Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОТОКОЛ №1 Засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради

Дата: 25.08.2023 11:25
Кількість переглядів: 278

ПРОТОКОЛ №1

Засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради

Місце проведення засідання:

вул. Героїв України, 14, каб. №1

 

 

« _22_ » __ серпня __ 2023 року

Час проведення: 12:00               

 

Всього – 14 членів.

Присутні – 13 осіб:

1.  Ромашкіна Олена Генадіївна

2.  Бондаренко Віктор Станіславович

3.  Ганін Микола Вікторович

4.  Крайцар Степан Степанович

5.  Кононенко Микита Юрійович

6.  Зосименко Наталія Ігорівна

7.  Осика Максим Геннадійович

8.  Берчук Михайло Олександрович

9.  Ромащенко Наталія Алімівна

     10. Козярчук Тетяна Олександрівна

     11. Іваненко Ольга Вікторівна

     12. Козирев Андрій Валерійович

     13. Бут Наталія Миколаївна

 

Відсутні: Тихонова Ольга Юріївна.

 

Список реєстрації присутніх на засіданні членів Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради додається (Додаток 2).

 

В роботі Громадської ради взяли участь: головний спеціаліст управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради Новіцька Олександра Олександрівна, начальник Світловодської ДПІ Колєснікова Валентина Тихонівна.

 

Реєстраційний лист учасників засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради додається (Додаток 1).

 

Засідання є правомочним.

 

Голова Громадської ради Максим Осика привітав всіх присутніх та оголосив засідання відкритим.

 

Слухали: голову Громадської ради Максима Осику, який ознайомив присутніх з проєктом порядку денного засідання. Було запропоновано вносити пропозиції. На голосування був поставлений проєкт порядку денного.

 

Вирішили: затвердити запропонований порядок денний:

 

1.  Прийняття рішення щодо обрання заступника голови Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради.

2.  Про затвердження Регламенту Громадської ради.

3.  Про затвердження піврічного плану роботи Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради.

4. Про стан готовності закладів освіти Світловодської громади до нового 2023-2024 навчального року.

5. Різне.

 

Голосування за порядок денний

 

13 - «за»;              0 - «проти»;                    0 - «утримались»

 

Рішення прийнято.

 

Ухвалили: затвердити порядок денний.

 

 

РОЗГЛЯД ПИТАНЬ:

 

1. По першому питанню порядку денного слухали голову Громадської ради при  виконавчому комітеті Світловодської міської ради Максима Осику, який                                           повідомив про необхідність обрання заступника голови Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради.

 

Виступили: Бут Наталія Миколаївна, яка запропонувала обрати заступника голови Громадської ради Ганіна Микола Вікторовича., Крайцар Степан Степанович, який запропонував обрати заступника голови Громадської ради Бут Наталію Миколаївну., Берчук Михайло Олександрович запропонував свою кандидатуру., Осика Максим Геннадійович, який запропонував обрати заступником голови Громадської ради Козярчук Тетяну Олександрівну.

 

Виступили: Берчук Михайло Олександрович, який повідомив, що недоцільно обирати представників попереднього скликання, адже є взаємозв’язок з минулою владою.

 

Виступили: голова Громадської ради Максим Осика, який закликав членів громадської ради спільно, плідно працювати та приймати рішення корисні для громади.

 

Голосували за обрання заступника голови Громадської ради за наступні запропоновані кандидатури:  

 

Ганін Микола Вікторович

2 - «за»;                0 - «проти»;                    11 - «утримались»

 

Бут Наталія Миколаївна

6 - «за»;                0 - «проти»;                    7 - «утримались»

 

Берчук Михайло Олександрович

3 - «за»;                1 - «проти»;                    9 - «утримались»

 

Козярчук Тетяна Олександрівна

6 - «за»;                0 - «проти»;                    7 - «утримались»

 

Рішення прийнято.

 

Ухвалили: згідно результатів голосування з питання обрання заступника голови Громадської ради, Бут Наталія Миколаївна та Козярчук Тетяна Олександрівна мають рівний розподіл голосів. Згідно положення про громадську раду при виконавчому комітеті Світловодської міської ради, розділ VIII. Форма роботи громадської ради, пункт 2, рішення громадської ради приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів її членів, що беруть участь у засіданні (у тому числі дистанційно). У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні. Тому, головуючим засідання Максимом Осикою було прийняте рішення обрати заступником голови Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради Козярчук Тетяну Олександрівну.

 

2. По другому питанню порядку денного слухали голову Громадської ради при  виконавчому комітеті Світловодської міської ради Максима Осику, який                                           повідомив про необхідність затвердження Регламенту Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради.

 

Голосували за затвердження Регламенту Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради:    

 

13 - «за»;              0 - «проти»;                   0 - «утримались»

 

Рішення прийнято.

 

Ухвалили: затвердити Регламент Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради.

 

3. По третьому питанню порядку денного слухали голову Громадської ради при  виконавчому комітеті Світловодської міської ради Максима Осику, який                                           повідомив про необхідність затвердження піврічного плану роботи на 2023 рік Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради.

 

Виступили: присутні члени громадської ради звернулися до голови Громадської ради Максима Осики з проханням озвучити всі питання піврічного плану роботи Громадської ради. Головою громадської ради Максимом Осикою були озвучені всі питання, які були запропоновані членами Громадської ради. Члени громадської ради внесли зміни до  питань щодо піврічного плану роботи Громадської ради, а саме питання про забезпечення доступності та мобільності населення в публічних місцях та по місту проживання та питання забезпечення доступності для людей з додатковими потребами та батьків з дитячими візочками в селищах та місті об’єднати в одне питання. Питання про незадовільну роботу підприємств комунальної власності в селищі Власівка. Ефективність використання бюджетних коштів, відсутність проектів модернізації, нанесення шкоди майну селища і міста без усунення наслідків, відсутність звітності, конкретизувати, які саме комунальні підприємства,  а саме було зазначено ТОВ ʺІНДОМОʺ та КВКП "Водограй". Питання про візуалізація політично-культурного виховання в публічних місцях, та про розробку та встановлення банерів (натяжного типу, приклад банер в селищі Власівка на стіні будинку Молодіжна 1) з політично-культурного виховання (розмір 3х2 м) на житлових будинках та закладах соціальної інфраструктури. Зміст банерів,  їх оформлення та вибір місць їх облаштування проводити за участі громадської ради, членом громадської ради Берчуком Михайлом Олександровичем було надане роз’яснення, щодо доцільності висунутого питання, а саме, з метою ознайомлення, політично-культурного виховання, є історія, зараз намагаються прибрати з ЗНО (зовнішнє незалежне оцінювання), навчання, скорочується інформація про знання нашої історії. Наголошувалося на розвитку політичної культури у суспільстві, вихованні у молоді патріотизму, поваги до історичного. Було вирішено внести питання з наступним змістом, візуалізація політично-культурного виховання в публічних місцях.

Також було запропоновано внести до піврічного плану наступні питання: про звітування старост та вивчення проблемних питань населених пунктів Світловодської громади., про дотримання чинного законодавства у використанні Світловодського міського сміттєзвалища.

 

Голосували за затвердження піврічного плану роботи Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради:       

 

  13 - «за»;            0 - «проти»;                    0 -«утримались»

 

Рішення прийнято.

 

Ухвалили: затвердити піврічний план роботи Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради (зі змінами та доповненнями).

 

 

4. По четвертому питанню порядку денного слухали головного спеціаліста управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради Новіцьку Олександру Олександрівну, про стан готовності закладів освіти Світловодської громади до нового 2023-2024 навчального року.                                       Текст  доповіді (виступу) додається до протоколу (Додаток №3 до протоколу №1 (Інформаційна довідка про стан підготовки закладів освіти до роботи в опалювальний період 2023-2024 рр.)).

 

Виступили: Козярчук Тетяною Олександрівною, було задане питання чи проведенні обстеження, чи складенні акти готовності навчальних закладів, чи закладенні в бюджеті кошти на опалення шкіл та чи заключенні договори з харчоблоками. Головний спеціаліст управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради Новіцька Олександра Олександрівна, повідомила, що наразі обстеження та складення актів готовності навчальних закладів в процесі підготовки. Інформація щодо укриттів, станом на 21.08.2023 року перевірено 33 заклади освіти, представниками ДПСС підписано 31 акт готовності закладів. Не будуть підписані акти готовності ЗДО №14 та ЗДО №22 тому що відсутні найпростіші укриття в цих закладах, відсутні підвальні приміщення, що унеможливлює повноцінно функціонувати закладу. Кошти на опалення шкіл в бюджеті закладені.

Щодо харчоблоків було надано інформацію, що з 01.10.2023 року шкільні заклади  повністю переходять на фінансову автономію. Відповідно  управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради передає всі кошти на кожний заклад. В свою чергу педагогічна рада вирішує стосовно форми навчання офлайн, онлайн, або змішана форма навчання, після чого вони вирішують питання стосовно харчування та заключення договорів.

Берчук Михайло Олександрович, повідомив щодо комунального закладу "Власівський ліцей № 8 "Ерудит" Світловодської міської ради Кіровоградської області, що укриття у даному закладі є небезпечним та загрожує життю та здоров’ю дітей.

 

 

Голосували:       

 

 13 - «за»;             0 - «проти»;                    0 - «утримались»

 

Рішення прийнято.

 

Ухвалили: Інформацію взяти до відома. Рекомендувати розглянути можливість придбання генераторів для шкільних та дошкільних закладів освіти. Провести позачергове засідання громадської ради щодо дотримання всіх норм стану укриття та для організації безпечного освітнього процесу в  Власівському ліцеї № 8 "Ерудит" Світловодської міської ради Кіровоградської області.

 

 

5. По п’ятому питанню порядку денного слухали начальника Світловодської ДПІ Колєснікову Валентину Тихонівну щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219).

Текст  доповіді (виступу) додається до протоколу. Додаток №4 до протоколу №1 (Інформаційна довідка з вищезазначеного питання).

 

Голосували:       

 

13 - «за»;              0 - «проти»;                    0 - «утримались»

 

Рішення прийнято.

Фото без опису

 

 

 

 

 

Ухвалили: Інформацію взяти до відома.

 

 

Розгляд питань порядку денного вичерпано.

Засідання оголошено закритим.

 

 

Голова Громадської ради

при  Виконавчому комітеті

Світловодської міської ради                                        Максим ОСИКА                                                 

Секретар Громадської ради

при  Виконавчому комітеті

Світловодської міської ради                                   Наталія ЗОСИМЕНКО  

Фото без опису                                                                                


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь