Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

29 серпня – День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Дата: 29.08.2022 09:01
Кількість переглядів: 353

Пам’ятний день був встановлений Указом президента Володимира Зеленського в 2019 році задля вшанування героїв, загиблих під час Іловайської трагедії. Воїни віддали свої життя у боротьбі за територіальну цілісність та незалежність України.

Саме цього дня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, 366 українських військових і правоохоронців. Ще 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти. 
Символом скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами став сонях. Саме тоді, коли тривали бої, на полях цвіли соняхи. І останнє, що бачили на цьому світі наші мужні й сміливі захисники, були золотаві голівки, повернуті до сонця, до життя.
Гідно вшануймо пам'ять наших земляків, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, вклонімося їх подвигу та героїзму.  Ми глибоко співчуваємо батькам, дружинам, дітям та родинам всіх загиблих. Прийміть слова подяки за те, що виховали таких патріотів України і нехай Господь Бог допомагає вам перенести цю важку біль втрати близької людини. Нехай там, де від тепер місце спочинку наших захисників, цвітуть соняхи! 
У цей день кожен з нас усвідомлює високу ціну свободи, яку наш народ заплатив протягом віків.
У цей день кожен українець схиляє голову перед подвигом воїнів-захисників усіх поколінь: оборонців давньої України-Руси, козаків, Українських січових стрільців, воїнів УПА, наших сучасників - добровольців, волонтерів та воїнів Збройних сил України, які боронять від російської орди Європу і світ.
Нація, яка хоче впевнено дивитись у майбутнє, має шанувати тих, хто її захистив у минулому. Шануймо пам’ять українських героїв, пам’ятаймо про їх подвиг!
Слава Україні! Героям Слава!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь