Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Держава допоможе безробітним стати підприємцями

Дата: 23.02.2022 15:18
Кількість переглядів: 234

Фото без описуПостановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 року №397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей» затверджено Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї (далі Порядок).

З 1 січня 2022 року безробітні малозабезпечені особи можуть отримувати фінансову допомогу від держави для старту власного бізнесу. Допомога надається в рамках нової бюджетної програми, на реалізацію якої у Державному бюджеті України на 2022 рік передбачені кошти. «Рука допомога» - це про нові умови для якісних змін та реалізацію можливостей громадян, які стикаються з проблемою пошуку роботи, хочуть знайти роботу, повернутися на ринок праці.

Безвідсоткова фінансова допомога розміром до 15 мінімальних заробітних плат (на сьогодні - 97 500 грн. ) зможе використовуватися лише для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів. Сума, яка повертається державі, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску.

Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох таких осіб за направленням центру зайнятості, повертати допомогу державі буде не потрібно. Пунктом 4 Порядку визначено, що уповноважена особа виконавчого органу, орган соціального захисту населення інформує отримувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, у складі сім’ї яких є непрацюючі працездатні особи, про можливість отримання ними фінансової допомоги.

За інформацією управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, міськвиконкомів, станом на лютий 2022 року, в області налічується 400 таких осіб.

Детальніше з цією інформацією Ви можете ознайомитись на сайті Міністерства соціальної політики України за наступним посиланням: https://www.msp.gov.ua/news/21207.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь