Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОТОКОЛ №2 Позачергове виїзне засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради

Дата: 28.09.2023 16:36
Кількість переглядів: 207

Фото без опису

Місце проведення позачергового виїзного засідання:

смт. Власівка, Власівській ліцей № 8 "Ерудит" Світловодської міської ради Кіровоградської області.

 

Надпись: Місце проведення позачергового виїзного засідання: 
смт. Власівка, Власівській ліцей № 8

 

« _05_ » __ вересня__ 2023 року

Час проведення: 16:00                   

 

Всього – 14 членів.

Присутні – _11_ осіб:

1.  Бондаренко Віктор Станіславович

2.  Ганін Микола Вікторович

3.  Крайцар Степан Степанович

4.  Кононенко Микита Юрійович

5.  Зосименко Наталія Ігорівна

6.  Осика Максим Геннадійович

7.  Берчук Михайло Олександрович

8.  Ромащенко Наталія Алімівна

9.  Козярчук Тетяна Олександрівна

     10. Іваненко Ольга Вікторівна

     11. Козирев Андрій Валерійович

 

Відсутні: Ромашкіна Олена Генадіївна, Бут Наталія Миколаївна, Тихонова Ольга Юріївна.

Список реєстрації присутніх на засіданні членів Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради додається (Додаток 1).

 

В роботі Громадської ради взяли участь: Осика Світлана Федорівна начальник управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради, Мельник Тетяна Антонівна директор ліцею сучасної освіти "Інтелект", Жарікова Любов Мавліївна староста смт. Власівка.

Реєстраційний лист учасників засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради додається (Додаток 2).

 

Засідання є правомочним.

 

Голова Громадської ради Максим Осика привітав всіх присутніх та оголосив засідання відкритим.

СЛУХАЛИ: голову Громадської ради Максима Осику, який ознайомив присутніх з проєктом порядку денного засідання. Було запропоновано вносити пропозиції. На голосування за основу був поставлений проєкт порядку денного.

 

1.   Про дотримання всіх норм стану укриття та організації безпечного освітнього процесу у  Власівському ліцеї № 8 "Ерудит" Світловодської міської ради Кіровоградської області.

2. Про стан готовності Власівського ліцею № 8 "Ерудит" Світловодської міської ради Кіровоградської області до нового опалювальний періоду 2023-2024 рр.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

 11  - «за»;                  0  - «проти»;                   0 - «утримались»

 

Рішення прийнято.

 

УХВАЛИЛИ: затвердити порядок денний.

 

РОЗГЛЯД ПИТАНЬ:

 

1. СЛУХАЛИ: Осику Світлану Федорівну начальника управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради, про дотримання всіх норм стану укриття та організації безпечного освітнього процесу у  Власівському ліцеї № 8 "Ерудит" Світловодської міської ради Кіровоградської області, яка в ході засідання розповіла та дала можливість оглянути стан укриття освітнього закладу.

 

ВИСТУПИЛИ: в ході обстеження голова Громадської ради Максим Осика повідомив, що головне під час навчання та роботи – це життя та здоров’я учасників освітнього процесу, тому перша вимога – це їхня безпека. Укриття під час обстеження відповідає вимогам до стану й обладнання, які потрібні для організації безпечного навчання. Найпростіше укриття укомплектоване згідно рекомендацій ДСНС та Держпродспоживслужби.  Окрім того, виникло питання на яку кількість розраховане дане укриття. Жарікова Любов Мавліївна староста              смт. Власівка повідомила, що це є найпростіше укриття, яке розраховано на 300 осіб, відповідно до норм ДСНС. При організації такого навчання необхідно враховувати спроможність укриття – на скільки людей воно розраховане. Необхідно складати розклад так, щоб не перевищувати одночасну присутність учасників освітнього процесу в закладі освіти відповідно до спроможності укриття. Щоб при повітряній тривозі в укритті могли одночасно розміститися всі, хто в цей момент перебуває в закладі освіти. Тому форма навчання у даному закладі є змішаною, методика, за якою учні засвоюють частину освітнього матеріалу онлайн, а частину – офлайн у класі.

Також присутніх членів Громадської ради, зацікавив стан реконструкції школи, адже є певні недопрацювання по школі.

Осика Світлана Федорівна начальник управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради повідомила, що радилася з заступником Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України з питань европейської інтеґрації Юрченко Анною Станіславівною, вони готові підтримати виділення коштів, але питання в наступному, замовник проєкту є Департамент капітального будівництва Кіровоградської обласної державної адміністрації, саме вони проводили тендер на виконання робіт і визначали виконавця робіт. Наразі стоїть питання, щоб цей проєкт вони віддали на коригування. В свою чергу управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради вже неодноразово зверталося, в письмових і усних зверненнях, аби дізнатися в якому стані на даний момент перебуває проєкт. У зв’язку з тим, що допоки проєкт не буде скоригований, не буде пройдена експертиза даного проєкту, навіть залишок у розмірі 7 млн.грн., який є в обласному бюджеті не може бути використаний. Тому що проєкт, як повідомили начальнику управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради на коригуванні, експерти повернули його на доопрацювання. Також 06 квітня були прийняті нові ДБН відповідні будівельні норми, що в закладах освіти де відбуваються капітальні будівництва, проєкти мають бути скориговані, і в тому випадку якщо немає укриття, і є пристосоване приміщення для укриття, має бути закладено в проєкті та виділенні кошти. На сьогоднішній день в тому проєкті, який вони скоригували і в квітні відправили на експертизу не було закладено укриття, тому експерти повернули їм на доопрацювання. ДСНС перевіряє, обстежує та надає технічні умови проєктанту, згідно будівельних норм, після чого проєктант ознайомлюється з технічними умовами і проєктує укриття.

 

ГОЛОСУВАЛИ:      

 

11 - «за»;           0 - «проти»;                    0 - «утримались»

 

Рішення прийнято.

 

УХВАЛИЛИ:

  1. Направити запит на отримання публічної інформації до управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради, а саме отримання актів готовності закладу освіти Власівського ліцею № 8 "Ерудит" Світловодської міської ради Кіровоградської до нового 2023/2024 навчального року.
  2. Направити запит на отримання публічної інформації до Департаменту капітального будівництва Кіровоградської обласної державної адміністрації, стосовно надання актів виконаних робіт та проєкту реконструкції  Власівського ліцею № 8 "Ерудит" Світловодської міської ради Кіровоградської.
  3. Направити лист до Міністерства освіти і науки України з проханням вплинути на Департамент капітального будівництва Кіровоградської обласної державної адміністрації пришвидшити роботи з реконструкції  Власівського ліцею № 8 "Ерудит" Світловодської міської ради Кіровоградської.

 

2. СЛУХАЛИ: Осику Світлану Федорівну начальника управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради, про стан готовності Власівського ліцею № 8 "Ерудит" Світловодської міської ради Кіровоградської області до нового опалювальний періоду 2023-2024 рр. яка в ході засідання розповіла та дала можливість оглянути стан готовності освітнього закладу до нового опалювального періоду.      

 

ВИСТУПИЛИ: члени Громадської ради повідомили, що у ході обстеження був проведений огляд приміщень закладу освіти, перевірено підготовку тепломережі, що відповідає всім вимогам та нормам.

Окрім того, начальник управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради Осика Світлана Федорівна повідомила, щодо закупівлі твердого палива (дров) на території освітніх закладів Світловодської громади, загалом згідно чинного законодавства станом на 01 жовтня освітні заклади мають бути забезпечені твердим паливом (дрова) не менше 46%, по відповідних закладах освіти, де використовується відповідний вид опалення, станом на сьогоднішній  день на території громади, по двох закладах розмір завезеного твердого палива (дров) вже перевищує вищезазначений відсоток, в інших двох закладах триває дозавезення твердого палива (дров), кошти на забезпечення  твердим паливом (дров) виділені, договір заключений, тендер проведений.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

 

11 - «за»;           0 - «проти»;                    0 - «утримались»

 

Рішення прийнято.

 

УХВАЛИЛИ:

  1. Інформацію взяти до відома.

 

Розгляд питань порядку денного вичерпано.

Засідання оголошено закритим.

 

Голова Громадської ради

при  Виконавчому комітеті

Світловодської міської ради                                                      Максим ОСИКА                                              

Секретар Громадської ради

при  Виконавчому комітеті

Світловодської міської ради                                     Наталія ЗОСИМЕНКО                                                                             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь