Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

26-та сесія Світловодської міської ради

Дата: 25.01.2022 10:03
Кількість переглядів: 894

25 січня, згідно Розпорядження Світловодського міського голови А. Маліцького, в сесійній залі адмінбудинку, розпочала свою роботу чергова 26 сесія Світловодської міської ради.

З метою вирішення низки додаткових нагальних питань, до сесійної зали, разом з депутатами міської ради, начальниками управлінь й керівниками комунальних закладів, завітали й представники Громадської ради, яка діє при виконавчому комітеті Світловодської міської ради; ГО “Світловодська спілка учасників АТО”; колишні працівники КП “Житлосвіт 2012”, що перебуває в стані припинення тощо.

Очільником громади, ще до початку формування порядку денного, було надано слово кожній з вищезгаданих сторін, які оголосили спектр хвилюючих їх питань: популяризацію діяльності та прийняття до відома рішень Громадської ради; належного забезпечення соціальними гарантіями і пільгами учасників АТО та їх сімей, нерозголошення особистий даних у бланках медичних довідок, надання можливості на право отримання земельних ділянок учасникам АТО тощо; погашення накопиченої заборгованості по виплаті заробітної плати уже звільненим колишнім працівникам КП “Житлосвіт 2012”.

Міський голова уважно вислухав кожного з доповідачів, окреслив шляхи вирішення проблемних питань та пообіцяв взяти їх під особистий контроль з метою подальшого сприяння.

Заслухавши також і заяви депутатів міської ради та ряд пропозицій очільник громади запропонував перейти до формування порядку денного і розгляду важливих для громади питань. Проте порядок денний так і не був підтриманий депутатською більшістю. Причиною цьому послугувала заява голови фракції “Батьківщина” про те, що вся фракція відмовляється голосувати за даний порядок денний.

 Депутат Р. Домбровський озвучив вимогу додати до порядку денного рішення щодо внесення додаткових осіб до складу виконавчого комітету. Винесення такого рішення на розгляд сесії є виключною компетенцією саме міського голови, згідно чинного законодавства, та передбачає попереднє вивчення на депутатських комісіях міської ради тому, відповідно, не планувалось до розгляду саме на даній сесії. Як наслідок, за порядок денний не проголосували політичні сили “Батьківщина”, “Європейська Солідарність" та “За майбутнє”. Чимало термінових питань для громади залишились без належного розгляду. Серед нагальних питань, які мали бути сьогодні проголосовані, є: фінансова підтримка на реконструкцію інфекційного відділення; придбання життєвонеобхідного медичного кисню (400 балонів); доплата до заробітної плати медичним працівникам, які надають допомогу хворим на COVID-19; близько 200 земельних питань, серед яких і виділення ділянок для учасників АТО.

Очільник громади оголосив перерву у роботі пленарного засідання.

 Щодо продовження роботи 26 сесії міської ради буде повідомлено пізніше.

Відділ з внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь