Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Національна "гаряча лінія" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації

Дата: 13.11.2023 11:51
Кількість переглядів: 373

Національна "гаряча лінія" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації працює з 1997 року.

З 2003 року – отримала статус Національної, а з 2017 року функціонує за єдиним гармонізованим загальноєвропейським номером з надання психологічної допомоги 116 123. Це єдина в Україні національна і безкоштовна гаряча лінія з питань попередження ґендерно зумовленого насильства та торгівлі людьми.

Якщо Ви потребуєте психологічної або юридичної консультації, звертайтеся:

0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного) або 116 123 (з мобільного)

 

Національна гаряча лінія для дітей та молоді

З 2013 року Громадська організація «Ла Страда-Україна» забезпечує роботу єдиної в Україні Національної гарячої лінії для дітей та молоді.

Діти, підлітки та студентська молодь мають можливість анонімно і конфіденційно отримати підтримку в будь-яких складних життєвих ситуаціях, а дорослі – проконсультуватися з психологами, юристами, соціальними працівниками та соціальними педагогами щодо ситуацій, які стосуються дітей та порушення їхніх прав.

Підтримка поруч! Звертайтеся за консультацією:

0 800 500 225 (з мобільного або стаціонарного) або 116 111 (з мобільного)

 

Міністерство соціальної політики нагадує – в Україні за коротким телефонним номером 15-47 ЦІЛОДОБОВО та БЕЗКОШТОВНО діє «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей.

«Гаряча лінія» приймає звернення від усіх заявників та надає інформаційні, психологічні та юридичні консультації.

Надаються роз’яснення, контактна інформація з питань безпеки та оборони, гуманітарної допомоги, соціальної допомоги тощо.

Надається психологічна підтримка заявникам, які телефонують з питань, пов’язаних з воєнними діями.

Для громадян України, які перебувають за кордоном, номер телефону

+38 (044) 284-19-43 (оплата за тарифами відповідного оператора зв’язку)

Попри війну, всі відповідальні органи продовжують роботу, щоб запобігти противоправним діям, а також захистити постраждалих.

Національна гаряча лінія — це не лінія 102, яка фіксує факт правопорушення і приїздить на нього.  Вона є центром перенаправлення постраждалих до потрібних органів та організацій, які можуть допомогти локально.

Організація надає інформацію, як діяти у ситуації домашнього насилля, та усі необхідні контакти організацій захисту у регіоні, які можуть допомогти. Тож ти дізнаєшся:

куди звернутися;

як може допомогти та чи інша структура, наприклад Нацполіція чи Центр безоплатної правової допомоги;

як влаштуватися у притулок тощо.

У Світловодській МТГ створена та функціонує Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства  та/або за ознакою статі, члени якої виїжджають до сімей, у яких зафіксовано факт домашнього насильства, і першими надають фахову психологічну та соціальну допомогу.

Допомога постраждалим від домашнього насильства спеціалістами Мобільної бригади може бути екстреною та плановою. Тобто, виїзд Мобільної бригади відбувається за попередньо складеним графіком, а також позапланово. Позапланові виїзди відбуваються як екстрене реагування на повідомлення про вчинення насильства та потребу у наданні постраждалим термінової допомоги.

Серед заходів, які здійснює мобільна бригада Міського центру соціальних служб, – надання консультацій з соціальних та юридичних питань, екстрене та кризове втручання. 

До складу мобільної бригади входять:

Графік роботи служби

До мобільної бригади можна звернутись: м. Світловодськ, вул. Героїв України,14, каб. 46-47,  вівторок  з 9:00 до 12:00, або за тел. (05236) 72821Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь