Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Які документи необхідно надати до контролюючого органу для отримання податкової знижки на навчання ?

Дата: 09.08.2022 12:37
Кількість переглядів: 282

   Головне управління  ДПС у Кіровоградській  області інформує: Відповідно до п.п. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати та/або у вигляді дивідендів, у випадках, визначених ПКУ.

Так, з метою отримання податкової знижки на навчання, до 31 грудня 2022 року,  необхідно подати до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник  податків, декларацію про майновий стан і доходи за звітний 2021  податковий рік.

Разом з декларацією, обов’язково необхідно надати наступні документи: довідку про отримані у звітному році доходи, копію договору (контракту) з навчальним закладом, копії платіжних документів, які підтверджують сплату за навчання, довідку із зазначенням номеру рахунку в установі банку, на який буде перерахована знижка, у разі компенсації вартості здобуття середньої або вищої освіти члена сім’ї першого ступеня споріднення – документи, які підтверджують ступінь споріднення (копії паспорта, РНОКПП платника, свідоцтва про народження дитини тощо). При цьому, якщо член сім’ї першого ступеня споріднення після реєстрації шлюбу змінив прізвище, та в квитанціях зазначено нове прізвище, то потрібно надати ще і копію Свідоцтва про шлюб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь