Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РЕАБІЛІТАЦІЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ   управління соціального захисту населення Світловодської міської ради надає інформацію про  можливість отримання реабілітації для дітей з особливими потребами

Дата: 11.03.2024 15:18
Кількість переглядів: 90

          Згідно Порядку постанови КМУ від 27 березня 2019 року № 309 (зі змінами в редакції постанови КМУ від 15.09. 2021 року № 402) визначається механізм використання коштів на реабілітацію дітей з інвалідністю.        

           Для взяття на облік для забезпечення реабілітаційними послугами дітей з особливими потребами необхідно звернутись до управління соціального захисту населення з наступним комплектом документів:

  • Заява встановленого зразка;
  • паспорт громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу одного з батьків дитини, супроводжуючої особи або її законного представника;
  • свідоцтво про народження дитини або паспорт громадянина України, що посвідчує особу дитини;
  • індивідуальна програма реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
  • виписка з медичної карти амбулаторного (форма 027) хворого за формою, затвердженою МОЗ;
  • документ, який підтверджує статус дитини-сироти/дитини, позбавленої  батьківського піклування (для дитини-сироти/дитини, позбавленої батьківського піклування);
  • Медичний висновок дитини;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків дитини та одного з її батьків (законного представника), супроводжуючої особи (не подається фізичними особами,  які через свої  релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків,  офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають про це відмітку в паспорті громадянина України).

          Гранична вартість реабілітаційних послуг на рік для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня, не може перевищувати 16 тис. гривень, III ступеня – 25 тис. гривень. 

         Реабілітаційними  послугами в межах їх  граничної  вартості одна дитина може  бути забезпечена  декілька  разів  протягом бюджетного року,  які можуть надаватися у стаціонарі та  амбулаторно.

          Перелік реабілітаційних установ оприлюднюється на офіційних веб-сайтах Мінсоцполітики в розділі «Інвалідність» – «Реабілітація дітей з інвалідністю та за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/309-2019-%D0%BF#Text      

          Реєстрація заяв, а також визначення черговості надання реабілітаційних послуг проводиться в порядку надходження заяв.  Інформація про кількість зареєстрованих заяв і черговість надання реабілітаційних послуг оприлюднюється на офіційному веб-сайті Світловодської міської територіальної громади:

         Бажаючи отримати послуги з реабілітації для своїх дітей  можуть звернутися за адресою:                               м. Світловодськ, вул. Героїв України, буд. 4 каб. 2 або за тел. 097 205 84 24, 097 6813126.

 

Начальник  УСЗН                                                                                                       Котенко І.П.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь