Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт головного лікаря Світловодської ЦРЛ не підтримано депутатською більшістю

Дата: 01.02.2022 08:58
Кількість переглядів: 991

31 січня, на сесії міської ради, підіймалось питання звіту головного лікаря КНП "Світловодська ЦРЛ" СМР Котенка Ю.М.

Фото без опису

Нагадаємо, на попередній сесії, у грудні 2021 року, питання звіту головного лікаря вже виносилось, проте звіт доповідав депутатам в.о. головного лікаря Пашаєв Д.А, у зв'язку з перебуванням Котенка Ю. М. на лікарняному. Рішення депутатів тоді було таким, що варто все ж таки заслухати саме головного лікаря Котенка Ю.М. і питання звіту було перенесено на січневу сесію, адже проблем в медичній галузі вистачає і доречність заслухати саме Юрія Миколайовича була актуальною.

 31 січня, без дотримання процедури проходження і розгляду питання на депутатських комісіях, та без детальних розрахунків потреб, з голосу, у фінансовому блоці було запропоновано питання дофінансування медичної галузі на заробітну плату в розмірі 3, 8 млн грн. (заборгованість за грудень) з місцевого бюджету. Даний лист, щодо недостачі коштів, головним лікарем був наданий до загального відділу виконавчого комітету міської ради 26 січня 2022 року, без жодних розрахунків підтвердження потреби, що є безумовним порушенням бюджетного кодексу.

Міським головою, 26 січня, було скликано позачергову нараду, щодо розгляду даного питання, на якій головний лікар ЦРЛ Котенко Ю.М. отримав завдання надати до засідання сесії відповідні розрахунки та можливі шляхи розв'язання даного питання. Котенком Ю.М відповідна інформація не надалась, проте на засіданні сесії, депутатом була спроба внесення з голосу даного питання.

Міським головою, начальником фінансового управління та начальником управління охорони здоров'я було наголошено про неможливість виділення коштів з міського бюджету без відповідних підтверджуючих розрахунків та доведеної потреби.

Міський голова вчергове наголосив всім розпорядникам коштів та бюджетним установам про те, що виділення коштів з міського бюджету можливе лише після  поданих, належним чином зроблених розрахунків, проходження питання через погодження виконавчого комітету та проходження по всім депутатських комісіям.

Фото без опису

У 2021 році Світловодська ЦРЛ отримувала фінансування з державного бюджету, а саме маючи договори на пакети медичних послуг з Національною службою здоров'я України. Таких медичних пакетів в ЦРЛ було 10. Протягом року, у зв'язку з безвідповідальною господарською діяльністю головного лікаря ЦРЛ, лікарня втратила фінансування по двом пакетам. Тобто лікарня стала отримувати ще менше коштів. Відповідно почала формуватися заборгованість по заробітній платі, починаючи з травня 2021 року (за словами головного лікаря).

Своєю чергою, головний лікар не вжив жодних заходів щодо повернення фінансування з НСЗУ. Не подавав жодних розрахунків на розгляд сесії Світловодської міської ради щодо погашення даного дефіциту коштів за рахунок місцевого бюджету. Вперше звернення до міського голови щодо розгляду на сесії міської ради погашення заборгованості по заробітній платі надійшло 26 січня 2022 року.

Згідно з роз'ясненням МОЗ щодо виплати заробітної плати працівникам в лікарнях, відповідальність щодо виплати заробітної плати лежить саме на головному лікарі або директорі медичної установи. Згідно з статутом Світловодської ЦРЛ організація та ведення якісної в ефективної господарської діяльності установи лежить виключно на керівнику закладу.

Враховуючи інформацію отриману під час доповіді головного лікаря та відсутність виконання головним лікарем, поставлених завдань протягом 2021 року, міський голова наголосив, що вважає роботу головного лікаря незадовільною.

Звіт головного лікаря не був підтриманий депутатською більшістю.

Фото без опису

Інформацію щодо розв'язання питання погашення заборгованості працівникам Світловодської ЦРЛ обов'язково буде розглянуто в найкоротший термін з дотриманням вимог чинного законодавства та проведення всіх відповідних підтверджуючих розрахунків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь