Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

АНАЛІТИЧНА ДОВІДКА про роботу відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення та надання соціальних послуг за 2022 рік

Дата: 16.02.2023 16:13
Кількість переглядів: 245

         На обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, що мають право на пільги (ЄДАРП) перебувало 13614 осіб. 753 особам -  пільговикам проведені зміни в ЄДАРП  та сформований реєстр для підприємств - надавачів послуг.  За  2022 рік нараховано та відшкодовано пільг  за житлово-комунальні послуги в сумі 15670,981 тис.грн.

        -  Понад 5521 тисяч громадян міста отримали консультацію спеціалістів сектору персоніфікованого обліку пільгових категорій населення з питань оформлення пільг та їх отримання.

     -       Відповідно до Постанови  КМУ від 28.12.2016 року № 1045 « Про деякі виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів» (із змінами) в управлінні на обліку перебувало 51 осіб, які мали право на виплату соціальної стипендії. За  2022 рік  сформовано заявки на проведення фінансування в сумі 556,802 тис.грн.

         -  Відповідно до постанови КМУ від 26 травня 2021 року  №615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків» 14 актів обстеження житлових приміщень для подальшого придбання.

       - Видача, облік та зберігання  посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї:         – видано 155 шт., подовжено – 283 шт.

      -  Сформовано  за звітний період 262 інформаційних довідок з державного реєстру речових прав на нерухоме майно, реєстру прав власності на нерухоме майно, державне майно, державного реєстру іпотек, єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо суб’єкта.

         На обліку в управлінні соціального захисту  населення перебуває потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи – 470 осіб:

а) дорослих – 412 чоловік,

із них:

- Ліквідатори  - 289 чол. в т.ч. (інваліди) – 57 чол.;        

- евакуйовані – 43 чол.,

- переселенці – 47 чол.,

  вдови – 33 чол.

б) діти – 58 чол.

       За  2022 рік було призначено та виплачено грошових компенсацій, згідно Закону України “Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали, внаслідок Чорнобильської катастрофи”:

- додаткова відпустка                                         -   224,3 тис.грн.

- на додаткове харчування                           -   999,1 тис.грн.

- на оздоровлення                                                    -   36,0   тис.грн.,   

- компенсація сан.кур.лікування                       -   11,6  тис.грн.,

- санаторно-курортне лікування                        -  55,4  тис.грн.

         За рахунок коштів обласного бюджету за  2022 рік забезпечено 33 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, ліками за безкоштовними рецептами на суму 151,9 тис.грн.

    В управлінні на обліку перебувають 256 осіб з інвалідністю для забезпечення санаторно-курортним лікуванням. Видано за звітний період санаторно-курортних путівок 21 особам. На постійній основі проводиться масово-роз’яснювальна робота серед учасників бойових дій АТО/ООС щодо отримання санаторно-курортного лікування.

Соціальні послуги: сформовано особові справи громадян для отримання путівок до будинків інтернатів (пансіонатів), в т.ч. психоневрологічних інтернатів для громадян похилого віку, інвалідів та  дітей–інвалідів --  102  справи. Проводиться плідна співпраця з територіальним центром по прийому заяв громадян, які потребують соціального  обслуговування (надання соціальних послуг), формується пакет документів згідно Положення про територіальний центр соціального обслуговування, готуються документи на комісію. Всього оформлено 262 справи.

                      За  2022 рік встановлено статусів, згідно норм чинного законодавства, 23 особам, видано пільгові посвідчення інвалід війни 8, член  сім’ї загиблого 13, вкладки до посвідчень інвалідів війни - 3.

       Згідно Постанови КМУ від 14 лютого 2007 р. N 228 «Про порядок виплати та розміри  грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування виплачено компенсації 35 особам з інвалідністю на суму 17,9 тис. грн.

Згідно Постанови КМУ від 17 червня 2004 р. N 785 «Про затвердження Порядку виплати  грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян» та 7 лютого 2008 року, №150 «Про затвердження Порядку виплати деяким категоріям осіб з інвалідністю грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування» виплачено грошові компенсації на суму 9,6 тис. грн. 21 особам.

917 осіб з інвалідністю загального захворювання перебувають на обліку в управлінні для забезпечення технічними засобами реабілітації (ТЗР).

     Міські програми: 

   Відповідно до «Комплексної  програми Світловодської територіальної громади  соціального захисту та соціальної підтримки окремих категорій населення «Турбота»  на 2021-2025 роки за  2022 рік :

  • за безоплатний проїзд в міському пасажирському транспорті загального користування та приміському відшкодовано 2131,627 тис. грн., в залізничному транспорті  385,852 тис.грн. Фактично перевезено - 149037 пільговиків;

-   надання пільг з оплати послуг зв’язку 82 особам щомісяця, профінансовано з бюджету 51,703 тис. грн.;

 -    надано матеріальної допомоги громадянам, за зверненням до депутатів міської ради незахищеним верствам населення, які опинилися в складних життєвих обставинах 128 громадянам  на загальну суму 406,7 тис. грн.;

-   надано матеріальної допомоги громадянам Світловодської МТГ за зверненням до міського голови  129  громадянам на загальну суму 175,7  тис. грн.

-     надано допомогу на поховання осіб, не застрахованих в системі загальнообов’язкового державного страхування  30 громадянам на загальну суму 36,8  тис. грн.

  -  відшкодування один раз на рік вартості проїзду міжміським транспортом до будь якого пункту України та у зворотному напрямку для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 8 осіб на загальну суму 6,6 тис.  грн.

- надано щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам для оздоровлення громадян ІІ категорії, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи - 5 особам на загальну суму – 38,6 тис. грн.

       Відповідно до Комплексної програми Світловодської міської територіальної громади соціальної підтримки сімей учасників АТО/ООС, сімей поранених, загиблих військовослужбовців та учасників АТО/ООС і вшанування пам’яті загиблих на 2021-2025 роки за  2022 рік:

  • відшкодування витрат за фактичне відвідування ДНЗ міста вихованцями, батьки яких є учасниками АТО, пораненими, загиблими та померлими учасниками АТО, на протязі року 348 дітей батьки яких, є учасниками АТО/ООС – загальна сума 36,36 тис.грн.;
  • отримували компенсацію на харчування учнів в загальноосвітніх навчальних закладах на протязі року 322 сім’ї учасників АТО/ООС – загальна сума 49,95 тис.грн.;
  • надання одноразової матеріальної допомоги для поліпшення житлових умов учасникам АТО/ООС та членам їх сімей і членам загиблих учасників АТО/ООС протягом 2022 року 2 особи отримали на суму 52,6 тис.грн. 
  • надання одноразової допомоги учасникам АТО, членам сімей учасників АТО, які є мешканцями Світловодської міської територіальної громади надано 57 особам на суму 278,1 тис.грн.;
  • надання одноразової матеріальної допомоги членам сімей загиблих (померлих) в організації та проведенні похорону - 20 осіб на суму 200,0 тис.грн.
  • матеріальна допомога сімям загиблих до 14 жовтня 31 особа на суму 93,0 тис.грн.

       На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 08.04.2021р. № 325 “Деякі питання виплати разової грошової допомоги, передбаченої Законами України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і “Про жертви нацистських переслідувань” 251 осіб пільгових категорій населення отримали одноразову допомогу до 5-го Травня  в 2022 році на загальну суму 373,5 тис.грн.

Пункти незламності за 2022 рік:

Відповідно до розпорядження Світловодського міського голови від 15.11.2022 року № 164-р утворено штаб з питань координації діяльності стаціонарних пунктів обігріву «Пунктів незламності» та надання допомоги населенню та затверджено склад штабу. За результатами проведення засідання штабу, складються протоколи засідання із зазначенням доручень структурним підрозділам Світловодської міської ради щодо належного функціонування пунктів незламності, виконання  Порядку організації та функціонування пунктів незламності та Інструкції щодо діяльності пунктів незламності, затверджених постановою КМУ від 17 грудня 2022 року № 1401 «Питання організації та функціонування пунктів незламності».

  • Забезпечено подання актуальної та повної інформації про готовність визначених об’єктів для розгортання Пунктів Незламності та їх облаштування на території Світловодської міської територіальної громади, де люди зможуть зарядити електронні пристрої, зігрітись, отримати інформацію про поточну ситуацію або іншу допомогу, скористатись інтернет-зв’язком, в кількості - 7 (наявність генераторів; булер’янів/інших альтернативних способів обігріву), 4 готових до відкриття. Щоденно надається звітність про кількість відвідувачів ПН.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь