Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

26 листопада – День пам’яті жертв голодоморів.З нагоди цього дня, у Світловодську відбувся мітинг-реквієм біля пам’ятного знаку жертвам голодоморів на старому міському цвинтарі.

Дата: 26.11.2022 15:12
Кількість переглядів: 301

Аби покласти квіти й схилити голови на знак пошани невинних жертв страшних подій уже минулого століття, на мітинг прийшли представники влади на чолі з міським головою Андрієм Маліцьким, а також представники міського будинку культури та громадськість.
На заході ведучий нагадав присутнім  трагічні сторінки нашої історії, як жорстокий приклад людської байдужості, що передчасно забрав життя мільйонів українців, які загинули мученицькою смертю. Зокрема, на знак вшанування світлої пам’яті жертв голодоморів в Україні було оголошено хвилину скорботи як жест покаяння і перестороги.
Через дев’ять десятиліть після Голодомору-геноциду проти українців знову застосовують методи геноциду. Майже дев’ять місяців повномасштабної війни засвідчили: здійснюючи вторгнення, росія має на меті знищити українську націю як таку. Знищити українську ідентичність, культуру, мову. Для цього окупанти вбивають і депортують українців, руйнують міста, спалюють українські книжки.
Наше сьогодення вчить: щоб слугувати запобіжником проти повторення трагедій і злочинів минулого, наша пам’ять має бути живою і чесною, а в ставленні до тих, хто вчиняє злочини проти людства, не повинно бути подвійних підходів.
Зараз Україна і світ – інші. Ми маємо власну державу та Збройні сили, підтримку світу, військову, фінансову, дипломатичну допомогу. І найголовніше – згуртованість народу. Тому ми вистоїмо й переможемо.
За традицією, цього дня просимо усіх українців, де б ви не були , приєднатися до Всеукраїнської акції “Запали свічку”, о 16-тій годині як символ пам’яті жертв Голодоморів!

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь