ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ СВІТЛОВОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(оприлюднюється на виконання постанови Кабміну № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради, ЄДРПОУ 44367468, пп. 1 ч. 4 ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі» — органи державної влади та органи місцевого самоврядування, зазначені у пункті 1 частини першої ст. 2 Закону.
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Окіст свинний, без кістки, охолоджений, ДСТУ 4590, Філе куряче, охолоджене, перша категорія, ДСТУ 3143; 15110000-2 М’ясо за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: _____________________________________ .
Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 624 859,69 грн. Для розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі Замовником проаналізовано ринок, посилаючись на загальнодоступну інформацію, враховано наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі сільського господарства України від 18.02.2020 №275 зі змінами, а також проаналізовано офіційні статистичні дані.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: 624 859,69 грн з ПДВ.
При закупівлі Окіст свинний, без кістки, охолоджений, ДСТУ 4590, Філе куряче, охолоджене, перша категорія, ДСТУ 3143 (15110000-2 М’ясо за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника).
Замовником враховано та дотримано норм законодавчих актів, зокрема Закону України «Про публічні закупівлі» (далі — Закон про закупівлі) від 25.12.2015 № № 922-VIII, Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабміну від 12.10.2022 № 1178, Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР, постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 24.03.2021 № 305 (далі — Постанова № 305), Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 № 2145-VIII, Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 16.01.2020 № 463-IX, Закону України «Про охорону дитинства» від 26.04.2001 № 2402-III, постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 116 «Про затвердження порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних закладах, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість», спільного наказу МОН України та МОЗ України «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах» від 15.08.2006 № 620/563.
Кількість товарів, що підлягає закупівлі, розраховано з огляду на аналіз споживання окісту свинного та філе курячого за попередній рік, кількість дітей у закладах освіти Замовника.
Термін постачання — з дати укладання договору по 31 грудня 2025 р.
|
№ з/п |
Найменування та характеристики товару |
Кількість, кг |
Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі |
|
1 |
Окіст свинний, без кістки, охолоджений ДСТУ 4590,1 кг |
703 кг |
М’ясо без кісток у великих шматках (від 0,5 до 3 кг.) з молодих туш свіже, охолоджене, без ознак зіпсованості, засмаглості, ослизкості обов’язковою наявністю талону якості ветлабораторії, клейма ветеринарної служби з молодих туш. Свинна (м’якоть) повинна бути виготовлена із туш, вирощених без застосування стимуляторів росту, гормональних препаратів, кормових антибіотиків, синтетичних речовин, продуктів мікробного синтезу, нетрадиційних кормових засобів, без використання синтетичних барвників, ароматизаторів, консервантів, тощо. Не допускається поставка свинини, вирощеної з використанням методів генної інженерії. М'ясо повинно бути без прожилок, зачищене від сухожилок і грубих поверхневих плівок, без наявності залишків крові, субпродуктів, поверхня чиста, без слизі та стороннього запаху. М’ясо повинне відповідати вимогам ГОСТ, ДСТУ, ветеринарного законодавства, санітарно-епідеміологічним вимогам та іншим чинним нормативно-правовим актам, а також бути доброякісним, розсортованим. Не допускаються дрібні шматки та обрізки. Запах м’яса повинен бути таким, що властивий доброякісному м’ясу свинини, без сторонніх запахів. Товар повинен бути упакований у відповідності до встановлених загальнодержавних стандартів і технічних умов, а також таким чином, щоб уникнути можливості пошкодження Товару, знищення, псування, погіршення його якісних характеристик, втрати товарного виду, деформування під час транспортування і зберігання |
|
2
|
Філе куряче, охолоджене, перша категорія, ДСТУ 3143 |
1873кг |
Філе куряче охолоджене повинно зберігати протягом усього періоду після забивання птиці і подальшого охолодження внутрішню температуру від -2С до +4С включно. Має бути з чистою сухою поверхнею, не завітрене, добре знекровлене. Запах - властивий доброякісному м’ясу птиці, без сторонніх запахів. М’ясо повинне відповідати вимогам ГОСТ, ДСТУ, ветеринарного законодавства, санітарно-епідеміологічним вимогам та іншим чинним нормативно-правовим актам, а також бути доброякісним, розсортованим. Не допускаються дрібні шматки та обрізки. Запах м’яса повинен бути таким, що властивий доброякісному м’ясу птиці, без сторонніх запахів. Товар повинен бути упакований у відповідності до встановлених загальнодержавних стандартів і технічних умов, а також таким чином, щоб уникнути можливості пошкодження Товару, знищення, псування, погіршення його якісних характеристик, втрати товарного виду, деформування під час транспортування і зберігання. |
Бухгалтер ІІ категорії ___________ Наталія ЄРУНОВА








