Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Що підготувати дитині на перекус, якщо вона відвідує гурток, групу дозвілля

Дата: 23.06.2022 09:10
Кількість переглядів: 318

В місті на базі позашкільних закладів освіти, закладів культури, спорту та туризму тощо проводять освітні, спортивні, культурні заходи для дітей. Групи та гуртки працюють з різним часом перебування дітей, максимально до 4 годин, де організоване харчування на місцях не передбачено. Відповідно батьки можуть давати дітям перекуси або повноцінні обіди.

Традиційно для перекусів використовуються бутерброди. Радимо для їх приготування використовувати цільнозерновий хліб та сир – це досить калорійно, він добре зберігається та є джерелом кальцію для дитячого організму. Корисно додати також овочі - це можуть бути скибочки огірка, перцю, помідор, різноманітна зелень. А от від вершкового масла, ковбас, різних соусів, повноцінних обідів у ланч-боксах краще відмовитись - умови зберігання таких перекусів неможливо витримати за літньої температури повітря.

Слід враховувати, що бутербродами не можна замінити основні прийоми їжі дитини, це є лише додаток до основного харчування чи перекус.

Ось декілька порад для забезпечення безпечного та здорового перекусу дітей:

  • Не використовуйте у бутербродах майонез, плавлений сир та інші магазинні «намазки»;

  • Віддавайте перевагу начинці для бутерброда з низьким вмістом жиру. Це може бути нежирне відварене м’ясо (в тому числі курка або індичка), риба без кісток (наприклад, морська), твердий сир;

  • Завжди додавайте до бутербродів зелений салат та овочі: помідори або шматочки моркви, огірка, селери та перцю;

  • Замініть фруктові чи шоколадні батончики корисними сухофруктами: сушеними яблуками, грушами, курагою, родзинками чи чорносливом. Сухофрукти відмінно регулюють роботу травної системи і є найкращим замінником солодощів;

  • Тістечка та шоколад варто замінити на цільнозернові батончики та печиво, вафлі;

  • Якщо сир містить багато жиру і солі, то давайте його менше. Обирайте нежирні і помірно солоні види сиру;

  • Залучіть дітей до підготовки та вибору того, що є в їхньому ланч-боксі. Вони з більшою ймовірністю з’їдять страви, які допомагали складати. Будьте креативними та робіть ланч-бокси яскравими і корисними, додавайте різні продукти.

 Фото без опису

Начальник Світловодського  управління

Головного управління Держпродспоживслужби                

в Кіровоградській області                                                             Тетяна КРИВОШЕЯ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь