Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Протокол комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій №19 «ПРОТОКОЛ № 19 позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій»

Кількість переглядів: 230
Скликання: 8 скликання
Сесія: Протоколи засідань оперативного штабу
Тип документу: Протокол комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій
Дата: 06.08.2021
Автор: Соловей Р.М.
Номер документу: 19
Назва документу: ПРОТОКОЛ № 19 позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.04 МБ)

Головує:   Маліцький А. І. голова комісії  

Присутні члени комісії: Кореняк В. К., Орлова Ю. В., Соловей Р. М. Степура Т.О., Яременко Н.К., Берест О.О., Кривошея Т. А., Котенко Ю. М., Максюта О. М.,  Могильна О. О., Васін А. В.

Запрошені: директор СМКП «ККП» Ярош К. О., староста сіл Вільного та Павлівки Мусієнко В. В., представник  ВП №1 (м. Світловодськ)  Олександрійського РВП ГУНП                                                                  України в області  Глушаков С. А.

 

СЛУХАЛИ І:  Про загрозу виникнення надзвичайної ситуації пов’язаної із забороною експлуатації Світловодського міського сміттєзвалища.

Доповів  :  голова комісії  Маліцький А. І.

04 серпня 2021 року апеляційним судом було проголошено вступну та резолютивну   постанову про заборону експлуатації міського сміттєзвалища. (копія листа директора СМКП «ККП» додається).  Виникає загрозлива ситуація, пов’язана із блокуванням роботи комунальних служб та роботи органів місцевого самоврядування в частині вивезення побутового сміття від населення громади, що може спричинити виникнення надзвичайної ситуації  на території Світловодської  міської  територіальної  громади  через погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації.

Виступив : Ярош К. О. директор СМКП «ККП»

            Доповів про те що 7 пунктів з 10  припису Державної екологічної інспекції  - виконані. Проводяться перемовини, щодо реалізації зазначених вимог припису та покращення екологічної ситуації. Про те фінансово-економічний стан підприємства не дозволяє забезпечити виконання вимог припису в повній мірі. (копія припису екологічної інспекції додається).

           Звертає увагу на те що,  є лист державної екологічної інспекції про перенесення терміну виконання припису (лист додається).

Виступив : староста сіл Вільного та Павлівки Мусієнко В. В.

Розповів про те, що ситуація на міському сміттєзналищі в порівнянні з минулим роком значно покращилася,  відсутнє задимлення території,  прибрано сміття з передньої ділянки сміттєзналища, кожного для працює бульдозер,  значно покрашилося робота по його утриманні. 

           Виступила: Начальник Світловодського міського управління ГУ Держпродспоживслужби України в Кіровоградській області Кривошея Т. А. 

           За її словами ситуація є небезпечною, особливо з урахуванням літнього періоду, збільшується частка органічних відходів, що прискорюватиме ріст та  розмноження комах, щурів, птахів,  які можуть бути рознощиками інфекційних захворювань серед людей. Це викличе соціальне  обурення населення та погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації.     

Після обговорення питання

В И Р І Ш И Л И :

           1. Інформацію взяти до відома.      

  

           2. Рекомендувати Світловодській міській раді звернутися до голови  Кіровоградської обласної державної адміністрації та голови Кіровоградської обласної  ради щодо критичної ситуації, яка склалася внаслідок заборони експлуатації міського сміттєзвалища, що може призвести до виникнення надзвичайної ситуації санітарно-епідеміологічного характеру.

 

Термін виконання – негайно, під час засідання позачергової сесії                                             Світловодської міської ради

 

СМКП «ККП» (Ярош  К. О.)

 

            3. Відпрацювати питання пошуку альтернативних варіантів тимчасового вивезення побутового  сміття за межі території Світловодської міської територіальної громади.

           3.1. Продовжити роботи по усуненню недоліків визначених приписами Державної екологічної інспекції .

           3.2.  Підготувати необхідні кошториси для подання екологічних запитів до Кіровоградської обласної державної адміністрації.

 Термін виконання – негайно

 

 Управлінню ЖКГ (Самоляк В.А. )

 Фінансовому управлінню (Яременко Н.К.)

 

4. Підготувати аналітичну довідку  щодо витрат з міського бюджету на утримання та облаштування міського сміттєзвалища за період 2019-2021 року  та надати міському голові.

 

 Термін виконання – до  10:00 години 09.08.2021 року

 

         5. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Кореняка В. К.  

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

СЛУХАЛИ ІI: II. Про  протипожежні заходи під час зернозбиральної компанії.

        Доповів:  Берест  О. О. Начальник 17 –ДПРЧ 2 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Кіровоградській області (доповідь додається).

Після обговорення питання,          

В И Р І Ш И Л И :

1.  Інформацію взяти до відома.

 

 Головному  інспектору відділу НС Олександрійського РУ ГУ ДСНС

 України у Кіровоградській області  ( Шевченко Д. Ю.)

ДП „Світловодське ЛГ” (Косенко М.Г.)                                                                                                             ВП №1 (м. Світловодськ)  Олександрійського РВП ГУНП                                                                  України в області (Гулий  А.А.)

Світловодському РЕМ (Розпутній  М.М.)

Старостам міської територіальної громади

 

2. Вжити заходи щодо недопущення спалювання сухої рослинності або її залишків на ділянках зі степовою та іншою природною рослинністю, у лісозахисних смугах, на ділянках вздовж автомобільних доріг і залізниць, у межах охоронних зон повітряних ліній електропередач, в парках, інших насадженнях та на газонах у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища.

 

 

2.1. Заборонити в охоронних зонах ПЛ 35кВ спалювання стерні, післяжнивних залишків, очерету та буряну та наближення до них техніки, механізмів, пристосувань, струменів води та хімічних реактивів на відстань менше ніж 3,5 метрів.

 

Термін виконання - протягом

пожежонебезпечного періоду 2021 року

 

ВП №1 (м. Світловодськ)  Олександрійського РВП ГУНП                                                                  України в області (Гулий  А.А.)

 

          3. За фактом виявлення порушень вищевказаних вимог вживати заходів щодо притягнення винних до адміністративної відповідальності.

Термін виконання - протягом

пожежонебезпечного періоду 2021 року

 

 

ДП „Світловодське ЛГ”                                                                                                             Кіровоградського обласного управління                                                                                                лісового та мисливського господарства (Косенко М.Г)

 

4. Посилити контроль за дотриманням Правил пожежної безпеки в лісах на території Світловодської міської територіальної громади

Термін виконання - протягом

пожежонебезпечного періоду 2021 року

 

  Старостам територій :

с. Павлівка та Вільне

с. Велика і Мала Скельова

с. Миронівка

с. Озера,  Талова Балка, Олексіївка

 

5. Проводити роботу серед землекористувачів та населення щодо шкоди, яка може бути заподіяна при розведенні багать на полях та спалювання стерні, сухої природної рослинності або її залишків.

5.1. Вжити заходів щодо охорони і захисту лісів та лісосмуг, ліквідації сміттєзвалищ і пожежонебезпечних матеріалів поблизу лісових масивів та сільгоспугідь.

5.2. Організувати взаємодію з правоохоронними органами щодо встановлення осіб, винуватців сільгоспспалів, лісових пожеж, пожеж в екосистемах.

Термін виконання - протягом

пожежонебезпечного періоду 2021 року                                       

 

 

          6. Контроль за виконанням рішення покласти на  головного  інспектора  відділу НС Олександрійського РУ ГУ ДСНС України у Кіровоградській області  Шевченка Д. Ю.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова міської комісії з питань ТЕБ та НС                                                     Андрій МАЛІЦЬКИЙ

 

 

Відповідальний секретар  міської комісії з питань ТЕБ та НС                        Тетяна  СТЕПУРА

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь