Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Умови безпечного харчування при відключенні світла

Дата: 26.12.2022 08:34
Кількість переглядів: 199

Умови безпечного харчування при відключенні світла

            В умовах аварійних та планових відключень електропостачання через військову агресію рф виникає новий виклик для українців – як за таких умов харчуватися без ризику для свого здоров’я. Адже забезпечити необхідний температурний режим для безпечного зберігання продуктів, якщо холодильник не працює або просто не встигає набирати необхідну температуру через періодичні відключення електроенергії, доволі проблематично.

         Світловодське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надає рекомендації, як в умовах відключень електроенергії зберегти безпечність продуктів в умовах відключень електроенергії:

  1. Забезпечте (в умовах наявності живлення) температуру у холодильнику не вище 4°С, у морозильній камері — не вище 0°С.
  2. Підготуйтесь до відключень: заморозьте контейнери з водою, щоби мати змогу зберегти необхідну для її безпечності температуру, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості придбайте сухий лід або блоковий лід.
  3. При відключенні електроенергії тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими. У таких умовах продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику та 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергія відключена більше 4 годин, помістіть лід до продуктів у холодильник.
  4.  Не вживайте їжу з найменшими підозрами щодо її доброякісності (їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою). Якщо маєте сумніви, викиньте її. Викидайте з холодильника продукти, що швидко псуються (м’ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочні продукти та їх залишки) через 4 години без електроенергії або джерела холоду.
  5. Перевіряйте температуру продуктів, що зберігаються в морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Це можна перевірити за допомогою термометра в холодильнику чи морозилці.
  6. Безпечно повторно заморозити або приготувати можна заморожені продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4°С або нижче.

Начальник Світловодського управління                                                                                                                                                                                       Головного управління Держпродспоживслужби     
 в Кіровоградській області   

 Тетяна КРИВОШЕЯ  

Фото без опису                                                                                                                                                           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь