Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Світловодську привітали почесну жительку міста з днем народження

Дата: 06.03.2024 16:48
Кількість переглядів: 117

Сьогодні свій день народження відзначає заслужена художниця України  — Жданова Ангеліна Леонідівна. На її життєвому календарі — мудрих 88 років.

Зі святом пані Ангеліну привітав міський голова Андрій Маліцький, який подякував їй за здобутки на трудовій ниві, високу професійну майстерність, а також побажав міцного здоров’я, щастя, добробуту і благополуччя. Чимало теплих привітань було сказано на адресу іменинниці й директоркою Світловодського краєзнавчого музею Ніною Сокуренко.

Із січня 1980 р. почала працювати на Світловодському керамічному заводі — відразу на посаді головного художника. Головним художником цього заводу Ангеліна Жданова працювала аж до 1999 р., після виходу на пенсію передала справи митцям наступного покоління.

У 1987 р. Ангеліна Жданова отримала звання «ветерана праці» за присвяту своїй професії 35 років життя. Заслужених художників у галузі фарфору на той момент було лише 4 особи й лише Ангеліна Леонідівна була єдиною жінкою серед них. Її особливий талант, що розкрився на ниві фарфору, був визнаний як єдиний у своєму роді.

Також визначними в доробку майстрині є портрети видатних діячів і партійної верхівки СРСР на вазах і блюдах. Зокрема, пензлю А. Жданової належить і розпис із портретом Хав’єра Переса де Куельяра — Генерального секретаря ООН і посла Перу в Радянському Союзі 1969–1971 рр. (1980-ті рр., період праці на Світловодському фарфоровому заводі).

Вітаємо Ангеліну Леонідівну зі святом, бажаємо Вам міцного здоров’я, миру і злагоди. Нехай доля дарує Вам життєві сили, наснаги та енергії на многії-многії літа



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь