’ятати, що кинута в людину сніжка може завдавати чималих травм.

       Світловодський міський центр соціальних служб звертаємося до батьків: пильнуйте своїх дітей, не дозволяйте їм гратися поблизу зимових водойм.

Пам’ятайте, що безпека вашої дитини — це, перш за все, ваша  відповідальність!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь