Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Чорнобильці» у березні отримають збільшені пенсійні виплати

Дата: 02.03.2021 21:47
Кількість переглядів: 1026

«Чорнобильці» у березні отримають збільшені пенсійні виплати

 

У березні 2021 року 607 «чорнобильців» Кіровоградщини одержать не тільки проіндексовану пенсію за березень, а й доплату за січень-лютий 2021 року. Середній розмір підвищення становить 859,71 грн.

Перерахунок проведено з 1 січня

Пунктом 9-1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 року № 1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (далі – Постанова № 1210) визначено, що у разі зміни розміру мінімальної заробітної плати проводиться перерахунок пенсій, зокрема, військовозобов'язаним, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи і внаслідок цього стали особами з інвалідністю.

Виплати «чорнобильці» отримають у березні

Виникає резонне запитання: чому ж «чорнобильці» не отримали у січні збільшені виплати? Тому що дані про середню заробітну плату за 2020 рік надійшли лише у лютому 2021 року – саме за цими даними і було проведено перерахунок. Тож доплату за січень-лютий «чорнобильці» отримають разом із перерахованою пенсією за березень 2021 року. Крім цього, з 1 березня їхні пенсії також були проіндексовані.

Хто з «чорнобильців» має право на перерахунок пенсій з 1 січня 2021 року?

Перша категорія – одержувачі пенсій по інвалідності відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», пенсія яким обчислюється з урахуванням пункту 9-1 Постанови № 1210, тобто із 5-кратного розміру мінімальної заробітної плати.

Це особи, яким пенсія була призначена (перерахована) у 2019 або у 2020 роках.

Друга категорія – одержувачі пенсій у зв’язку з втратою годувальника відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», пенсія яким обчислюється з урахуванням пункту 9-1 Постанови № 1210, тобто із 5-кратного розміру мінімальної заробітної плати годувальника.

Це особи, яким пенсія була призначена (перерахована) у 2019 або у 2020 роках.

Детальну інформацію про механізм даного перерахунку можна дізнатися за посиланням: https://www.pfu.gov.ua/kr/420442-pro-mehanizm-pererahunku-pensijnyh-vyplat-chornobyltsyam-z-1-sichnya-2021-roku/

 

Фото без опису

 

Олена Романченко, заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь