Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проекти рішень та порядок денний Виконавчого комітету №БН «Про  затвердження  Порядку надання одноразової матеріальної допомоги для виконання капітального ремонту особам з інвалідністю внаслідок війни та сім’ям загиблих в новій редакції»

Кількість переглядів: 39
Скликання:
Сесія:
Тип документу: Проекти рішень та порядок денний Виконавчого комітету
Дата: 15.03.2024
Автор: Загальний відділ
Номер документу: БН
Назва документу: Про  затвердження  Порядку надання одноразової матеріальної допомоги для виконання капітального ремонту особам з інвалідністю внаслідок війни та сім’ям загиблих в новій редакції
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.07 МБ)

СВІТЛОВОДСЬКА  МІСЬКА РАДА КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

вул. Героїв України, 14 м. Світловодськ Кіровоградська обл. 27501, тел. (05236) 7 23 32

e-mail: inbox1@smvk.kr-admin.gov.ua, web site: https://svgr.gov.ua/, код ЄДРПОУ 04055280

 

 

 
 

 

 

РІШЕННЯ

 

від «___»______________202__року                                                                 №______

 

м. Світловодськ

 

 

Про  затвердження  Порядку надання одноразової матеріальної допомоги для виконання капітального ремонту особам з інвалідністю внаслідок війни та сім’ям загиблих в новій редакції

 

 

З метою виконання  п. 1.17. розділу І «Комплексної програми Світловодської міської територіальної громади соціального захисту та соціальної підтримки окремих категорій населення «Турбота» на 2021-2025 роки»», затвердженої рішенням сесії Світловодської міської ради від 22 грудня 2020 року № 14 (зі змінами від 19.12.2023 року № 2157), керуючись пп.2 п. «а» ч.1 ст.34, п.1 ч.2 ст. 52, ч. 5, 6 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про адміністративну процедуру»

виконавчий комітет Світловодської міської ради вирішив:

 

  1. Затвердити Порядок надання одноразової матеріальної допомоги для виконання капітального ремонту особам з інвалідністю внаслідок війни та сім’ям загиблих в новій редакції (Додаток 1).  
  2. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету Світловодської міської ради «Про внесення змін до Порядку надання одноразової матеріальної допомоги для виконання капітального ремонту особам з інвалідністю внаслідок війни та сім’ям загиблих» від 26 березня              2021 року № 184.
  3. Контроль виконання даного рішення покласти на керуючого справами виконавчого  комітету  Світловодської міської ради Наталію МОЛЧАНОВУ.

 

Міський голова                                                             Андрій  МАЛІЦЬКИЙ

 

Про  затвердження  Порядку надання одноразової матеріальної допомоги для виконання капітального ремонту особам з інвалідністю внаслідок війни та сім’ям загиблих в новій редакції

 

за

ПІБ

проти

утримався

 

 

А.МАЛІЦЬКИЙ

 

 

 

 

 

В.ТЕТЯНИЧЕНКО

 

 

 

В.КОРЕНЯК

 

 

 

 

 

Ю.ОРЛОВА

 

 

 

Т.ГОЛОВАЧЕВА

 

 

 

 

Л.ЖАРІКОВА

 

 

 

 

В.МУСІЄНКО

 

 

 

 

С.МОГИЛЬНИЙ

 

 

 

 

А.ФЕЩЕНКО

 

 

 

 

В.КУЧУГУРА

 

 

 

 

М.ІЛЬЧЕНКО

 

 

 

 

Погоджено:

 

Керуючий справами виконавчого комітету

Світловодської міської ради                                                                              Н. МОЛЧАНОВА

 

Головний спеціаліст  - уповноважена особа

з питань запобігання та виявлення корупції                                                    Є. СОКОЛЕНКО                                                                      

 

Начальник юридичного відділу апарату виконавчого

комітету Світловодської міської ради                                                              Л.ДАНИЛЕВСЬКА                                 

 

Начальник загального відділу                                                                            О. ВОЗНИЙ

 

Підготували:

 

Начальник управління соціального захисту

населення Світловодської ради                                                                        І. КОТЕНКО

    

Завідувач сектору управління соціального захисту

населення Світловодської ради                                                                        О.ВАКУЛЕНКО

                                                                                     

              

 

                                                                                                Додаток 1                                                                                                  

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням виконавчого комітету

Світловодської міської ради

від __________2024 року №_____

 

 

ПОРЯДОК

надання одноразової матеріальної допомоги для виконання капітального ремонту особам з інвалідністю внаслідок війни та сім’ям загиблих

 

Розділ 1. Загальні положення

 

1.1. Цей  порядок розроблено з метою виконання пункту 1.17. розділу І «Комплексної програми Світловодської міської територіальної громади соціального захисту та соціальної підтримки окремих категорій населення «Турбота» на 2021-2025 роки», керуючись ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Закону України «Про адміністративну процедуру».

1.2. Порядок визначає умови та основні організаційно-правові засади надання матеріальної допомоги за рахунок коштів бюджету Світловодської міської територіальної громади особам з інвалідністю внаслідок війни та сім’ям загиблих.

1.3. Матеріальна допомога (далі - допомога) надається в грошовому вигляді за принципами черговості, в межах наявних фінансових ресурсів бюджету Світловодської міської територіальної громади.

1.4. Допомога надається громадянам, які мають задеклароване/зареєстроване місце проживання на території Світловодської міської територіальної громади.

1.5. Одноразова матеріальна допомога для виконання капітального ремонту особам з інвалідністю внаслідок війни та сім’ям загиблих надається не частіше одного разу на 10 років.

1.6. Матеріальна допомога надається один раз відповідно до однієї з міських програм:

  1. Комплексної програми Світловодської міської територіальної громади соціального захисту та соціальної підтримки окремих категорій населення «Турбота» на 2021-2025 роки;
  2. Комплексної програми Світловодської міської територіальної громади соціальної підтримки учасників АТО/ООС, військовослужбовців, Захисників і Захисниць України, членів їх сімей, сімей загиблих, поранених військовослужбовців, Захисників і Захисниць України та учасників АТО/ООС, які брали участь у захисті територіальної цілісності, державного суверенітету України та увічнення  пам’яті загиблих (померлих) ветеранів на 2023-2027 роки.

         

 

Розділ 2. Звернення громадян про надання одноразової матеріальної допомоги для виконання капітального ремонту особам з інвалідністю внаслідок війни та сім’ям загиблих

 

2.1. Для отримання  одноразової матеріальної  допомоги особа, яка має статус особи з інвалідністю внаслідок війни або сім’ї загиблого, подає заяву до голови комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги для виконання капітального ремонту особам з інвалідністю внаслідок війни та сім’ям загиблих, в якій викладаються обставини, що стали причиною звернення.

2.2. До заяви додаються наступні документи:

1) копія паспорту заявника (1, 2, 11 сторінки)  або ІD картки, довідки про задеклароване/зареєстроване місце проживання на території Світловодської міської територіальної громади;

2) копія реєстраційного номеру облікової картки платника податків;

3) копія пільгового посвідчення;

4) документ про право власності на житло;

5) реквізити  установи  банку  або поштового відділення  заявника для перерахування коштів.

 

Розділ 3. Прийняття рішення про надання одноразової матеріальної допомоги

    1. Розгляд заяв про надання матеріальної  допомоги за рахунок коштів бюджету Світловодської міської територіальної громади особам з інвалідністю внаслідок війни та сім’ям загиблих здійснюється комісією з питань надання одноразової матеріальної допомоги для виконання капітального ремонту особам з інвалідністю внаслідок війни та сім’ям загиблих (далі - Комісія).
    2.   Комісією здійснюється обстеження матеріально-побутових умов проживання заявника для визначення потреби в наданні одноразової матеріальної допомоги для виконання капітального ремонту, за результатами якого складається відповідний акт.

3.3. Склад Комісії затверджується рішенням виконавчого комітету Світловодської міської ради.

3.4. Основною організаційною формою роботи Комісії є засідання, які проводяться у разі подання  заяв особами, які мають відповідний пільговий статус про надання одноразової матеріальної допомоги для виконання капітального ремонту особам з інвалідністю внаслідок війни та сім’ям загиблих.

3.5. Засідання Комісії є правомочним, якщо на ньому присутні не менше половини її складу.

3.6. Рішення Комісії приймається шляхом голосування та вважається прийнятим, коли за нього проголосувало більшість від присутніх на засіданні членів комісії.

3.7. Засідання Комісії оформляється протоколом, підписується головуючим і секретарем комісії.

3.9. Встановити суму одноразової допомоги на момент звернення з розрахунку вартості 1 кв.м. площі згідно Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на відповідний рік. Вартість капітального ремонту визначається як добуток вартості капітального ремонту 1 кв. метра будинку, квартири та площі, яка належить заявнику, на праві приватної, зокрема спільної, власності у таких будинку, квартирі. При цьому площа не може перевищувати 21 кв. метра загальної площі будинку, квартири.

 

Розділ 4. Відмова у наданні одноразової матеріальної допомоги

         4.1. Підставою для відмови у наданні одноразової матеріальної допомоги є:

1)  подання неповного пакету документів;

        2) неналежність особи до суб’єктів отримання одноразової матеріальної допомоги;

3)  повторна заява, за умови, що попередня заява була вирішена по суті;

        4) заява, в якій не викладено зміст вимоги заявника, вжито ненормативну лексику та/або образливі висловлювання;

        5)  заява, що містить заклики, спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства, на розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, здоров’я населення.

        4.3. Особі, щодо якої прийнято рішення про відмову в наданні одноразової матеріальної допомоги надсилається письмове повідомлення з обґрунтуванням такої відмови.

 

Розділ 5. Виплата матеріальної допомоги

    1. Посадова особа управління соціального захисту населення Світловодської міської ради забезпечує опрацювання заяви та доданих до неї документів, зазначених в пункті 2.2. даного Порядку та готує документи на виплату одноразової матеріальної допомоги.
    2. Виплата матеріальної допомоги для виконання капітального ремонту особам з інвалідністю внаслідок війни та сім’ям загиблих здійснюється шляхом перерахування коштів на особисті банківські рахунки громадян або через поштові відділення.
    3. Підставою для здійснення виплати матеріальної допомоги особам з інвалідністю внаслідок війни та  сім’ям загиблих є рішення виконавчого комітету Світловодської міської ради про надання зазначеної допомоги даним особам, яке приймається з врахуванням рішення Комісії, прийнятим згідно з цим Порядком та доводиться до відома заявника  у формі: особистого вручення, смс-повідомлення, електронного засобу зв’язку, електронної пошти (за наявністю). 
    4. Контроль за повнотою наданих документів на виплату одноразової матеріальної допомоги для виконання капітального ремонту особам з інвалідністю внаслідок війни та сім’ям загиблих покладається на управління соціального захисту населення Світловодської міської ради.

 

 

 

 

Ірина Котенко


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь