Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 13.01.2022 17:34
Кількість переглядів: 1491

13 січня, за результатами моніторингу температурного режиму закладів освіти і медичних закладів та зважаючи на критичність ситуації з опаленням міста, за ініціативи міського голови А. Маліцького, відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

Фото без опису

Під час роботи комісії зазначалось, що опалення житлових будинків за адресами: вул. Героїв України, 29, 31, 40, 44 ,46, 48, 52; вул.Приморська, 28, 30, 32 не відповідає санітарним нормам або зовсім відсутнє. У приміщеннях терапевтичного, інфекційного, дитячого відділень та поліклініки КНП “Світловодська ЦРЛ” СМР температура становить 8-12°С. У палатах, де лежать тяжкохворі, дуже холодно. За даними керівників управляючих кампаній та голів ОСББ така ситуація складається через низький тиск теплоносія на вході до споруд.

Аварійними бригадами СП ТОВ “Світловоськпобут” продовжуються роботи по виявленню поривів на тепломережах та відновленню їх працездатності. Але за адресами: вул. А.Солов’яненка, 1, 2, 5, 10, 28 та вул. Коцюбинського,10 теплопостачання так і не надходить.

 

Cеред усіх загальноосвітніх шкіл міста, насьогодні, до очного навчання були допущені лише здобувачі освіти початкового корпусу НВК №4 (1-4 класи), решта шкіл, поки що, перебувають на дистанційному навчанні до нормалізації процесу подачі теплоносія та стабілізації температурних умов.

З метою негайного втручання та допомоги у процесі нормалізації проходження опалювального періоду міською владою було поставлено до відома голову Кіровоградської обласної державної адміністрації М. Чорну та директора департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації О. Довжук (єдиного органу, який є ліцензіатом СП ТОВ “Світловодськпобут” та наділений відповідним впливом на приватне теплопостачальне підприємство). 

Зауважимо, що сьогодні – 13 січня, на територію теплогенеруючого підприємства (до об’єктів теплопостачання) керівництвом СП ТОВ Світловодськпобут не було допущено заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства М. Ільченка та, відповідно, не надано обєктивної інформації щодо роботи котелень, процесу проходження опалювального періоду та можливих проблем на тепломережах.

Зважаючи на серйозність ситуації, яка склалась на території громади, під час засідання комісії з питань ТЕБ та НС, було вирішено поінформувати про загрозу виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру не лише голову Кіровоградської ОДА, а й народного депутата Верховної Ради України О. Довгого, Мінрегіон, управління СБ України в Кіровоградській області , ГУНП України в Кіровоградській області, Знам’янську місцеву прокуратуру Кіровоградської області, ГУ ДСНС України в Кіровоградській області.

 

А також розробити план заходів для переміщення в більш теплі приміщення, або в інші лікувальні заклади тяжкохворих пацієнтів КНП “Світловодська ЦРЛ” СМР, здоров’я і одужання яких є нині під загрозою за умов невідповідного температурного режиму у місцевому лікувальному закладі.

Детальніше із засіданням комісії з питань ТЕБ та НС пропонуємо ознайомитись на YouTube-каналі Світловодської міської ради.

 

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь