Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Хірургічні операції лапароскопічним способом тепер виконуються в Світловодській ЦРЛ

Дата: 16.02.2022 15:03
Кількість переглядів: 2411

 

   Всім відомо, що при проведенні відкритого хірургічного втручання  лікар робить великий розріз тканин тіла, який забезпечує доступ до органів, на яких виконується операція. Лапароскопічна методика операцій виключає необхідність таких розрізів – лікар може бачити органи зсередини тіла за допомогою лапароскопа через проколи від 5,0 до 10,0 мм. У хворих мінімальна травматизація, наявний косметичний ефект, мінімальне відчуття болю, рання реабілітація і повернення до праці. Тепер таку можливість мають лікарі-хірурги  Світловодської ЦРЛ.

   Протягом минулого року одним з пріоритетних завдань адміністрації  КНП «Світловодська ЦРЛ» СМР  була підготовка до проведення ендоскопічних операцій. Лапароскопічна стійка KARL STORZ, виробництво Німеччина, придбана за рахунок коштів місцевого бюджету розвитку, та операційна потребували  дооснащення згідно вимог, а медичний персонал – навчання з отриманням сертифікатів. Протягом минулого року придбано багатофункціональний операційний стіл, горизонтальний стерилізатор для інструментів Vakuklav, встановлена система подачі вуглекислоти для інсуфлятора, лікарі-хірурги пройшли курсову підготовку в м. Тернопіль. І нарешті  успішно проведено перші операції з видалення жовчного міхура. Цей метод оперативного втручання значно скорочує термін перебування в лікарні, полегшує післяопераційний стан пацієнтів та роботу лікарів.

    Лапароскопічна стійка надає можливість  виконувати операції і лікарям інших спеціальностей, тому в цьому році інші лікарі пройдуть навчання. Плануємо також проводити гінекологічні операції.

   Настав довгоочікуваний момент, коли при наявності медичних показань до проведення ендоскопічної операції,  мешканцям нашої громади не треба їхати в м. Кременчук або м. Олександрію. Достатньо звернутися до сімейного лікаря, лікаря-хірурга поліклініки та отримати електронне направлення на госпіталізацію у відділення хірургічного профілю КНП «Світловодська ЦРЛ» СМР. Медична допомога буде надана швидко і якісно. 

  

 

  Завідувач відділення хірургічного профілю      

   КНП «Світловодська ЦРЛ» СМР                                          Володимир ТИНОВЕЦЬ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь