Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Протокол комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій №17 «ПРОТОКОЛ № 17 чергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій»

Кількість переглядів: 952
Скликання: 8 скликання
Сесія: Протоколи засідань оперативного штабу
Тип документу: Протокол комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій
Дата: 24.05.2021
Автор: Соловей Р.М.
Номер документу: 17
Назва документу: ПРОТОКОЛ № 17 чергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.05 МБ)

Головує: Кореняк В. К. перший заступник голови комісії 

Присутні члени комісії: Соловей Р.М., Степура Т.О., Максюта О. М., Кривошея Т. А.,   Могильна О.О.,  Стрельцов Ю. В.  Яременко Н. К.

Запрошені: т.в.о. директора ДП « Світловодський лісгосп»  Косенко М. Г. головний інспектор Світловодського МРВ У ДСНС у Кіровоградській області Шевченко Д. Ю. , представник КНП Світловодська ЦРЛ Кріпак І. М. , представник ВП №1 м. Світловодськ Олександрійського РВП ГУНП України в Кіровоградській області  Рафальська А. М.

 

СЛУХАЛИ І: Про проведення робіт по знесенню аварійних дерев

Доповідає: Косенко М. Г. т.в.о. директора ДП « Світловодський лісгосп»

Розповів про те, що до Світловодського лісгоспу звернулися  представники «Яхт клубу» з  проханням провести обстеження та знесення аварійних дерев на їх орендованій території «Яхт клубу», які можуть становити загрозу для життя людей та майна.  Повідомив про те, що ці дерева знаходяться на балансі лісгоспу в рекреаційній зоні. За попереднім обстеженням близько  40 тополь аварійні, сухостійні, сухо вершинні та буреломні.

 

Після обговорення питання,       

В И Р І Ш И Л И :

1.  Інформацію взяти до відома

ДП «Світловодський лісгосп» (Косенко М. Г.)

 

2. Рекомендувати провести комісійне обстеження дерев із включенням до складу комісії представника екологічної інспекції. Після складання актів обстеження, при необхідності провести роботи санітарної обрізки дерев, та знесення сухостійних, аварійних дерев, які несуть небезпеку для життя людей.   

   Термін виконання – невідкладно

 

           3. Контроль за виконанням рішення покласти на т.в.о. директора ДП «Світловодський лісгосп» Косенка М. Г.

Рішення прийнято одноголосно.

СЛУХАЛИ ІI: Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення у весняно –літній період 2021 року 

Доповідає: Кривошея Т. А. начальник Світловодського міського управління ГУ Держпродспоживслужби  України в Кіровоградській області (доповідь додається).

Виступила: Могильна О. О. Завідувач Світловодського РЛВ ВСП Олександрійського ММВ ДУ «КОЛЦ  МОЗ України»  (доповідь додається).

Після обговорення питання,       

В И Р І Ш И Л И :

            1.  Інформацію взяти до відома.

УЖКГ міськвиконкому (Самоляк В. А. ),  СМКП “ККП”(Ярош К. О.)  старостам територіальної громади:

 

      2. Забезпечити систематичну санітарну очистку територій населених пунктів громади, організацію збору та вивозу ТПВ з територій населених пунктів громади, належне утримання контейнерних майданчиків, прибирання майданчиків для зберігання побутових відходів в житловій зоні населених пунктів.                                    

         2.1. Вживати заходи щодо ліквідації та попередження утворення несанкціонованих сміттєзвалищ на території населених пунктів громади.

 

Термін виконання: до 31 грудня 2021 року

 

УЖКГ міськвиконкому (Самоляк В. А.), СМКП “ККП”(Ярош К. О.) старості смт. Власівка (Жарікова Л. М.)

 

          3. Обладнати місця масового відпочинку людей на водних об’єктах відповідно до вимог нормативних документів та забезпечити їх безпечне функціонування. Своєчасно підготувати їх до оздоровчого сезону з проведенням необхідних лабораторних досліджень.

                                                                    

 Термін виконання: до 01 липня 2021 року

 

Управлінню економіки, ресурсів та розвитку міста (Ахтирській К.Ю.),

ВП №1 (м. Світловодськ)  Олександрійського РВП ГУНП України в області (Гулому А.А.),

Світловодському управлінню Держпродспоживслужби в Кіровоградській області (Кривошеї Т.А.)

 

          4. Проводити роботи по ліквідації несанкціонованої торгівлі харчовою продукцією та постійно вживати заходів щодо запобігання її виникненню.

 

Термін виконання: до 31 грудня 2021 року

 

Керівникам  підприємств, установ, організацій  

 

     5.  Забезпечити облаштування зон відпочинку для населення у відповідності до вимог Правил охорони життя людей на водних об'єктах України, Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 17.03.2011 № 145, постанов Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 №43 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» та від 06.06.2020 №36 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в закладах, що надають послуги з розміщення на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» (для баз відпочинку).                                                       

Термін виконання: до початку роботи  оздоровчих закладів

 

Управлінню ЖКГ  (Самоляк В. А.),  старостам міської територіальної громади

 

        6. Забезпечити організацію та проведення протималярійних заходів,  в т.ч. гідротехнічних  на водоймищах розташованих в населених пунктах (розчистка, наповнення русла, окошування  берегів, укріплення берегової зони, проведення обробки водойм репелентами та інше).

       6.1. Організувати проведення дезінсекційних та дератизаційних заходів (боротьби з кліщами і гризунами) на підпорядкованих територіях, в тому числі на територіях лікувально-профілактичних, навчально-виховних, спортивно-оздоровчих закладів, зон рекреації та житлових зон у весняний, до початку оздоровчого, та в осінньо-зимовий періоди.

      6.2. Вживати заходи щодо контролю чисельності безпритульних тварин на території населених пунктів громади.

Термін виконання: до 31 грудня 2021 року

 

Світловодському управлінню Держпродспоживслужби в Кіровоградській області (Кривошея Т. А. )  

 

       7. Продовжувати роз’яснювальну роботу серед населення щодо профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

       Термін виконання: до 31 грудня 2021 року           

        8. Контроль за виконанням рішення покласти на першого  заступника міського голови Кореняка В. К.

Рішення прийнято одноголосно.

            СЛУХАЛИ ІII: Про протипожежний захист сільгоспугідь у весняно-літній період та підготовку до зернозбиральної компанії 2021 року

           Доповідає: Шевченко Д. Ю.   головний інспектор Світловодського МРВ У ДСНС України у Кіровоградській області  (доповідь додається )..

Після обговорення питання,       

В И Р І Ш И Л И :

           1.  Інформацію взяти до відома.

           2. Затвердити План заходів забезпечення протипожежного захисту сільгоспугідь і збереження зерновий культур і грубих кормів від пожеж у 2021 році (додається).

 Головному  інспектору Світловодського МРВ У ДСНС

 України у Кіровоградській області  ( Шевченко Д. Ю.)

ДП „Світловодське ЛГ” (Косенко М.Г.) Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства (Косенко М.Г) ВП №1 (м. Світловодськ)  Олександрійського РВП ГУНП України в області (Гулий  А.А.)

Світловодському РЕМ (Розпутній  М.М.)

Старостам міської територіальної громади

 3. Вжити заходи щодо недопущення спалювання сухої рослинності або її залишків на ділянках зі степовою та іншою природною рослинністю, у лісозахисних смугах, на ділянках вздовж автомобільних доріг і залізниць, у межах охоронних зон повітряних ліній електропередач, в парках, інших насадженнях та на газонах у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища.

 

3.1. Заборонити спалювання в охоронних зонах ПЛ 35кВ стерні, післяжнивних залишків, очерету та буряну та наближення до них техніки, механізмів, пристосувань, струменів води та хімічних реактивів на відстань менше ніж 3,5 метрів.

 

3.2. Організувати роботу щодо виявлення фактів випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, іншою природною рослинністю або її залишків та опалого листя у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонах у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу.

 

Термін виконання - протягом

пожежонебезпечного періоду 2021 року

 

ВП №1 (м. Світловодськ)  Олександрійського РВП ГУНП України в області (Гулий  А.А.)

 

   4. За фактом виявлення порушень вищевказаних вимог вживати заходів щодо притягнення винних до адміністративної відповідальності.

Термін виконання - протягом

пожежонебезпечного періоду 2021 року

 

ДП „Світловодське ЛГ” Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства (Косенко М.Г)

 

5. Посилити контроль за дотриманням Правил пожежної безпеки в лісах на території Світловодської міської територіальної громади

Термін виконання - протягом

пожежонебезпечного періоду 2021 року

 

Головному  інспектору Світловодського МРВ У ДСНС

 України у Кіровоградській області  ( Шевченко Д. Ю.)

 

6. Відповідно до чинного законодавства організувати та здійснити перевірки стану  пожежної  та техногенної безпеки об’єктів суб’єктів господарювання, задіяних на жнивах.

 

Термін виконання - протягом

пожежонебезпечного періоду 2021 року

 

7. Провести аналіз виконання відомчими організаціями, сільськими радами плану заходів щодо забезпечення протипожежного захисту сільгоспугідь і збереження зернових культур і грубих кормів від пожеж у 2021 році.

Термін виконання – під час здійснення перевірок

  Старостам територій :

с. Павлівка та Вільне

с. Велика і Мала Скельова

с. Миронівка

с. Озера,  Талова Балка, Олексіївка

 

8. Проводити роботу серед землекористувачів та населення щодо шкоди, яка може бути заподіяна при розведенні багать на полях та спалювання стерні, сухої природної рослинності або її залишків.

8.1. Вжити заходів щодо охорони і захисту лісів та лісосмуг, ліквідації сміттєзвалищ і пожежонебезпечних матеріалів поблизу лісових масивів та сільгоспугідь.

8.2. Організувати взаємодію з правоохоронними органами щодо встановлення осіб, винуватців сільгоспспалів, лісових пожеж, пожеж в екосистемах.

Термін виконання - протягом

пожежонебезпечного періоду 2021 року

Керівникам сільськогосподарських

підприємств  

9. Забезпечити  недопущення   випалювання стерні і поживних залишків на полях, спалювання сухої рослинності на узбіччях доріг.  

9.1. Організувати проведення  комплексу протипожежних заходів  з підготовки до збирання врожаю  та  проходження навчання   з   працівниками,   які будуть задіяні  у збиральній компанії.

9.2. Здійснити заходи щодо забезпечення оснащення техніки, місць складання грубих кормів, об’єктів зберігання та переробки зерна протипожежними засобами.

Термін виконання - протягом

пожежонебезпечного періоду 2021 року

 

Управлінню економіки, ресурсів та розвитку міста (Ахтирській К.Ю.)

 

10. Скласти плани-схеми посівних ділянок зернових культур із зазначенням контактної інформації про їх власників (прізвище, ім’я по батькові, номери телефонів). Копії схем надати до міського підрозділу ГУ ДСНС в області.

Термін виконання – до 01.06.2021 р.

        11. Контроль за виконанням рішення покласти на Головного  інспектора Світловодського  МРВУ ДСНС України у Кіровоградській області  ( Шевченка Д. Ю.)

Рішення прийнято одноголосно.

            СЛУХАЛИ  IV: Про забезпечення готовності до реагування на можливі надзвичайні ситуації в умовах ускладнення воєнно-політичної обстановки

           Доповідає: Соловей Р. М. начальник відділу з питань НС та ЦЗН

     На виконання Доручення т.в.о. голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 19.05.2021 року № 01-26/67/0.2, розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 січня 2015 року № 47 «Про встановлення режимів підвищеної готовності та надзвичайної ситуації», пункту 2 протокольного рішення позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (протокол № 30 від 14 червня 2020 року ) та з метою підвищення забезпечення готовності до реагування на можливі надзвичайні ситуації в умовах ускладнення воєнно-політичної обстановки виникла необхідність в  посиленні заходів цивільного захисту.   

В И Р І Ш И Л И :

Відділу з питань  НС та ЦЗН (Соловей Р.М.),

 керівникам підприємств, установ та організацій

1.Забезпечити уточнення плану цивільного захисту на особливий період, коригування заходів щодо приведення у вищий ступінь готовності до дій за призначенням органів управління та сил цивільного захисту міської та об’єктових ланок територіальної підсистем єдиної державної системи цивільного захисту,взяти участь у проведенні  з ними штабному тренуванні щодо дій в умовах особливого періоду.

1.1 Провести уточнення порядку оповіщення органів управління, суб'єктів господарювання та населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій.

1.2. Провести перевірку готовності  місцевої системи централізованого оповіщення, спеціальних, локальних та об'єктових систем оповіщення з практичним запуском сигнально-гучномовних пристроїв (сирен) та доведенням до населення навчальної інформації у сфері цивільного захисту.

1.3 Із залученням фахівців головного управління ДСНС України у Кіровоградській області провести позапланові огляди захисних споруд цивільного захисту та інших споруд, призначених для укриття населення (персоналу, працівників). За результатами визначити конкретні заходи щодо їх приведення у готовність, насамперед для захисту населення від застосування звичайних засобів ураження, а також щодо забезпечення доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

1.4 Забезпечити створення запасів матеріалів, обладнання, інструменту та медичних засобів, необхідних для приведення у готовність та укомплектування захисних та інших споруд, призначених для укриття всіх категорій населення. Скласти переліки суб'єктів господарювання, техніки та обладнання, що будуть задіяні до проведення відповідної роботи.

1.5 Оновити, а в разі відсутності встановити покажчики руху та таблички біля входів до захисних та інших споруд, призначених для укриття населення.

1.6 Провести коригування персонального складу формувань (призначення відповідальних осіб) з обслуговування фонду захисних споруд і проведення з ним тренування щодо порядку дій із приведення об'єктів такого фонду у готовність до прийняття населення (персоналу, працівників) на випадок виникнення надзвичайних ситуацій із практичним відпрацюванням заходів, пов'язаних із підготовкою таких споруд до заповнення.

1.7 Забезпечити неухильне виконання заходів, передбачених Планом основних заходів цивільного захисту на 2021 рік.

1.8 Передбачити та забезпечити організацію та проведення спільно із СВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград»  додаткових заходів на хімічно небезпечному об'єкті щодо мінімізації розповсюдження хлору у випадку руйнування зазначеного об'єкту.

1.9 Здійснити уточнення складу органів з евакуації, планів евакуації в разі виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, а також документів, визначених планом цивільного захисту на особливий період щодо евакуації населення з районів можливих бойових дій (збройних конфліктів) і планів приймання та розміщення евакуйованого населення у
безпечних районах.

1.10 Через засоби масової інформації забезпечити систематичне інформування населення з питань дій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій, поводження із вибухонебезпечними предметами.

Термін виконання – до 31 травня 2021 р.

  12. Контроль за виконанням даного рішення покласти на начальника відділу з питань НС та ЦЗН Солов’я Р. М. 

 Рішення прийнято одноголосно.

СЛУХАЛИ V: Про затвердження переліку місць масового відпочинку людей на водних об’єктах

Доповідає: Соловей Р. М. начальник відділу з питань НС та ЦЗН

У зв’язку з проведенням адміністративної реформи з об’єднанням територій  є необхідність розширити перелік місць масового відпочинку людей на водних об’єктах в межах Світловодської міської територіальної громади.

 Після обговорення питання,       

В И Р І Ш И Л И :  

1.  Інформацію взяти до відома.

2. Затвердити перелік місць масового відпочинку людей на водних об’єктах в межах Світловодської міської територіальної громади.(додається).

3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого  заступника міського голови Кореняка В. К.

 

СЛУХАЛИ VI: Про виділення палива з резерву ПММ

Доповідає: Соловей Р. М. начальник відділу з питань НС та ЦЗН

Доповів про те, що для організації моніторингу стану цивільного захисту на території Світловодської міської територіальної громади, необхідно залучення службового автомобіля УАЗ. Через те,  що у даний час проводиться тендерна процедура щодо закупівлі палива для потреб міськвиконкому є необхідність виділити з резерву ПММ 100 літрів бензину А-92 для заправки службового автомобіля УАЗ.

Після обговорення питання,       

В И Р І Ш И Л И :  

1.  Інформацію взяти до відома.

2. Виділити з міського резерву ПММ 100 л. бензину А-92 для заправки службового автомобіля, на потреби здійснення моніторингу стану цивільного захисту на території Світловодської міської територіальної громади.

Термін виконання – до 25 травня 2021 р.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на начальника відділу з питань НС та ЦЗН Солов’я Р. М.

Рішення прийнято одноголосно.

 Перший заступник голови міської комісії з питань ТЕБ та НС                     Василь КОРЕНЯК

Відповідальний секретар  міської комісії з питань ТЕБ та НС                        Тетяна  СТЕПУРА

 

 

Перелік

місць масового відпочинку людей на водних об’єктах в межах Світловодської міської територіальної громади

 

1. м. Світловодськ - район міського пляжу на озері Довге, Камянського водосховища.

2.  с. Вільне  - «Блакитне озеро».

Відповідальний секретар  міської комісії з питань ТЕБ та НС Тетяна  СТЕПУРА

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь