Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проекти рішень та порядок денний Виконавчого комітету №БН «Проєкт рішення МВК від УСЗН»

Кількість переглядів: 108
Скликання:
Сесія:
Тип документу: Проекти рішень та порядок денний Виконавчого комітету
Дата: 09.08.2023
Автор: Загальний відділ
Номер документу: БН
Назва документу: Проєкт рішення МВК від УСЗН
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.1 МБ)

СВІТЛОВОДСЬКА  МІСЬКА  РАДА КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

від  «____»____________202___року                                                                            №____

                                                          м. Світловодськ

 

 

 

Про затвердження Порядку

відшкодування коштів

 

Керуючись пп. 2 п. «а» ч. 1 ст. 34 , ч. 6 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 341 Закону України «Про охорону дитинства», з метою виконання п. п. 9, 10 розділу I «Комплексної програми Світловодської міської територіальної громади соціальної підтримки учасників АТО/ООС, військовослужбовців, Захисників і Захисниць України, членів їх сімей,  сімей загиблих, поранених військовослужбовців Захисників і Захисниць України та учасників АТО/ООС, які брали участь у захисті територіальної цілісності, державного суверенітету України та увічнення пам’яті загиблих (померлих) ветеранів на 2023-2027 роки», затвердженої рішенням виконавчого комітету Світловодської міської ради від 28.10.2022 року № 614, на підставі рішень виконавчого комітету Світловодської міської ради від 05.12.2022 року № 696 «Про організацію харчування учасників освітнього процесу в шкільних їдальнях на 2023 рік», від 15.12.2022 року № 258 «Про встановлення батьківської плати за відвідування закладу дошкільної освіти на 2023 рік»

виконавчий комітет Світловодської міської ради вирішив:

 

1. Затвердити Порядок відшкодування коштів батьківської плати за відвідування закладів дошкільної освіти та вартості харчування в загальноосвітніх навчальних закладах  за дітей, батьки  яких є ветеранами війни (учасники бойових дій АТО/ООС, учасники бойових дій військової агресії російської федерації проти України, Захисники і Захисниці України, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни, тощо) (додаток 1).

2. Затвердити форму заяви про відшкодування коштів батьківської плати за відвідування закладу дошкільної освіти/вартості харчування в загальноосвітньому навчальному закладі (додаток 2).

            3. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету  від 12.01.2023 року № 18 «Про затвердження порядку відшкодування коштів на харчування дітей в навчально-виховних закладах Світловодської міської територіальної громади, батьки яких є учасниками АТО, пораненими та загиблими учасниками АТО/ООС, військовослужбовці, Захисники і Захисниці України, сімей загиблих військовослужбовців, Захисників і Захисниць України та учасників АТО/ООС».

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на  заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради з гуманітарних питань Юлію ОРЛОВУ.

 

 

Міський голова                                                                                          Андрій МАЛІЦЬКИЙ                                                                  

Порядок відшкодування коштів батьківської плати за відвідування закладів дошкільної освіти та вартості харчування в загальноосвітніх навчальних закладах  за дітей,батьки  яких є ветеранами війни (учасники бойових дій АТО/ООС, учасники бойових дій військової агресії російської федерації проти України, Захисники і Захисниці України, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни, тощо)

 

за

ПІБ

проти

утримався

 

А.МАЛІЦЬКИЙ

 

 

 

В.ТЕТЯНІЧЕНКО

 

 

 

В.КОРЕНЯК

 

 

 

Ю.ОРЛОВА

 

 

 

Т. ГОЛОВАЧОВА

 

 

 

Л.ЖАРІКОВА

 

 

 

В.МУСІЄНКО

 

 

 

С.МОГИЛЬНИЙ

 

 

 

А.ФЕЩЕНКО

 

 

 

В. КУЧУГУРА

 

 

 

М. ІЛЬЧЕНКО

 

 

 

Погоджено:

 

Заступник міського  голови з  питань

діяльності виконавчих органів ради

з гуманітарних питань                                                                                                 Ю.ОРЛОВА

     

      Фінансове управління 

                            

      Головний спеціаліст  - уповноважена особа

      з питань запобігання та виявлення корупції                                                             Є. СОКОЛЕНКО                                                                      

 

      Юридичний відділ                                                                                 

                                                                                            

Начальник загального відділу                                                                                    О.ВОЗНИЙ

 

 

Підготували:

 

Т.в.о. начальника УСЗН                                                                                               В. ВОЛЮВАЧ

 

     Завідувач сектору УСЗН                                                                                              Т. ХРИСТЕНКО

 

                                                          Додаток 1                                                                                                                        

                                                                                                  до рішення виконавчого комітету

                                                                                              Світловодської міської ради                                                                             від ________2023  року №____

                                       

 

                                              ПОРЯДОК

відшкодування коштів

батьківської плати за відвідування закладів дошкільної освіти та вартості харчування в загальноосвітніх навчальних закладах за дітей,

батьки  яких є ветеранами війни (учасники бойових дій АТО/ООС, учасники бойових дій військової агресії російської федерації проти України, Захисники і Захисниці України, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни, тощо)

 

Розділ 1. Загальні положення

 

    1. Цей  порядок розроблено у відповідності до Комплексної програми Світловодської міської територіальної громади соціальної підтримки учасників АТО/ООС, військовослужбовців, Захисників і Захисниць України, членів їх сімей,  сімей загиблих, поранених військовослужбовців Захисників і Захисниць України та учасників АТО/ООС, які брали участь у захисті територіальної цілісності, державного суверенітету України та увічнення пам’яті загиблих (померлих) ветеранів на 2023-2027 роки».

1.2. Порядок визначає умови та основні організаційно-правові засади відшкодування коштів батьківської плати за відвідування закладів дошкільної освіти дітьми, батьки яких є ветеранами війни (учасники бойових дій АТО/ООС, учасники бойових дій військової агресії російської федерації проти України,  Захисники і Захисниці України, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни, тощо) статус, яких підтверджується відповідним посвідченням та які зареєстровані або фактично проживають на території Світловодської міської територіальної громади та дітьми, які мають статус члена сім'ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, що підтверджується довідкою члена сім'ї загиблого Захисника чи Захисниці України.

1.3. Порядок визначає умови та основні організаційно-правові засади відшкодування коштів за харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах Світловодської міської територіальної громади, батьки яких є ветеранами війни (учасники бойових дій АТО/ООС, учасники бойових дій військової агресії російської федерації проти України, Захисники і Захисниці України, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни, тощо) статус, яких підтверджується відповідним посвідченням та які зареєстровані або фактично проживають на території Світловодської міської територіальної громади та дітьми, які мають статус члена сім'ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, що підтверджується довідкою члена сім'ї загиблого Захисника чи Захисниці України.

 

Розділ 2. Відшкодування батьківської плати за відвідування закладів дошкільної освіти

 

2.1. Не здійснюється батьківська плата за відвідування закладу дошкільної освіти за період фактичного відвідування дітей, батьки яких є ветеранами війни (учасники бойових дій АТО/ООС, учасники бойових дій військової агресії російської федерації проти України, Захисники і Захисниці України, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни, тощо) при наявності у них відповідних статусів, що підтверджується відповідними посвідченнями.

2.2. Для звільнення від батьківської плати за відвідування закладу дошкільної освіти один з батьків дитини подає до управління соціального захисту населення Світловодської міської ради заяву встановленої форми, до заяви додаються:

- копія паспорта заявника (1,2,11 сторінка) або копія ID-карти;

- довідка про реєстрацію місця проживання;

- документ, який підтверджує фактичне місце проживання (подається в тому випадку, якщо місце фактичного проживання відрізняється від зареєстрованого);

- копія реєстраційного номеру облікової картки платника податків заявника;

- копія посвідчення учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, довідку на дитину члена сім'ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України;

- копія свідоцтва про народження дитини;

- довідка з закладу дошкільної освіти.

2.3. Управління соціального захисту населення Світловодської міської ради здійснює прийом заяв та документів від батьків.

2.4.Управління соціального захисту населення Світловодської міської ради щомісяця до 05 числа наступного за звітним подає до управління освіти молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради списки дітей, батьки яких звільняються від батьківської плати за відвідування закладу дошкільної освіти згідно поданих заяв.

2.5. Відшкодування  батьківської плати за відвідування закладу дошкільної освіти здійснюється управлінням соціального захисту населення Світловодської міської ради  управлінню освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради за фактичне відвідування вихованцями закладу дошкільної освіти, батьки яких є ветеранами війни (учасники бойових дій АТО/ООС, учасники бойових дій військової агресії російської федерації проти України Захисники і Захисниці України, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни, тощо) виходячи з вартості встановленої рішенням виконавчого комітету на відповідний рік.

Щомісяця до 10 числа наступного за звітним управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради надає управлінню соціального захисту населення Світловодської міської ради підтверджуючі документи щодо фактичного відвідування дошкільних навчальних закладів вихованцями для подальшого відшкодування вартості.

 

Розділ 3. Відшкодування коштів на харчування в загальноосвітніх навчальних закладах

 

3.1. Для звільнення від плати за харчування в загальноосвітніх навчальних закладах дітей, батьки яких є ветеранами війни (учасники бойових дій АТО/ООС, учасники бойових дій військової агресії російської федерації проти України Захисники і Захисниці України, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни, тощо) один з батьків дитини подає до управління соціального захисту населення Світловодської міської ради заяву встановленої форми, до заяви додаються:

- копія паспорта заявника (1,2,11 сторінка) або копія ID-карти;

- довідка про реєстрацію місця проживання;

- документ, який підтверджує фактичне місце проживання (подається в тому випадку, якщо місце фактичного проживання відрізняється від зареєстрованого);

- копія реєстраційного номеру облікової картки платника податків заявника;

- копія посвідчення учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, члена сім'ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України;

- копія свідоцтва про народження дитини;

- довідка з загальноосвітнього навчального закладу;

- банківські реквізити.

3.2. Відшкодування вартості харчування на дітей здійснюється управлінням соціального захисту населення Світловодської міської ради  особисто заявнику, виходячи з вартості встановленої рішенням виконавчого комітету на відповідний рік відповідно до кількості днів фактичного відвідування.

        3.3. Управління соціального захисту населення Світловодської міської ради здійснює прийом заяв та документів від батьків.

3.4. Управління соціального захисту населення Світловодської міської ради щомісяця до 5 числа наступного за звітним надає до управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради списки дітей, які мають право на безкоштовне харчування в загальноосвітніх навчальних закладах згідно поданих заяв.

3.5. Управління соціального захисту населення Світловодської міської ради проводить виплату коштів щомісячно не враховуючи: канікули, карантин, дистанційне навчання, не відвідування загальноосвітнього закладу в зв’язку з хворобою та інше на харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів Світловодської міської територіальної громади.

Щомісяця до 10 числа наступного за звітним управління освіти, молоді та спорту територіальної громади  Світловодської міської ради надає управлінню соціального захисту населення Світловодської міської ради підтверджуючі документи щодо фактичного відвідування загальноосвітнього навчального закладу для подальшого відшкодування коштів на розрахунковий рахунок заявника.

3.6. Відшкодування здійснюється за рахунок коштів, передбачених в бюджеті Світловодської міської територіальної громади на поточний рік в межах кошторисних призначень на зазначені цілі.

3.7. Фінансове управління Світловодської міської ради здійснює фінансування видатків на зазначені цілі в межах затверджених кошторисних призначень на відповідний рік.

 

 

 

Т.в.о начальника управління                                         Валентина ВОЛЮВАЧ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Додаток  2

                                                                                                 до рішення виконавчого комітету

                                                                                       Світловодської міської ради

                                                                                                від _________202      р. №______

 

ЗАЯВА

про відшкодування коштів

батьківської плати за відвідування закладу дошкільної освіти /вартості харчування в загальноосвітньому навчальному закладі

 

 

Начальнику управління

соціального захисту населення

____________________________

____________________________

(П.І.Б.)

прож. _______________________

____________________________

тел.________________________

 

         Прошу Вас у встановленому порядку здійснювати відшкодування коштів батьківської плати за відвідування закладу дошкільної освіти/вартості харчування в загальноосвітньому навчальному закладі______________________________________________________________

________________________________________________________________________________

прізвище, ім’я, по-батькові дитини

яка навчається/відвідує____________________________________________________________

________________________________________________________________________________

 

В зв’язку з тим, що  я /мій   чоловік ______________________________________________­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­___

є ______________________________________________________________________________

Я усвідомлюю, що наведені мною відомості про соціальний статус, які вплинули або могли вплинути на встановлення права на виплату коштів на харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах міста та на звільнення від батьківської плати за відвідування закладів дошкільної освіти Світловодської МТГ вихованцями, будуть перевірені згідно з законодавством України.

Мене повідомлено про умови та порядок виплати коштів на харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах Світловодської МТГ та порядок звільнення від батьківської плати за фактичне відвідування дошкільних навчальних закладів Світловодської МТГ вихованцями,  батьки яких є ветеранами війни (учасники бойових дій АТО/ООС, учасники бойових дій військової агресії російської федерації проти України, Захисники і Захисниці України, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни, тощо)  

Я даю згоду на використання моїх (та/або особи, інтереси якої я представляю) персональних даних.

 

“____“_____________ 20 ___ року                                                    ____________________

                                                                                                          (підпис заявника)

 

 

 

Т.в.о начальника управління                                                                      Валентина ВОЛЮВАЧ


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь