Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Днями в нашій громаді психологи міжнародної організації з надання безкоштовної гуманітарної та медичної допомоги «Лікарі без кордонів» /Mеdecins Sans Frontiеres провели тренінг

Дата: 28.10.2022 10:23
Кількість переглядів: 467

Захід відбувся у приміщенні КЗ ліцей №10 «Престиж», де були присутні фахівці із соціальної роботи, практичні психологи та психологи закладів освіти громади.
Перш за все фахівці наголошували, що війна сильно впливає на психічне здоров'я. Багато людей страждає від таких симптомів, як сильний страх, постійний стрес або занепокоєння, відчай чи панічні атаки.   
Саме тому учасникам заходу провели тренінг, щодо боротьби із стресовими ситуаціями, дистанціювання під час роботи з людьми, яким надаєш допомогу та розповіли про те, якою має бути ця перша психологічна допомога аби людина змогла піти на контакт з психологом. 
Крім того лікарі розповіли, як допомогти побороти стрес і травму в умовах надзвичайних ситуацій, надали техніки стабілізації станів людей в умовах екстрених військових ситуацій. Для більш чіткого розуміння фахівцями було змодельовано ситуації постраждалих, в яких наразі, нажаль, опиняються наші співвітчизники та способи виходу з них.
Нагадаємо, що лікарі без кордонів» (фр. Medecins sans frontiers,MSF) це незалежна міжнародна медична гуманітарна організація. Лауреат Нобелівської премії миру 1999 року за гуманітарну діяльність та допомогу постраждалим під час збройних конфліктів, від природних і техногенних катастроф. 
Фахівці міжнародної організації вже не вперше допомагають нашій громаді. Зокрема психологам і лікарям Світловодської МТГ неодноразово було проведено тренінги та  додаткові зайняття.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь