Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДОВІДКА ПРО ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ

Дата: 20.12.2022 14:54
Кількість переглядів: 483

ДОВІДКА ПРО ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ

проекту Програми економічного і соціального розвитку Світловодської міської
територіальної громади на 2023 рік та Звіту про стратегічну екологічну оцінку Програми економічного і соціального розвитку Світловодської міської територіальної громади на 2023 рік

Замовник: Світловодська міська рада (далі - міська рада).

Відповідно до Закону України "Про стратегічну екологічну оцінку", Методичних рекомендацій із здійснення стратегічної екологічної оцінки документів стратегічного планування, затверджених наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 10 серпня 2018 року №296 (із змінами):

 

  1. Для визначення обсягу досліджень, методів екологічної оцінки, рівня деталізації інформації, що має бути включена до звіту про стратегічну екологічну оцінку, міська рада подала заяву про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки (на паперових носіях та в електронному вигляді) до департаменту екології, природних ресурсів та паливно- енергетичного комплексу та департаменту охорони здоров'я Кіровоградської обласної військової адміністрації. Оголошення про оприлюднення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проекту Програми економічного і соціального розвитку Світловодської міської територіальної громади на 2023 рік (далі - заява про визначення обсягу CEO) оприлюднено на офіційному вебсайті Світловодської міської територіальної громади. Заява про визначення обсягу CEO та проект Програми економічного і соціального розвитку Світловодської міської територіальної громади на 2023 рік (далі - проект Програми) розміщені на офіційному вебсайті Світловодської міської територіальної громади: розділ "Новини громади, підрозділ "Управління економіки" за посиланням: https://svgr.gov.ua/news/1666268553/
  2. Громадське обговорення Заяви про визначення обсягу CEO та проекту Програми тривало протягом 15 днів з дати оприлюднення даної публікації на офіційному вебсайті Світловодської міської територіальної громади з 20 жовтня 2022 року по 03 листопада 2022 року. Зауважень від громадськості щодо Заяви про визначення обсягу CEO та проекту Програми протягом визначеного чинним законодавством терміну - 15 днів не надходило.
  3. Департамент екології, природних ресурсів та паливно-енергетичного комплексу Кіровоградської обласної військової адміністрації листом від 02.11.2022 року №26-01- 22/2098/0.26 надав зауваження та пропозиції, які були розглянуті та у зв’язку з обмеженим бюджетом міської ради частково враховані.

Департамент охорони здоров'я Кіровоградської обласної військової адміністрації листом від 03.11.2022 року №01.01./10-18/3715/0.28 надав зауваження та пропозиції до заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінці, які були розглянуті та у зв’язку з обмеженим бюджетом міської ради частково враховані.

  1. Звіт про стратегічну екологічну оцінку Програми економічного і соціального розвитку Світловодської міської територіальної громади на 2023 рік (далі - Звіт про CEO) та проект Програми подано на паперових носіях та в електронному вигляді до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, департаменту екології, природних ресурсів та паливно-енергетичного комплексу та департаменту охорони здоров'я Кіровоградської обласної військової адміністрації. Звіт про CEO та проект Програми розміщені 09 листопада 2023 року на офіційному вебсайті Світловодської міської територіальної громади: розділ "Новини громади, підрозділ "Управління економіки", https://svgr.gov.ua/upravlinnya-ekonomiki-13-59-24-22-02-2021/

Громадське обговорення проекту Програми та Звіту про про CEO тривало протягом визначеного чинним законодавством терміну. Повідомлення про оприлюднення документа державного планування та Звіту про стратегічну екологічну оцінку програми економічного і соціального розвитку Світловодської міської територіальної громади на 2023 рік оприлюднено на офіційних вебсайтах Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України (у рубриці Оголошення Національна екологічна політика Стратегічна екологічна оцінка (CEO)), департаменту екології, природних ресурсів та паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації (у рубриці: Департамент екології Стратегічна екологічна оцінка (CEO)), департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації (у рубриці "ПОВІДОМЛЕННЯ про оприлюднення проектів документів державного планування").

  1. Департамент охорони здоров'я Кіровоградської обласної військової адміністрації листом від 06.12.2022 року №01.01 ./10-18/4203/0.28 надав зауваження та пропозиції до проекту документів державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку. Проте, враховуючи обмеженість бюджету Світловодської міської територіальної громади на 2023 рік розгляд зауважень та пропозицій зазначених листом від 06.12.2022 року №01.01./10-18/4203/0.28 передбачається під час підготовки проекту документів державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку на 2024 рік.
  2. У передбачений повідомленням строк зауважень та пропозицій до проекту Програми на вказану в інформаційному повідомленні адресу або в інший спосіб до Світловодської міської ради від Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, департаменту екології, природних ресурсів та паливно-енергетичного комплексу Кіровоградської облдержадміністрації не надходило. У разі неподання таких зауважень та пропозицій протягом зазначеного строку, згідно з підпунктом 2 пункту 3 статті 13 Закону України "Про стратегічну екологічну оцінку", вважається, що зауваження і пропозиції від органів виконавчої влади відсутні. Проект Програми та звіт до CEO з урахуванням наданих пропозицій пропонуються до затвердження.

В.о. начальника управління економіки,                                                               

ресурсів та розвитку міста                        

Ольга КВІТКА

Тетяна Іващенко

Ігор Кійко, 73619                             

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь