Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кожна дитина має право жити в сім’ї

Дата: 21.09.2022 09:12
Кількість переглядів: 302

Близько ста тисяч українських дітей виховуються в закладах інституційного догляду та виховання. Проте, кожна дитина, незважаючи на підтримку дорослих, має бажання отримати материнське тепло та батьківську турботу саме у родині. Реалізацію цих простих та найважливіших для дітей потреб втілює виконавчий комітет Світловодської міської ради в особі Органу опіки та піклування.  Усиновлення, опіка/піклування, прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу - сімейні форми виховання, які оберігають дитину від інституцій, оточують її родинною атмосферою та які активно впроваджуються в Світловодській міській територіальній громаді.

Так  у  цей скрутний  для України час, коли у кожному з нас живе почуття боротьби та непокірності перед ворогом, нестримна жага до перемоги над рашизмом, не зважаючи на всі труднощі, від яких потерпає українське суспільство, Світловодська міська територіальна громада продовжує свою роботу. Служба у справах дітей не припиняє допомагати дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, знаходити те, чого вони прагнули, а це – тепло, любов та домівку, де вони зможуть відчути себе членами родини. Так з початку війни наша громада поповнилась двома прийомними сім'ями, до яких влаштовано шестеро дітей.     

Наразі в Світловодській територіальній громаді  функціонує 4 дитячі будинки сімейного типу та 6 прийомних сімей, в яких виховується 40 дітей, ще 77 дітей перебувають під опікою/піклуванням, 26 усиновлених дітей. Кожна дитина отримала родинне тепло та підтримку. Служба у справах дітей здійснює постійний контроль за дотриманням їхніх прав у колі  сім'ї  та поза її межами, що є надзвичайно важливою умовою для забезпечення захисту і виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, особливо в умовах воєнного стану. Без уваги не залишається жодна дитина.

Пошук кандидатів в опікуни/піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, для подальшого влаштування дітей, не припиняється. Під час оформлення всіх сімейних форм влаштування дітей перший крок буде однаковим – особи, які бажають взяти дитину в свою сім'ю, мають офіційно стати кандидатами в усиновлювачі, опікуни/піклувальники, прийомні батьки або батьки-вихователі та бути занесені до Банку даних про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, і сімей потенційних усиновлювачів, опікунів/піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів.

Для цього потенційним кандидатам треба відповідати вимогам, встановленим законодавством до усиновителів, опікунів/піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, успішно пройти спеціальне навчання (крім родичів, які хочуть стати опікунами/піклувальниками дитини), зібрати потрібний пакет документів і подати його в Службу у справах дітей за місцем проживання.

Якщо ви любите дітей і у вас є непереборне бажання усиновити дитину, стати опікуном/піклувальником дитини. створити прийомну  сім'ю чи дитячий будинок сімейного типу, відчуваєте в собі силу та наснагу для цього, за більш детальною інформацією для проходження навчання та збору необхідних документів звертайтесь до служби у справах дітей виконавчого комітету Світловодської міської ради, що знаходиться за адресою: м.Світловодськ, вул. Героїв України 14, каб. 39, 40.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь